Hoe Apple Stage Manager te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Apple Stage Manager te gebruiken
Hoe Apple Stage Manager te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Op macOS: klik op Control Center > Stage Manager.
  • Op iPadOS: veeg omhoog om het Control Center te openen en tik op Stage Manager.
  • Stage Manager vereist macOS Ventura of iPadOS 16.

Dit artikel legt Apple Stage Manager uit en legt uit hoe je deze handige functie kunt gebruiken in zowel macOS als iPadOS. Stage Manager voor Mac vereist macOS Ventura.

Hoe Stage Manager werkt op een Mac

Stage Manager op een Mac is een tool voor het organiseren van vensters waarmee je al je vensters tegelijk kunt zien zonder de focus te verliezen op de app die je momenteel gebruikt. Het werkt door al je actieve vensters te openen en ze aan de zijkant van het scherm te plaatsen, en de app waar je op dit moment aan werkt op een prominente plek te plaatsen. Als u op een andere app in uw dock of op een venster aan de linkerkant klikt, wordt dat venster of die app in het middelpunt geplaatst, terwijl de vorige app naar de vleugels wordt geschoven.

Zo gebruik je Stage Manager op een Mac:

  1. Klik op Control Center in de menubalk.

    Image
    Image
  2. Klik op Stage Manager.

    Image
    Image
  3. Het actieve venster verschijnt in het midden van het scherm, met je andere vensters aan de linkerkant. Klik op een window thumbnail aan de linkerkant om deze naar het midden te verplaatsen.

    Om uw bureaublad te bekijken, klikt u op de desktop. Klik op een folder of file op uw bureaublad of een app op uw dock om het uw actieve venster te maken.

    Image
    Image
  4. Klik op de groene knop in de hoofdapp en het zal je scherm vullen.

    Image
    Image
  5. De app wordt uitgevouwen om het volledige scherm te vullen en de vensterbedieningen verdwijnen. Beweeg uw muiscursor naar de bovenkant van het scherm om de besturing terug te brengen.

    Image
    Image
  6. Klik nogmaals op de groene knop en de app keert terug naar de modus Stage Manager.

    Image
    Image
  7. Om te stoppen met het gebruik van Stage Manager, opent u het Control Center, klikt u op Stage Manager en klikt u op de toggle.

    Image
    Image

Hoe Stage Manager werkt op een iPad

Stage Manager op een iPad werkt ongeveer hetzelfde als Stage Manager op Mac. Het brengt je huidige actieve app in het middelpunt, terwijl andere apps zichtbaar zijn in kleine vensters aan de linkerkant van het scherm. Als Stage Manager actief is op uw iPad, kunt u het formaat van het hoofdvenster van de app wijzigen, het venster rondslepen en zelfs meerdere vensters op het scherm tegelijk laten overlappen.

Als je je iPad aansluit op een extern beeldscherm, kun je met Stage Manager tot acht apps tegelijk op het scherm hebben en kun je verschillende apps groeperen voor eenvoudiger beheer. De interface lijkt erg op Stage Manager op Mac en brengt een desktop-achtige ervaring naar de iPad.

Stage Manager voor iPad vereist een M1 iPad en iPadOS 16.

Hier leest u hoe u Stage Manager op iPad inschakelt en gebruikt:

  1. Veeg omlaag vanaf de linkerbovenhoek van het scherm om het Control Center te openen. Tik op Stage Manager (drie verticale stippen naast een afgerond vierkant).

    Als Stage Manager actief is, wordt het pictogram wit weergegeven.

    Image
    Image
  2. Om het formaat van de huidige app te wijzigen, houd je de resize indicator in de rechterbenedenhoek van de app ingedrukt.

    Sleep met uw vinger om het formaat van de app te wijzigen. Om het app-venster te verplaatsen, houdt u het midden bovenaan het venster ingedrukt en sleept u. Til uw vinger op om te stoppen met het bewegen van het venster.

    Image
    Image
  3. Om apps te groeperen, open je een van de apps die je wilt groeperen en sleep je een tweede app naar de eerste app.

    Je kunt een app slepen vanuit de recente apps aan de linkerkant of vanuit het dock.

    Image
    Image
  4. Om een app te degroeperen, tik je op de drie horizontale stippen bovenaan in het midden van de app die je wilt verwijderen.

    Image
    Image
  5. Tik op het dash icoon om de app te degroeperen.

    Image
    Image
  6. Als u een app wilt vergroten zodat deze het volledige scherm vult, tikt u op de drie horizontale stippen bovenaan in het midden van de app en tikt u vervolgens op het gevulde vakicoon.

    Om terug te keren naar de Stage Manager-modus, tikt u nogmaals op de drie horizontale stippen > gevuld vakpictogram.

    Image
    Image

Wat is Apple Stage Manager?

Apple Stage Manager is een multitasking-functie die het gemakkelijker maakt om al je actieve vensters te zien en ertussen te schakelen. macOS heeft andere multitasking-functies, zoals Mission Control, die zijn ontworpen om u te helpen schakelen tussen actieve vensters, maar Stage Manager plaatst uw meest recente vensters in feite direct naast uw actieve venster op het scherm.

Stage Manager organiseert uw app-vensters en geeft ze niet alleen weer. Als u meerdere vensters van dezelfde app hebt geopend, zoals meerdere exemplaren van Safari, verschijnen ze in een stapel in plaats van afzonderlijk. U kunt ook meerdere vensters groeperen op een manier die aansluit bij uw eigen workflow door vensterminiaturen naar het midden van het scherm te slepen en er vervolgens op te klikken.

Stage Manager is ook beschikbaar op iPad en heeft dezelfde functies als de desktopversie. Als u uw iPad aansluit op een extern beeldscherm, werkt deze vrijwel hetzelfde als de desktopversie, waardoor u meerdere apps tegelijk op het scherm kunt bekijken, app-vensters kunt overlappen en vensters kunt groeperen voor eenvoudiger multitasken.

FAQ

    Met welke apps werkt Apple Stage Manager?

    Alle officiële Apple-apps ondersteunen Stage Manager, net als de populairste apps van derden, zoals Microsoft Teams, Google Meet en Zoom.

    Hoe gebruik ik iPad Taakbeheer?

    Om iPad Taakbeheer te openen, ga naar Instellingen > Algemeen > Multitasking & Docken zorg ervoor dat Gestures is ingeschakeld. Dubbelklik vervolgens op de knop Home en veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm.

Aanbevolen: