Hoe de vliegtuigmodus in of uit te schakelen op Android

Inhoudsopgave:

Hoe de vliegtuigmodus in of uit te schakelen op Android
Hoe de vliegtuigmodus in of uit te schakelen op Android
Anonim

Wat te weten

  • Tik op Instellingen > Netwerk en internet > Vliegtuigmodus om het in of uit te schakelen.
  • Veeg omlaag vanaf je startscherm en tik op Vliegtuigmodus om het in of uit te schakelen.
  • Vliegtuigmodus schakelt alle verbindingen uit, maar je kunt wifi inschakelen terwijl mobiele gegevens uitgeschakeld blijven.

Dit artikel leert je hoe je de vliegtuigmodus in- of uitschakelt op je Android-telefoon. Er wordt ook gekeken naar de voordelen hiervan en waarom je dat misschien moet doen.

Hoe schakel ik de vliegtuigmodus in op Android?

Het inschakelen van de vliegtuigmodus op een Android-telefoon is een vrij eenvoudig proces als je weet waar je moet zoeken. Hier zijn twee manieren om dit te doen.

Volg dezelfde stappen om het weer uit te schakelen.

Vliegtuigmodus inschakelen op Android via Instellingen

Een manier om de vliegtuigmodus in te schakelen is via Instellingen.

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Netwerk en internet.
  3. Tik op de schakelaar naast Vliegtuigmodus.
  4. De telefoon staat nu in de vliegtuigmodus.

Vliegtuigmodus op Android inschakelen via snelle instellingen

Je kunt ook de vliegtuigmodus inschakelen met Snelle instellingen. Dit is wat je moet doen.

  1. Veeg omlaag vanaf de bovenkant van je startscherm.
  2. Tik op Vliegtuigmodus om het in te schakelen.

    Image
    Image
  3. Je telefoon staat nu in de vliegtuigmodus.

Wat is het voordeel van de vliegtuigmodus?

Vliegtuigmodus biedt enkele voordelen, afhankelijk van wat je probeert te doen. Het schakelt alle Bluetooth-, Wi-Fi-, mobiele- en dataverbindingen van uw Android-telefoon uit. Het wordt de vliegtuigmodus genoemd omdat luchtvaartmaatschappijen vereisen dat u deze verbindingen uitschakelt tijdens het opstijgen en landen. Er zijn echter ook andere voordelen. Hier is een blik op hen.

  • Het spaart de levensduur van de batterij. Overschakelen naar de vliegtuigmodus kan de levensduur van de batterij van uw telefoon verlengen. Toegegeven, je kunt in de vliegtuigmodus niet veel met je telefoon doen, zoals bellen of internetten, maar als je hem lang nodig hebt, kun je regelmatig tussen de twee modi schakelen.
  • Het kan je verbinding resetten. Soms v alt je verbinding zonder reden weg. Door de vliegtuigmodus in en uit te schakelen, wordt het probleem vaak opgelost.
  • Je krijgt wat rust en stilte. Voel je je overweldigd door meldingen, maar wil je je telefoon niet uitschakelen? De vliegtuigmodus werkt als de modus Niet storen, zodat u van wat rust kunt genieten.

Hoe ziet de vliegtuigmodus eruit op een Android?

Vliegtuigmodus op een Android-telefoon ziet er grotendeels hetzelfde uit als wanneer je verbinding hebt met de buitenwereld. Het enige verschil is dat je telefoon de vliegtuigmodus en een afbeelding van een vliegtuig in de bovenhoek van je scherm weergeeft.

Anders dan dat, is het hetzelfde, en jouw ervaring zal niet verschillen. Het is zelfs mogelijk om wifi weer in te schakelen terwijl je de vliegtuigmodus ingeschakeld houdt, zodat je geen berichten of oproepen ontvangt via je mobiele netwerk.

Is het goed om je telefoon in de vliegtuigmodus te zetten?

Het kan goed zijn om je telefoon in de vliegtuigmodus te zetten. Dat komt vooral omdat het uitschakelen van je dataverbinding de levensduur van de batterij spaart, en de antenne uitschakelt, zodat hij niet op zoek is naar een signaal. Het is soms ook handig om een tijdje geen verbinding met de wereld te hebben, met de optie om wifi weer in te schakelen, maar niet voor mobiele data.

Als je internationaal reist, is het ook vaak handig om de vliegtuigmodus aan te zetten, zodat je niet per ongeluk internationale kosten hoeft te betalen. Vergeet niet om wifi in te schakelen terwijl mobiele gegevens uitgeschakeld blijven door de vliegtuigmodus te gebruiken.

FAQ

    Waarom zit mijn Android vast in de vliegtuigmodus?

    Als je een app hebt die extra functies toevoegt aan de vliegtuigmodus, kan dit voorkomen dat je deze uitschakelt. Verwijder de app, update Android en start vervolgens uw apparaat opnieuw op. Als je telefoon nog steeds vastzit in de vliegtuigmodus, kan deze mogelijk geen verbinding maken met een mobiel netwerk.

    Welke muziek-app kan ik het beste gebruiken in de vliegtuigmodus?

    Met Spotify kun je nummers downloaden en ernaar luisteren in de vliegtuigmodus als je een Spotify Premium-abonnee bent. Groove Music, LiveOne en YouTube Music bieden vergelijkbare functies voor premium gebruikers.

    Hoe vind ik een verloren Android-telefoon in de vliegtuigmodus?

    Helaas werkt de functie Zoek mijn apparaat van Google niet als uw telefoon in de vliegtuigmodus staat. Als je je Android-telefoon niet kunt vinden, gebruik dan de telefoon van iemand anders om contact op te nemen met je provider, zodat deze het apparaat kan wissen en beveiligen.

Aanbevolen: