Hoe een pagina in Excel te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe een pagina in Excel te verwijderen
Hoe een pagina in Excel te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar het tabblad View, selecteer Page Break Preview en sleep de blauwe stippellijnom het gebied dat u wilt afdrukken aan te passen.
  • Als u slechts een deel van het werkblad wilt afdrukken, markeert u het gebied dat u wilt afdrukken, gaat u naar het tabblad File en selecteert u Print.
  • Als u permanent een afdrukgebied voor het document wilt instellen, gaat u naar het tabblad Pagina-indeling, markeert u het gebied dat u wilt afdrukken en selecteert u Afdrukgebied.

Dit artikel legt uit hoe u pagina's in Excel verwijdert. Instructies zijn van toepassing op Excel voor Microsoft 365, Excel 2019, Excel 2016, Excel 2013 en Excel 2010.

Ongewenste pagina's verwijderen in Excel

Pagina-einden zijn de grenzen in een werkblad die bepalen welke inhoud op uw afgedrukte documentpagina komt. Excel kiest deze automatisch voor u, met behulp van uw standaard papierformaat en marge-instellingen. U kunt de automatische pagina-einden ook aanpassen door uw afdruktaak kleiner (minder dan 100 procent) of groter (meer dan 100 procent) te schalen dan uw werkdocument.

Pagina-einden in Excel invoegen, verwijderen of verplaatsen om ervoor te zorgen dat pagina's worden afgedrukt zoals verwacht.

  1. Open het werkblad waarin u een pagina wilt verwijderen en selecteer de View tab.

    Image
    Image
  2. Selecteer Page Break Preview in de groep Werkmapweergaven.

    Je kunt pagina-einden aanpassen in de Normal weergave in Excel, maar het is gemakkelijker om Page Break Preview te gebruiken om aan de pagina te werken lay-out breken. De voorbeeldmodus laat zien hoe elke wijziging die u aanbrengt in kolommen of rijen de automatische pagina-einden beïnvloedt.

    Image
    Image
  3. Als Pagina-eindevoorbeeld is ingeschakeld, ziet u een stippellijn die het automatische pagina-einde vertegenwoordigt, waarbij elke pagina is genummerd.

    U kunt een van de blauwe lijnen selecteren (zowel gestippeld als effen) om de afdrukgebieden aan te passen.

    Image
    Image
  4. Selecteer en sleep de gestippelde blauwe lijn (een automatisch afdrukeinde) om het gebied aan te passen dat u wilt afdrukken. De regel wordt ononderbroken en wordt omgezet in een handmatig pagina-einde.

    Image
    Image
  5. Wanneer u klaar bent met het aanpassen van de pagina-einden, selecteert u Normal in de groep Werkboekweergaven.

    Image
    Image

Hoe u uw afdrukgebied in Excel kunt instellen

Pagina-einden maken is een geweldige manier om grotere documenten te beheren, maar wat als u een momentopname van de inhoud wilt afdrukken en niet het hele werkblad? U kunt de printeropties gebruiken om een geselecteerd gebied af te drukken door deze stappen te volgen.

Voor eenmalig afdrukken:

  1. Selecteer en sleep om het gebied van het werkblad te markeren dat u wilt afdrukken.

    Image
    Image
  2. Selecteer de File tab.

    Image
    Image
  3. Kies Print.

    Image
    Image
  4. Kies Selectie afdrukken in de lijst onder Instellingen.

    Image
    Image

De afdrukinstellingen permanent wijzigen

Als u het geselecteerde gebied meer dan eens wilt afdrukken en een permanent afdrukgebied voor het document wilt instellen, kunt u dit op deze manier doen.

  1. Ga naar de Pagina-indeling tab.

    Image
    Image
  2. Markeer het gebied dat u wilt afdrukken en selecteer vervolgens Afdrukgebied in de groep Pagina-instelling.

    Image
    Image
  3. Kies Afdrukgebied instellen.

    Image
    Image
  4. Je ziet een kleine omtrek die het nieuwe afdrukgebied illustreert. Als u het afdrukgebied moet wijzigen, selecteert u Afdrukgebied > Wis afdrukgebied.

    Image
    Image

Aanbevolen: