Hoe schakel ik een apparaat uit in Apparaatbeheer in Windows?

Inhoudsopgave:

Hoe schakel ik een apparaat uit in Apparaatbeheer in Windows?
Hoe schakel ik een apparaat uit in Apparaatbeheer in Windows?
Anonim

Het uitschakelen van een hardwareapparaat dat wordt vermeld in Apparaatbeheer is handig als u wilt dat Windows het stuk hardware negeert. De meeste gebruikers die ervoor kiezen dit te doen, doen dit omdat ze vermoeden dat de hardware een probleem veroorzaakt.

Windows schakelt alle apparaten in die het herkent. Eenmaal uitgeschakeld, wijst Windows geen systeembronnen meer toe aan het apparaat en kan geen enkele software op uw computer het gebruiken.

Het uitgeschakelde apparaat wordt ook gemarkeerd door een zwarte pijl in Apparaatbeheer, of een rode x in Windows XP, en genereert een Code 22-fout.

Deze stappen zijn voor Windows 11 tot en met XP. Zie Welke versie van Windows heb ik? als u niet zeker weet welke van deze verschillende versies van Windows op uw computer is geïnstalleerd.

Een apparaat uitschakelen in Apparaatbeheer in Windows

U kunt een apparaat uitschakelen via het venster Eigenschappen van het apparaat in Apparaatbeheer. De gedetailleerde stappen die nodig zijn om een apparaat uit te schakelen, zijn echter afhankelijk van het Windows-besturingssysteem dat u gebruikt - eventuele verschillen worden vermeld in de onderstaande stappen.

  1. Open Apparaatbeheer. Er zijn meerdere manieren om er te komen, maar het Power User Menu is de gemakkelijkste methode in nieuwere versies van Windows, terwijl je in het Configuratiescherm Apparaatbeheer het beste kunt vinden in oudere versies.

  2. Zoek het apparaat dat u wilt uitschakelen door het te zoeken in de categorie die het vertegenwoordigt.

    Als u bijvoorbeeld een netwerkadapter wilt uitschakelen, zoekt u in de sectie Netwerkadapters of de sectie Bluetooth om uit te schakelen een Bluetooth-adapter. Andere apparaten zijn misschien wat moeilijker te vinden, maar kijk gerust in zoveel categorieën als nodig is.

    Klik of tik in Windows 11/10/8/7 op het > pictogram links van het apparaat om de categoriesecties te openen. Het [+] pictogram wordt gebruikt in oudere versies van Windows.

  3. Wanneer u het apparaat vindt dat u wilt uitschakelen, klikt u er met de rechtermuisknop op (of houdt u ingedrukt) en kiest u Eigenschappen in het menu.
  4. Open de Driver tab.

    Alleen voor Windows XP-gebruikers: Blijf op het tabblad Algemeen en open het menu Apparaatgebruik onderaan. Kies Dit apparaat niet gebruiken (uitschakelen) en ga verder naar stap 7.

    Als je het tabblad Stuurprogramma of die optie niet ziet op het tabblad Algemeen, zorg er dan voor dat je de eigenschappen van het apparaat zelf hebt geopend en niet de eigenschappen van de categorie waarin het zich bevindt. Keer terug naar stap 2 en zorg ervoor dat gebruik de uitvouwknoppen (> of [+]) om de categorie te openen en volg stap 3 pas nadat u het apparaat hebt geselecteerd dat u uitschakelt.

  5. Druk op Apparaat uitschakelen als u Windows 11 of Windows 10 gebruikt, of Disable voor oudere versies van Windows.

    Image
    Image
  6. Kies Yes wanneer u de melding "Als u dit apparaat uitschakelt, stopt met functioneren. Wilt u het echt uitschakelen?" bericht.
  7. Selecteer OK om terug te keren naar Apparaatbeheer. Nu het is uitgeschakeld, zou u een zwarte pijl of rode x moeten zien weergegeven bovenop het pictogram voor het apparaat.

Tips en meer informatie over het uitschakelen van apparaten

  • Het is heel eenvoudig om deze stappen ongedaan te maken en een apparaat opnieuw in te schakelen of een apparaat in te schakelen dat om een andere reden is uitgeschakeld.
  • Controleren op de zwarte pijl of rode x in Apparaatbeheer is niet de enige manier om te zien of een apparaat is uitgeschakeld. Naast het fysiek bevestigen dat de hardware niet werkt, is een andere manier om de status te bekijken, iets wat je ook kunt doen in Apparaatbeheer.
  • Het hoofdgebruikersmenu en het configuratiescherm zijn de twee belangrijkste manieren om toegang te krijgen tot Apparaatbeheer in Windows, omdat ze voor de meeste mensen het gemakkelijkst toegankelijk zijn. Wist u echter dat u Apparaatbeheer ook vanaf de opdrachtregel kunt openen? Het gebruik van de opdrachtprompt of het dialoogvenster Uitvoeren is misschien gemakkelijker voor u, vooral als u snel bent met een toetsenbord.
  • Als u een stuurprogramma voor een van uw apparaten niet kunt bijwerken, kan het zijn dat het apparaat is uitgeschakeld. Sommige hulpprogramma's voor het bijwerken van stuurprogramma's kunnen het apparaat mogelijk automatisch inschakelen vóór een update, maar als dat niet het geval is, volgt u gewoon de stappen in de zelfstudie die is gekoppeld aan de eerste tip hierboven.

Aanbevolen: