Hoe Windows 7 te starten met de laatst bekende goede configuratie

Inhoudsopgave:

Hoe Windows 7 te starten met de laatst bekende goede configuratie
Hoe Windows 7 te starten met de laatst bekende goede configuratie
Anonim

Wat te weten

  • Druk herhaaldelijk op F8 terwijl (of net voor) het opstartscherm van Windows wordt geladen om het menu Geavanceerde opstartopties te openen.
  • Volgende: Selecteer Laatst bekende goede configuratie (geavanceerd) > wacht op opstarten > log in op het gebruikelijke Windows-account.
  • Volgende: Controleer of het probleem is opgelost. Als het terugkeert, ga dan terug en los problemen op of gebruik Systeemherstel.

Dit artikel legt uit hoe u Windows 7 en Windows Vista start met de Last Known Good Configuration (LKGC) - zolang Windows correct werkte voordat het voor het laatst werd afgesloten.

Laatst bekende goede configuratie is niet beschikbaar in Windows 11, Windows 10 of Windows 8, maar er zijn andere opstartopties waarover u onderaan deze pagina kunt lezen.

Druk op de F8-toets in het opstartscherm van Windows 7

Image
Image

Om Windows 7 te starten met de laatst bekende juiste configuratie, drukt u steeds opnieuw op de F8-toets, net als of net voordat het opstartscherm van Windows 7 wordt geladen (d.w.z. blijf erop drukken terwijl Windows start). Hierdoor wordt het menu Geavanceerde opstartopties geladen.

Het is heel gemakkelijk om de kleine kans te missen om op F8 te drukken. Als u de animatie van Windows 7 ziet beginnen, is het te laat. Als u niet op tijd op F8 drukt, wacht dan tot het inlogscherm van Windows 7 verschijnt en start de computer vanaf daar opnieuw op. Niet inloggen Als u dat wel doet en vervolgens Windows 7 afsluit, verliest u alle voordelen van het gebruik van LKGC.

Kies laatst bekende goede configuratie

Image
Image

Gebruik de pijltoetsen op uw toetsenbord om Laatst bekende juiste configuratie (geavanceerd) te markeren en druk vervolgens op Enter.

Wacht tot Windows 7 start

Image
Image

Wacht terwijl Windows 7 start, hopelijk normaal. Het zou niet veel langer moeten duren dan je gewend bent.

In tegenstelling tot het starten van Windows 7 in de veilige modus, zijn er geen enge lijsten met systeembestanden die over het scherm lopen, aangezien Windows start met de laatst bekende juiste configuratie. Onthoud dat u alleen de instellingen van het stuurprogramma en het register terugdraait naar de instellingen die werkten toen Windows 7 voor het laatst correct werd afgesloten.

Log in op uw account

Image
Image

Log in op hetzelfde Windows 7-account dat u gewoonlijk gebruikt.

Als Windows 7 helemaal niet startte en je dit punt hebt bereikt, is dit een goed teken dat de laatst bekende goede configuratie het probleem dat je was gaat oplossen, of je in ieder geval dichter bij de oplossing zal brengen hebben.

Als je probleem pas later is begonnen, moet je wachten tot de volgende stap om te zien of LKGC je goed heeft gedaan.

Controleer of het probleem is opgelost

Image
Image

Op dit moment heeft Windows 7 "bekende goede" stuurprogramma- en registerconfiguratiegegevens geladen, dus u moet nu testen of het probleem is opgelost.

Als Windows 7 helemaal niet opstartte, gefeliciteerd, het lijkt erop dat de laatst bekende goede configuratie als een charme werkte.

Anders moet je testen of het probleem dat je had opnieuw optreedt. Als u bijvoorbeeld een BSOD heeft ervaren toen u het Configuratiescherm betrad, probeer het dan eens. Als je hebt geprobeerd een Windows 7-stuurprogramma bij te werken en je geluid niet meer werkt, probeer het dan nu.

Als de laatst bekende goede configuratie het probleem niet heeft opgelost, heeft het niet veel zin om het opnieuw te proberen. Het is maar één keer goed, omdat Windows 7 helaas niet meerdere configuraties opslaat.

In de meeste gevallen is uw volgende optie om Systeemherstel te gebruiken. We hebben een artikel over hoe u Systeemherstel kunt gebruiken om systeemwijzigingen in Windows ongedaan te maken als u hulp nodig heeft. Als u echter een handleiding voor het oplossen van problemen volgde die specifiek is voor het probleem dat u ondervindt, kunt u het beste teruggaan naar die probleemoplossing en doorgaan zoals aangegeven.

LKGC in Windows 11

Als je Windows 7 of Vista niet gebruikt, vraag je je misschien af hoe je Windows 11, 10 of 8 start met de laatst bekende juiste configuratie. Hoewel er een soortgelijk opstartmenu is met hulpprogramma's voor het oplossen van problemen, bevat het niet de optie om LKGC te gebruiken.

Wat u in die nieuwere Windows-versies kunt doen, is opstarten in Veilige modus, een opstarttype dat basisstuurprogramma's laadt en vaak een eerste stap is bij het oplossen van opstartproblemen.

Zie Geavanceerde opstartopties gebruiken voor details over alles wat u vanuit dit menu kunt doen, en bekijk Toegang tot geavanceerde opstartopties in Windows 11/10/8 voor hulp om daar te komen.

Vanaf januari 2020 ondersteunt Microsoft Windows 7 niet meer. We raden aan om te upgraden naar Windows 10 of Windows 11 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen.

Aanbevolen: