Hoe tabbladen te groeperen in Chrome

Inhoudsopgave:

Hoe tabbladen te groeperen in Chrome
Hoe tabbladen te groeperen in Chrome
Anonim

Wat te weten

  • Klik met de rechtermuisknop op een tabblad en selecteer Tabblad toevoegen aan groep om groepen te maken. Sleep de tabs naar wens naar binnen of naar buiten.
  • Klik op het titeltabblad van een groep om deze uit te vouwen/samenvouwen.
  • Klik met de rechtermuisknop op het titeltabblad van een groep voor een contextmenu om tabbladen aan de groep toe te voegen, te verplaatsen, de naam te wijzigen, de kleur te wijzigen of te sluiten.

Door de kracht van Chrome's tabbladgroepen te gebruiken, kun je veel tabbladen open houden zonder de tijdverspilling van het proberen een bepaald tabblad te vinden. Hier leest u hoe u de functie Tabgroepen van Chrome in de desktopversie van Chrome gebruikt om ze allemaal georganiseerd te houden.

Hoe groepeer ik tabbladen in Chrome?

Ervan uitgaande dat je al meerdere tabbladen open hebt staan (en als je dat niet doet, gebruik je dan zelfs internet?), neem dan de volgende stappen.

  1. Klik met de rechtermuisknop op een van de browsertabbladen.
  2. Selecteer Tabblad toevoegen aan nieuw groepsitem in het contextmenu.

    Image
    Image
  3. Voer een naam in voor de groep in het daarvoor bestemde tekstvak.

    Image
    Image
  4. Je kunt ook een kleur voor de groep kiezen door op een van de stippen te klikken.

Je kunt dit herhalen om groepen te maken voor verschillende logische indelingen van je tabbladen, zoals Nieuws, Werk, Media, enzovoort.

Hoe voeg ik tabbladen toe aan een groep in Chrome?

Zodra je een of meer groepen hebt gemaakt, kun je bestaande tabbladen eraan toevoegen.

De snelste manier om een tabblad aan een groep toe te voegen, is door het tabblad te slepen en neer te zetten in de groep waarin u het wilt opnemen.

  1. Zorg ervoor dat je ten minste één groep hebt aangemaakt.
  2. U kunt ook met de rechtermuisknop op het gewenste tabblad klikken en de optie Toevoegen aan groep selecteren en uw doelgroep selecteren.

    Image
    Image
  3. U kunt ook nieuwe tabbladen aan een groep toevoegen door met de rechtermuisknop op het tabblad met de groepstitel te klikken en de optie Nieuw tabblad in groep in het contextmenu te selecteren.

Wat kan ik doen met tabbladgroepen?

De handigste manier om tabbladgroepen te gebruiken, is door uw browservenster overzichtelijk te houden. Door op de titel van het tabblad te klikken, kunt u met name alle tabbladen in de groep uitvouwen en samenvouwen, zodat ze aan het zicht worden onttrokken.

Terwijl tabbladen verborgen zijn terwijl ze zijn samengevouwen, zijn ze nog steeds technisch actief en gebruiken ze daarom systeembronnen zoals RAM.

Er is een verscheidenheid aan andere handige acties die u kunt ondernemen met behulp van tabbladgroepen, als volgt:

  • U kunt tabbladgroepen gebruiken om eenvoudig meerdere tabbladen tussen bestaande vensters te verplaatsen door het tabblad met de groepstitel van de ene naar de andere te slepen.
  • Klik met de rechtermuisknop op het groepstiteltabblad en selecteer Verplaats groep naar nieuw venster om een gloednieuw venster te creëren met de groep en zijn tabbladen. Het slepen van het groepstiteltabblad van het huidige venster en het loslaten zal hetzelfde doen.
  • U kunt alle tabbladen binnen een groep eenvoudig sluiten door met de rechtermuisknop op het tabblad met de groepstitel te klikken en de optie Groep sluiten te selecteren.
  • Als u een tabbladgroep sluit en deze wilt oproepen, kunt u de hele groep (inclusief de titel en kleur) oproepen met de globale Ctrl + Shift + t toetsencombinatie. Het is ook beschikbaar als een groep om opnieuw te starten vanuit de Geschiedenis lijst in het hoofdmenu.

FAQ

    Hoe herstel ik tabbladen in Chrome?

    Als je per ongeluk een Chrome-tabblad hebt gesloten, kun je dit op twee manieren herstellen. Klik met de rechtermuisknop ergens in het tabbladengedeelte van het scherm en selecteer vervolgens Gesloten tabblad opnieuw openen U kunt ook op Ctrl + Shift drukken + T op je toetsenbord. Druk op een Mac op Command + Shift + T

    Hoe sla ik tabbladen op in Chrome?

    Om elk tabblad dat u momenteel in Chrome heeft geopend op te slaan, opent u het Bookmarks menu en selecteert u Bookmark All Tabs De sneltoets is Ctrl/Command + Shift + D In het venster dat wordt geopend, kunt u alle tabbladen in een map plaatsen om ze later gemakkelijker terug te vinden.

Aanbevolen: