Hoe een pagina in Google Docs te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe een pagina in Google Docs te verwijderen
Hoe een pagina in Google Docs te verwijderen
Anonim

Wat u moet weten

  • Plaats de cursor aan het einde van de zin die aan de pagina voorafgaat. Markeer de pagina en druk vervolgens op Delete of Backspace.
  • Klik één keer voor het pagina-einde en druk op de Delete-toets. Of ga direct na het pagina-einde en druk op Backspace.
  • Pas de regelafstand aan door naar Format > te gaan Regelafstand > Aangepaste afstand. Verlaag het nummer van de After alinea-afstand of stel het in op 0.

Er zijn verschillende redenen waarom er extra pagina's of lege ruimtes in uw Google-document zijn. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u ze kunt verwijderen, inclusief lege pagina's, pagina-einden en funky opmaak.

Gebruik de verwijdertoets

Deze methode is eenvoudig en is het meest logisch voor de meeste situaties. Of de extra pagina er nu is vanwege onnodige spaties of inhoud die u niet langer wilt, het verwijderen ervan houdt in dat u het ongewenste gebied selecteert.

  1. Plaats de cursor aan het einde van de zin die voorafgaat aan de lege of ongewenste pagina. Als u bijvoorbeeld pagina 2 in een document met 3 pagina's wilt verwijderen, begint u aan het einde van pagina 1 of helemaal aan het begin van pagina 2.
  2. Klik en sleep omlaag, enigszins langzaam om te voorkomen dat je te ver gaat, en stop bij de volgende zin die je ziet (als het een lege pagina is) of net voor de volgende zin die je wilt behouden. In ons voorbeeld stoppen we aan het einde van pagina 2 of aan het begin van pagina 3. Het idee hier is om de hele pagina 2 te selecteren, omdat we deze willen verwijderen.

    Image
    Image
  3. Er zou nu een lange, gemarkeerde markering door de pagina moeten lopen. Druk op Delete of Backspace op het toetsenbord om het onmiddellijk te wissen.

  4. Misschien ben je nu klaar, maar let op waar je cursor terechtkomt. Als het tussen twee zinnen staat, druk dan zo nodig op Enter zodat er een nieuwe alinea wordt gemaakt waar de oude pagina stond.

Je hoeft een pagina niet echt te verwijderen als je wilt voorkomen dat deze wordt afgedrukt. Als je naar File > Print gaat, verander dan de Pages optie in Customen kies welke pagina's u wilt afdrukken. Zo werkt het in Chrome; het is vergelijkbaar in andere browsers.

Een pagina-einde ongedaan maken

Het maken van een pagina-einde kan blanco pagina's maken. U kunt een pagina-einde verwijderen op dezelfde manier als u een extra pagina zou verwijderen, maar u hoeft zich niet zoveel zorgen te maken over het markeren van iets.

  1. Zoek het pagina-einde. Aangezien het de witruimte is die u wilt verwijderen, zoekt u naar een grote lege ruimte in het document. Een manier om te controleren of het een pagina-einde is en niet alleen lege alinea's, is door op de pijl-omlaag te drukken. Als het verder naar beneden springt dan een enkele regel, heb je daar een pagina-einde.

    Image
    Image
  2. Klik één keer voor het pagina-einde en druk op de Delete-toets. Of ga direct na het pagina-einde en druk op Backspace. Mogelijk moet u dit een of meerdere keren herhalen als er extra spaties zijn.

    De pagina's zijn nu samengevoegd en het pagina-einde is verwijderd.

    Image
    Image

Regelafstand aanpassen

Google Documenten voegt mogelijk extra ruimte toe na alinea's. Dit is een instelling die van toepassing kan zijn op het hele document en die door geen enkele backspace kan worden verholpen. Dit is wat u moet doen als u extra pagina's of lege spaties heeft die u normaal niet lijkt te verwijderen:

  1. Selecteer net voor het eerste woord in het document.
  2. Ga naar Format > Regelafstand > Aangepaste afstand.

    Image
    Image
  3. Verlaag de After alinea-afstand of stel het gewoon in op 0.

    Image
    Image
  4. Selecteer Toepassen om de instellingen op te slaan en af te sluiten.

Als dat niet werkt, herhaal dan deze stappen maar selecteer de eerste zin na de spatie en verander de Before waarde tijdens stap 3.

De marges wijzigen

Hoewel ze minder vaak voorkomen, kunnen te grote marges de reden zijn voor extra pagina's. Door de marges kleiner te maken, krijgt u meer ruimte om op elke pagina te schrijven, waardoor onnodige spaties worden voorkomen.

  1. Ga naar Bestand > Pagina-instelling.
  2. Pas de waarden aan in de Margin kolom. Als de ondermarge bijvoorbeeld is ingesteld op een getal dat te groot is, dwingt Documenten te veel tekst om naar de volgende pagina over te lopen. Het verlagen van het aantal lost dit op.

    Image
    Image
  3. Selecteer OK om de instellingen op te slaan en af te sluiten.

Aanbevolen: