Hoe Android-telefoonsensoren uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Android-telefoonsensoren uit te schakelen
Hoe Android-telefoonsensoren uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Schakel eerst de schakelaar in: Settings > System > Developer options >Snelle instellingen ontwikkelaarstegels > Sensoren uit.
  • Schakel het vervolgens in: veeg omlaag vanaf de bovenkant van het scherm en tik op Sensors Off.
  • Het zal onmiddellijk de toegang tot de microfoon, camera's, versnellingsmeter en meer uitschakelen.

Dit artikel legt uit hoe je sensoren op Android uitschakelt door op een enkele knop te tikken. Het legt ook uit wat er van invloed is als je dat doet.

Sensoren uitschakelen op Android

De snelste manier om alle sensoren tegelijk uit te schakelen, is met Sensors Off, een schakelaar die je kunt inschakelen via ontwikkelaarsopties.

  1. Ontwikkelaarsopties inschakelen. Op sommige telefoons gebeurt dit via Instellingen > Over de telefoon; tik op Build-nummer totdat je een bericht ziet dat je een ontwikkelaar bent.
  2. Ga naar Instellingen > Systeem > Ontwikkelaarsopties > Snel instellingen ontwikkelaarstegels.
  3. Tik op Sensoren uit om die tegel met snelle instellingen in te schakelen.
  4. Veeg vanaf de bovenkant van het scherm omlaag en tik op Sensoren uit.

    Image
    Image

    Een snelle manier om te zien of de sensoren zijn uitgeschakeld zonder de schakelaar te controleren, is door te zoeken naar het horizontale symbool met een streep erdoor. Deze bevindt zich aan de bovenkant van het scherm, op dezelfde lijn als de indicator voor de levensduur van de batterij en de signaalsterkte.

Deze stappen zijn gemaakt met een Pixel-telefoon met Android 12. Je apparaat moet minimaal Android 10 hebben geïnstalleerd om deze stappen te laten werken. Leer hoe u kunt controleren op updates op uw Android-telefoon om te zien of er een nieuwe versie van het besturingssysteem beschikbaar is.

Wat doet 'Sensoren uit'?

Zoals het klinkt, activeert het schakelen van Sensoren Uit naar de aan-positie deze functie, die alle sensoren uitschakelt. Dit betekent dat de microfoon, camera, versnellingsmeter, gyroscoop, nabijheidssensor, magnetometer en meer niet toegankelijk zijn voor de telefoon of uw apps.

Hier zijn enkele voorbeelden van wat dat betekent:

  • De Camera-app crasht als je hem opent om een foto of video te maken, en andere apps die de camera nodig hebben, kunnen een fout weergeven.
  • Audio-opname-apps zullen stilte "opnemen".
  • De Fit-app kan je hartslag niet meer detecteren.
  • Het helderheidsniveau wordt niet automatisch aangepast.
  • Apps zoals Google Maps weten niet welke kant je op kijkt (je moet locatieservices nog steeds uitschakelen als je locatietracking wilt stoppen).
  • Het vergrendelscherm wordt niet automatisch weergegeven als je de telefoon omdraait om ernaar te kijken.

Je kunt je telefoon echter nog steeds gebruiken. Wi-Fi en mobiele gegevens worden niet uitgeschakeld, je toetsenbord werkt in wezen hetzelfde (afgezien van microfoontoegang), de luidsprekers zenden nog steeds audio uit en alle andere apps die niet worden beïnvloed door uitgeschakelde sensoren werken normaal.

Natuurlijk staat het je vrij om sensoren op elk moment in en uit te schakelen, zo vaak als je wilt. Onmiddellijk nadat op de schakelaar is getikt, stoppen (of starten) de sensoren met het rapporteren van gegevens aan het systeem en apps. Als u bijvoorbeeld audio opneemt en sensoren steeds weer in- en uitschakelt, toont de opname gedempte ruimtes telkens wanneer de sensoren uit waren.

FAQ

    Hoe schakel ik de veilige modus uit op een Android?

    Om de veilige modus van Android te verlaten, start u het apparaat opnieuw op; het zou opnieuw moeten opstarten in de normale modus. Als het apparaat opstart in de veilige modus, moet het opnieuw worden opgestart in de normale modus.

    Hoe zet ik de Google Assistent uit op Android?

    Als je de Google Assistent op Android wilt uitschakelen, zeg je: 'Hey Google, open Assistent-instellingen'. Selecteer vervolgens onder Alle instellingen Algemeen en schakel Google Assistant uit. Of selecteer Google > Account Services > Search, Assistant & Voice Selecteer Google Assistent > Assistent-tabblad > Telefoon en tik op de Google Assistent-schuifregelaar om het uit.

    Hoe schakel ik live ondertiteling uit op Android?

    Als u live ondertiteling op Android wilt uitschakelen, gaat u naar Instellingen > Toegankelijkheid > Live Caption. Tik op de Live Caption-schuifregelaar om de functie uit te schakelen.

Aanbevolen: