Hoe Chromecast op Android uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Chromecast op Android uit te schakelen
Hoe Chromecast op Android uit te schakelen
Anonim

Chromecast is een geweldige tool voor het streamen van media van je favoriete Android-apps naar je tv, maar soms wil je niet casten. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Chromecast op Android kunt stoppen of Chromecast-meldingen kunt uitschakelen als dat alles is.

Dit artikel is geschreven met een Samsung Galaxy A01 met Android 10 en UI Core 2.0. De exacte stappen kunnen enigszins afwijken op andere telefoons of versies van Android 10, maar de concepten zijn hetzelfde.

Hoe Chromecast te stoppen op Android 10

Als u Chromecast op Android volledig wilt uitschakelen, zijn uw opties beperkt. Android biedt op zich geen directe manier om Chromecast uit te schakelen of de optie om vanaf je Android 10-apparaat naar Chromecast te casten. Dat wil zeggen, er is geen knop of instelling met het label Chromecast uitschakelen Toch heb je een paar opties:

  • Stop met casten. Als je een cast die al actief is gewoon wilt stoppen, is dat heel eenvoudig. Ga gewoon naar de app die aan het casten is, tik op het Cast-pictogram (het vak met lijnen die in de linkerbenedenhoek komen) en tik op de stopknop. Als u uw scherm spiegelt, gaat u naar de Google Home-app en tikt u op de kamer waarin de Chromecast zich bevindt en tikt u vervolgens op Instellingen >Stop met spiegelen
  • Koppel de Chromecast los van de tv of de stroom. Als u uw Chromecast en de bijbehorende functies tijdelijk wilt uitschakelen, koppelt u het apparaat los van de HDMI-poort van uw tv of ha alt u het netsnoer uit het apparaat. In beide scenario's kan je Chromecast niet werken met je tv of je telefoon.
  • Schakel Chromecast uit. Als je Chromecast uitschakelt, wordt deze uitgeschakeld totdat je hem weer inschakelt.

Hoe Chromecast te verwijderen uit de Home-app

Je kunt Chromecast volledig uitschakelen als je het apparaat uit je Google Home-app verwijdert. Dit weerhoudt je er natuurlijk van om permanent te casten totdat je het opnieuw instelt, dus het is misschien niet de beste optie, maar het doet zijn werk. Chromecast verwijderen:

  1. Zorg ervoor dat je telefoon en Chromecast zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk om aan de slag te gaan.
  2. Ga naar de Google Home-app en tik op de kamer waarin de Chromecast zich bevindt.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik Apparaat verwijderen > Verwijderen.

    Image
    Image

Als je technologisch geneigd bent en Chromecast echt wilt uitschakelen op je Android-telefoon terwijl je het apparaat ingesteld laat, heb je maar één optie: je apparaat rooten. Als je je Android-telefoon root, heb je de mogelijkheid om services op systeemniveau, zoals casten, te verwijderen. We raden rooten niet aan, tenzij je echt weet wat je doet of je comfortabel voelt om dingen te verknoeien.

Hoe Chromecast-meldingen op Android 10 uit te schakelen

Als je een Chromecast in huis hebt en gasten die langskomen en verbinding maken met hetzelfde wifi-netwerk als de Chromecast, krijgen ze mogelijk een melding waarin wordt gesuggereerd dat ze verbinding maken met je Chromecast. Misschien wilt u niet dat gasten deze optie hebben en wilt u daarom Chromecast-meldingen uitschakelen.

Als je gasten niet volledig wilt blokkeren, maar meer controle wilt, probeer dan de Chromecast-gastmodus.

Als dat het geval is, heb je geluk: daar is een instelling voor! Volg deze stappen om Chromecast-meldingen op Android 10 uit te schakelen:

  1. Verbind je Android-telefoon met hetzelfde wifi-netwerk als je Chromecast.
  2. Tik op de Home app om deze te openen.
  3. Tik op de naam van de kamer waarin het Chromecast-apparaat zich bevindt.

    Image
    Image
  4. Tik op het Instellingen icoon.
  5. Scroll naar beneden en verplaats de Laat anderen uw cast-media beheren schuifregelaar naar uit/grijs.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe gebruik ik Chromecast vanaf mijn Android-apparaat?

    Zorg ervoor dat de Chromecast is aangesloten op je tv en open vervolgens de Google Home-app. Ga naar Account > Spiegelapparaat > Cast Screen/Audio > selecteer Chromecast-apparaat.

    Hoe cast ik van Amazon Prime Video naar Chromecast op Android?

    Om Amazon Prime Video te casten, opent u de Prime Video-app, tikt u op Cast > selecteer uw Chromecast-apparaat > selecteer de titel die u wilt bekijken.

Aanbevolen: