WhatsApp laatst gezien: wat het is en hoe het uit te schakelen

Inhoudsopgave:

WhatsApp laatst gezien: wat het is en hoe het uit te schakelen
WhatsApp laatst gezien: wat het is en hoe het uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Op een iPhone: Open WhatsApp en tik op Instellingen > Account > Privacy. Tik in de privacy-instellingen op Laatst gezien en kies vervolgens Niemand.
  • Op een Android: Open WhatsApp en tik op Menu (drie stippen) > Instellingen > Account. Tik op Privacy > Laatst gezien en kies Niemand.
  • Je kunt je status niet verbergen als je online bent of aan het typen bent, zelfs niet als je de instelling 'Laatst gezien' uitschakelt.

Dit artikel legt uit hoe je kunt voorkomen dat WhatsApp de laatste keer dat je de dienst hebt gebruikt weergeeft door de instelling Laatst gezien aan te passen. Hier leest u hoe u deze instelling op zowel iPhone als Android kunt wijzigen.

Laatst gezien in- of uitschakelen op iPhone

Het uitschakelen van de laatst geziene instelling is eenvoudig te doen op de iPhone. Hier leest u hoe u deze instelling snel in- en uitschakelt.

Als je laatst gezien uitschakelt, kun je ook de tijd van laatst gezien van anderen niet zien.

  1. Open WhatsApp op je iPhone en tik op het Instellingen icoon onderaan het scherm.
  2. Tik in Instellingen op Account > Privacy.

    Image
    Image
  3. Tik in de privacy-instellingen op Laatst gezien en kies vervolgens Niemand voor je Laatst gezien-instelling om Laatst gezien uit te schakelen. Dit betekent dat niemand je laatst geziene tijd kan zien.

    Als je anderen wilt laten zien wanneer je voor het laatst online was, kun je Iedereen of Mijn contacten kiezen om de optie in te schakelen aan.

    Image
    Image

Laatst gezien op Android uit-/inschakelen

Het is ook gemakkelijk om de laatst geziene instelling op Android uit te schakelen. Hier leest u hoe u deze instelling snel in- en uitschakelt.

Als je laatst gezien uitschakelt, kun je ook de tijd van laatst gezien van anderen niet zien.

  1. Open WhatsApp op je Android en tik op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van het scherm om het menu te openen.
  2. Tik in het menu op Instellingen en tik vervolgens op Account.

    Image
    Image
  3. Tik op het Account-scherm op Privacy en tik vervolgens op Laatst gezien. Kies vervolgens Niemand voor je Laatst gezien-instelling. Dit betekent dat niemand je laatst geziene tijd kan zien.

    Als laatst gezien is ingesteld op Niemand, maar u wilt dat anderen uw status kunnen zien, kunt u ook Iedereen of Mijn contacten kiezenom de functie in te schakelen.

    Image
    Image

Hoe werkt WhatsApp 'Laatst gezien' instelling?

WhatsApp geeft standaard de tijd weer waarop je de app voor het laatst hebt gebruikt in het chatvenster, bijvoorbeeld voor het laatst gezien vandaag om 18:15 uur. Dus als iemand een chat met je opent, kunnen ze zien wanneer je de app voor het laatst hebt geopend (als je momenteel niet online bent, in dat geval zal je status online zijn). Er is echter geen manier om uw status te verbergen als u online bent of typt, zelfs niet als u de instelling voor laatst gezien uitschakelt.

Desalniettemin, als je niet wilt dat je laatst geziene tijd zichtbaar is voor je contacten, kun je ervoor kiezen om deze instelling tijdelijk of permanent uit te schakelen.

Is online privacy belangrijk voor je? Voor meer informatie over WhatsApp-privacy, zie WhatsApp-privacyinstellingen gebruiken.

Aanbevolen: