Hoe FaceTime te groeperen op iOS en Mac

Inhoudsopgave:

Hoe FaceTime te groeperen op iOS en Mac
Hoe FaceTime te groeperen op iOS en Mac
Anonim

Wat te weten

  • In FaceTime-app: Tik op Nieuwe FaceTime > + > Contact >Video of Telefoon pictogram > Herhaal dit voor alle bellers > Facetime.
  • In Berichten-app: selecteer een groep. Tik op de profile afbeeldingen. Selecteer Video pictogram > FaceTime Video of FaceTime Audio.
  • Mac: Open FaceTime app > Typ een contact > Selecteer contact. Herhaal dit voor alle bellers. Kies Video of Audio.

Dit artikel legt uit hoe je een FaceTime-groepsgesprek kunt voeren op apparaten met iOS 15 of iPadOS 15 tot en met iOS 12.1.4 en op Macs met macOS 12 Monterey via macOS 10.14.3 Mojave.

Een FaceTime-groep starten met de FaceTime-app

Er zijn twee manieren om met meerdere mensen te FaceTimen op een iPad of iPhone: de FaceTime-app of de Berichten-app, die beide zijn geïnstalleerd met iOS en beschikbaar zijn in de App Store als je ze hebt verwijderd.

  1. Open de Facetime app op je iOS-apparaat.
  2. Tik op het Nieuwe FaceTime-pictogram in iOS 15 of hoger. (Selecteer het Plus pictogram in iOS 12.1.4 tot en met iOS 14.)
  3. Selecteer naast het To-veld het Plus-pictogram om uw contactenlijst te openen.

    Image
    Image
  4. Blader door de lijst en tik op een contact dat je aan het gesprek wilt toevoegen.
  5. Tik op het scherm van het contact op FaceTime om de naam van de persoon toe te voegen aan het FaceTime To-veld.

    Herhaal het proces om extra contacten aan de oproep toe te voegen. U kunt ook handmatig telefoonnummers of e-mailadressen invoeren om deelnemers uit te nodigen of een keuze maken uit de Voorgestelde contacten.

  6. Als alle namen in het veld Aan staan, selecteert u Facetime om het groepsvideogesprek te starten. (Kies het phone pictogram om in plaats daarvan een audiogesprek te voeren.)

    Image
    Image
  7. Elke persoon in de oproep ontvangt een inkomende oproep die ze kunnen accepteren of weigeren. Wanneer ze accepteren, verschijnen ze op het scherm in een tegel. Wanneer een persoon spreekt, wordt hun tegel prominent.

Start een FaceTime-groep met de Berichten-app

Je kunt ook de Berichten-app gebruiken om in een paar stappen een FaceTime-groep te starten.

  1. Open de Messages app op je iOS-apparaat.
  2. Selecteer het groepsgesprek dat je wilt gebruiken voor de video- of audio-FaceTime-oproep.

    Als er geen relevant groepsgesprek is om te gebruiken, maak dan een nieuwe door een nieuwe tekst op te stellen en de ontvangers eraan toe te voegen. Stuur een sms naar de groep om er een haalbaar startpunt van te maken voor een FaceTime-groepsgesprek.

  3. Tik op het videocamera icoon bovenaan het scherm.
  4. Selecteer FaceTime Video in het vervolgkeuzemenu om een FaceTime-videogesprek voor een groep te starten of selecteer FaceTime Audio om een groep te starten audio-oproep.

    Image
    Image

Als je een FaceTime-gesprek probeert te voeren vanaf een iPhone, iPad of Mac en het werkt niet, hebben we tips om dit op te lossen.

FaceTime groeperen op een Mac

Een FaceTime-groepsgesprek starten op een Mac-computer is eenvoudig.

  1. Open de FaceTime app voor macOS.
  2. In het zoekveld typt u de naam van een persoon die u aan het gesprek wilt toevoegen.

    Een vervolgkeuzemenu toont alle overeenkomsten in uw contactenlijst. Selecteer de juiste persoon uit de lijst of voer handmatig hun naam, nummer of e-mailadres in.

    Image
    Image

    In een versie van macOS die ouder is dan Mojave 10.14.3, kunt u mogelijk niet meerdere deelnemers toevoegen aan een FaceTime-gesprek.

  3. Nadat alle namen in het zoekveld zijn ingevoerd, selecteert u Video om een FaceTime-videogesprek voor een groep te starten of Audio voor een groep spraakoproep.

    Image
    Image

Mac-gebruikers kunnen ook een FaceTime-groepsgesprek starten vanuit de Messages-app voor macOS door het Details-pictogram van een groep te selecteren ente kiezen Video of Audio.

Image
Image

FaceTime-filters gebruiken

Je kunt filters gebruiken om je FaceTime-gesprekken een beetje pit te geven.

  1. Tik tijdens een FaceTime-videogesprek op je persoonlijke tegel (je gezicht) om deze te vergroten en het menu onder aan het scherm te openen. (Als je het menu niet ziet, tik je op de ster in een cirkelpictogram.)
  2. Tik op een van de opties in het menu. Tik bijvoorbeeld op het Memoji-pictogram (de eerste in het menu) om die optie te selecteren.
  3. Selecteer je memoji (als je er al een hebt gemaakt) of een van de standaard memoji-tekens die in de app worden geleverd. De andere deelnemers aan het gesprek zullen u horen praten, maar zien de memoji praten. Het effect wordt toegepast op uw afbeelding voor de duur van het gesprek.

    Image
    Image
  4. De andere opties in de menubalk onderaan bevatten een filter om je uiterlijk te veranderen en andere om tekstlabels, stickers of vormen toe te voegen.

    Je kunt een screenshot maken in FaceTIME met alle speciale camera-effecten die je aan een gesprek toevoegt.

Bottom Line

FaceTime kan worden gebruikt om groepsgesprekken te starten met maximaal 32 personen. Alle deelnemers aan het gesprek moeten de FaceTime-app op een Apple-apparaat hebben en een mobiele of wifi-verbinding voor hun apparaten hebben. Bellen met FaceTime is het gemakkelijkst als je de persoon (of personen) al in je Contacten-app of Berichten-app hebt staan, maar je kunt direct met iedereen bellen door een naam, telefoonnummer of e-mailadres in te voeren.

Kun je van weergave wisselen op een FaceTime-groep?

In een één-op-één FaceTime-gesprek wordt uw afbeelding weergegeven in een beeld-in-beeld-venster of tegel, terwijl de andere beller wordt weergegeven in het hoofdvenster. In een groepsgesprek wordt de tegel van de persoon die spreekt automatisch groter, zodat je de spreker beter kunt zien en het gesprek kunt volgen.

FaceTime weet welke tegel moet worden uitgebreid door de volume-invoer van bellers te controleren. Er is geen manier om de tegels van verschillende deelnemers handmatig uit te breiden; de gebruiker moet spreken of geluid maken om zijn tegel te laten uitzetten.

Groep FaceTime- alternatieven

FaceTime is een Apple-product, dus andere platforms, zoals Windows, ondersteunen het niet. Als uw apparaat FaceTime-oproepen niet ondersteunt of geen FaceTime-groeps- of audio-oproep start, zijn er alternatieve apps die groepsoproepen ondersteunen.

Veel van deze alternatieven werken onder andere op Android, Windows, macOS en iOS, en deze zijn meestal platformonafhankelijk. Iemand met een Android-tablet kan bijvoorbeeld iemand bellen met een Windows- of iOS-apparaat.

Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Facebook Messenger: zie maximaal acht mensen tegelijk, maar voeg maximaal 50 toe.
  • Snapchat: Groepsgesprekken zijn beperkt tot 16 personen.
  • Skype: Groepsgesprekken zijn beperkt tot 50 personen.
  • Viber: Groepsgesprekken zijn beperkt tot 5 personen.
  • WeChat: Groepsgesprekken zijn beperkt tot negen personen.
  • Zoom: groepsgesprekken tot 100 personen.

Aanbevolen: