Hoe de Microsoft Edge Password Manager te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Microsoft Edge Password Manager te gebruiken
Hoe de Microsoft Edge Password Manager te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Wanneer u zich aanmeldt bij een site, verschijnt een sleutelpictogram aan het einde van de URL-balk; dan verschijnt de wachtwoordbeheerder. Controleer de informatie en klik op Save.
  • Klik op het menupictogram om een wachtwoord te bewerken of te verwijderen > Instellingen > Wachtwoorden > Zoek wachtwoord > klik op de drie horizontale stippen pictogram. Klik op Bewerken of Verwijderen.
  • Wanneer u zich aanmeldt voor een site, klikt u op het wachtwoordveld. Er wordt automatisch een willekeurig wachtwoord gegenereerd dat u kunt selecteren en opslaan.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de Microsoft Edge-wachtwoordbeheerder kunt gebruiken om nieuwe wachtwoorden op te slaan, wachtwoorden te bewerken en te verwijderen en willekeurige sterke wachtwoorden te genereren.

Hoe de Microsoft Edge Password Manager te gebruiken om wachtwoorden op te slaan

Microsoft Edge bevat een ingebouwde wachtwoordbeheerder die uw wachtwoorden voor u opslaat. Als de manager is ingeschakeld, zal hij u elke keer dat u inlogt op een nieuwe website vragen of u uw wachtwoord wilt opslaan. Als u de suggestiefunctie voor een sterk wachtwoord hebt ingeschakeld, wordt u gevraagd om een willekeurig gegenereerd sterk wachtwoord en wordt u vervolgens aangeboden om het wachtwoord voor u op te slaan telkens wanneer u zich aanmeldt voor een nieuwe website.

Hier leest u hoe u wachtwoorden opslaat met de Microsoft Edge-wachtwoordbeheerder:

  1. Navigeer naar een website waarop u niet bent ingelogd en klik op sign in of start het aanmeldingsproces op een andere manier.

    Image
    Image
  2. Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in zoals u normaal zou doen bij het inloggen.

    Image
    Image
  3. Bij het invoeren van uw wachtwoord verschijnt een sleutelpictogram aan de rechterkant van de URL-balk, gevolgd door een pop-up voor wachtwoordbeheer. Controleer of de gebruikersnaam en het wachtwoord correct zijn en klik op Save.

    Image
    Image
  4. Voltooi het inlogproces zoals u dat normaal zou doen. Uw wachtwoord is opgeslagen in de wachtwoordbeheerder. De volgende keer dat u zich aanmeldt bij die website, heeft u de mogelijkheid om uw opgeslagen wachtwoord te gebruiken.

Wachtwoorden bewerken en verwijderen vanuit Microsoft Edge Password Manager

Microsoft Edge stelt u in staat al uw opgeslagen wachtwoorden te bekijken in het gedeelte voor wachtwoordbeheer van de browserinstellingen. U kunt uw wachtwoorden op elk moment controleren, wijzigen of zelfs verwijderen. Met dezelfde interface kunt u ook wachtwoorden exporteren en importeren als u een handmatige back-up wilt maken of uw wachtwoorden wilt herstellen vanaf een back-up.

Hier leest u hoe u wachtwoorden kunt bewerken en verwijderen uit de Microsoft Edge-wachtwoordbeheerder:

  1. Open Edge en klik op het menupictogram (drie horizontale stippen) in de rechterbovenhoek van de browser.

    Image
    Image
  2. Klik op Instellingen.

    Image
    Image
  3. Klik op Wachtwoorden.

    Image
    Image
  4. Zoek het wachtwoord dat u wilt wijzigen of verwijderen en klik op de bijbehorende drie horizontale stippen pictogram.

    Image
    Image

    Klik op het bijbehorende oogpictogram om in plaats daarvan uw wachtwoord te bekijken.

  5. Klik op Bewerken om de aanmeldingsgegevens te wijzigen, of Delete om de aanmeldingsgegevens volledig te verwijderen.

    Image
    Image
  6. Scan uw vingerafdruk, voer uw pincode in of voer uw wachtwoord in zoals gevraagd.

    Image
    Image
  7. Als u verwijdert, wordt het item verwijderd. Als u een wachtwoord wijzigt, voert u de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord in en klikt u op Gereed.

    Image
    Image

Wachtwoorden exporteren vanuit Microsoft Edge Password Manager

Microsoft Edge maakt het gemakkelijk om uw wachtwoorden te exporteren, zodat u een back-up kunt maken of uw wachtwoorden onmiddellijk in een andere browser kunt importeren.

Iedereen die toegang krijgt tot het geëxporteerde wachtwoordbestand kan uw wachtwoorden zien, aangezien het bestand standaard niet versleuteld is. Bewaar dit bestand veilig.

  1. Navigeer naar het beheerscherm voor profielen / wachtwoorden zoals beschreven in de vorige sectie, of voer gewoon edge://settings/passwords in de URL-balk in.

    Image
    Image
  2. Klik op het pictogram met drie horizontale stippen rechts van de kop opgeslagen wachtwoorden en selecteer Wachtwoorden exporteren.

    Image
    Image
  3. Klik op Exporteer wachtwoorden.

    Image
    Image
  4. Scan uw vingerafdruk, voer uw pincode in of voer uw wachtwoord in zoals gevraagd.

    Image
    Image
  5. Selecteer een locatie om uw wachtwoorden op te slaan en klik op Save.

    Image
    Image

Hoe wachtwoorden te importeren in Microsoft Edge Password Manager

Als u vroeger een andere browser gebruikte, zoals Chrome, legacy Edge of de nu niet-ondersteunde Internet Explorer, kunt u uw wachtwoorden uit die browsers rechtstreeks importeren in de Microsoft Edge-wachtwoordbeheerder. Het is niet nodig om te exporteren, aangezien Edge de wachtwoorden rechtstreeks van de andere browser kan verkrijgen, zolang deze nog op uw computer is geïnstalleerd.

Zo importeert u wachtwoorden in de Microsoft Edge-wachtwoordbeheerder:

  1. Voer edge://settings/importData in de Edge URL-balk in.

    Image
    Image
  2. Klik op de Import from dropdown en selecteer de browser waaruit u wilt importeren.

    Image
    Image
  3. Zorg ervoor dat het vakje naast Opgeslagen wachtwoorden is aangevinkt en klik op Import.

    Image
    Image
  4. Wacht tot het proces is voltooid en klik op Gereed.

    Image
    Image

Hoe de Microsoft Edge Password Manager en Password Generator te gebruiken

Wanneer u zich aanmeldt voor een nieuwe website of uw wachtwoord wijzigt op een site waarmee u al bent aangemeld, kunt u Edge een sterk wachtwoord laten genereren en opslaan. Dit sterke wachtwoord bestaat uit een willekeurige reeks letters, cijfers en speciale tekens die voor de meeste mensen moeilijk te onthouden zijn. Aangezien de wachtwoordbeheerder het wachtwoord onmiddellijk voor u kan opslaan, hoeft u het niet te onthouden of op te schrijven.

Hier leest u hoe u sterke wachtwoorden kunt genereren en opslaan met de Microsoft Edge-wachtwoordbeheerder:

  1. Navigeer naar een website waarbij je niet bent aangemeld en begin met het aanmeldingsproces, of gebruik de functie voor het wijzigen van het wachtwoord van een website waarmee je bent aangemeld.
  2. Voer de vereiste informatie in en klik op het wachtwoordveld.

    Image
    Image
  3. Er verschijnt een voorgesteld wachtwoord wanneer u het veld Password selecteert dat u kunt gebruiken en opslaan.

    Image
    Image
  4. Klik op het voorgestelde sterk wachtwoord, of klik op vernieuwen voor een nieuw wachtwoord.

    Image
    Image
  5. Voltooi het aanmeldings- of wachtwoordwijzigingsproces. Uw sterke wachtwoord wordt opgeslagen in de Microsoft Edge-wachtwoordbeheerder.

    Image
    Image

Aanbevolen: