Een koortsdetecterende Apple Watch verlegt de grenzen van polssensortechnologie

Inhoudsopgave:

Een koortsdetecterende Apple Watch verlegt de grenzen van polssensortechnologie
Een koortsdetecterende Apple Watch verlegt de grenzen van polssensortechnologie
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De volgende Apple Watch kan lichaamstemperatuur detecteren.
  • Het zal waarschijnlijk niet zo nauwkeurig zijn als meer invasieve opties.
  • De Apple Watch zit misschien aan de limiet van wat mogelijk is om vanaf de pols te meten.

Image
Image

De Apple Watch Series 8 is misschien in staat om lichaamstemperatuur te detecteren, maar bereikt mogelijk ook de limieten van wat er in een op de pols gemonteerde sensor kan worden verpakt.

Na een verwarrende start heeft de Apple Watch zijn rol gevonden als fitness- en gezondheidstracker en/of meldingsapparaat, en Apple is all-in gegaan met het toevoegen van sensoren en algoritmische trackers. Het laatste rapport van Bloomberg's seriële Apple-geruchtenmaker Mark Gurman zegt dat de volgende Apple Watch een temperatuursensor zal bevatten, maar het zal ook niet nauwkeurig genoeg zijn voor de meeste medische doeleinden.

"Apple's Series 8 smartwatch kan koorts detecteren dankzij de temperatuursensor, die ook nieuwe reproductieve planningsfuncties naar het apparaat kan brengen, van medisch gebruik tot het volgen van de temperatuur tijdens het sporten of hardlopen, " Vincent Amodio, CEO van Icon Medical Centers, vertelde Lifewire via e-mail. "Het betekent echter niet dat je moet anticiperen op het ontvangen van een nauwkeurige temperatuurmeting, zoals je zou doen met een conventionele thermometer."

Op de pols gemonteerde sensoren

De Apple Watch zit al vol met sensoren. Het meet periodiek uw hartslag gedurende de dag en kan ook een elektrocardiogram uitvoeren door gewoon een duim op de horlogekroon te plaatsen. Het maakt gebruik van ingebouwde versnellingsmeters om gelopen stappen te volgen, maar ook om vallen te detecteren, slaap te volgen en meer, en het horloge kan zelfs omgevingsgeluidsniveaus bewaken.

Ik denk niet dat smartwatches nauwkeurig genoeg zullen zijn om voor medische doeleinden te gebruiken.

De voordelen van al deze monitoring zijn duidelijk. Omdat het horloge altijd om uw pols zit, kan het het soort langetermijngegevens leveren dat niet verzameld kan worden tijdens een bezoek van 15 minuten aan de dokterspraktijk. En het kan u ook waarschuwen voor problemen en zelfs actie ondernemen. Als je in the middle of nowhere van je mountainbike v alt en je verwondt, kan (en doet) de Apple Watch bijvoorbeeld de hulpdiensten voor je bellen.

De nieuwe temperatuursensor kan temperatuurpieken detecteren en je vertellen dat je koorts hebt, maar hij zal niet zo nauwkeurig zijn als andere soorten medische thermometers, zegt Gurman.

Temperatuur en druk

Als het gaat om het bewaken van lichaamsprocessen, is de grootste beperking van Apple dat het horloge nooit van je pols beweegt. Voor het meten van uw hartslag of om te controleren of u uw horloge nog steeds draagt, zodat het kan worden gebruikt om uw Mac of uw iPhone te ontgrendelen, is deze plaatsing en altijd gedragenheid ideaal. Idem voor het bepalen van uw looppatroon met behulp van algoritmen.

Maar voor andere sensoren is de pols geen goede plek. De verpleegster drukt de thermometer immers niet tegen je pols bij het opmeten van je temperatuur.

"Over het algemeen worden rectale en orale temperaturen als de meest nauwkeurige beschouwd", vertelde Sean Byers, specialist in de gezondheidszorg voor senioren en woonachtig in het Internal Medicine Program aan de UTMB, via e-mail aan Lifewire. "Polstemperaturen kunnen ook stabiele en gevoelige metingen opleveren en een hoge true-positive rate, tenminste in vergelijking met temperaturen die op het voorhoofd worden geregistreerd. Ik denk niet dat smartwatches nauwkeurig genoeg zullen zijn om voor medische doeleinden te gebruiken, maar ze zou kunnen aangeven of de persoon koorts heeft, maar [u] kunt er niet op vertrouwen."

Image
Image

En in feite heeft Apple moeite gehad om meer sensoren aan zijn apparaten toe te voegen. Het gerucht ging dat de volgende AirPod Pro's ook temperatuur- en hartslagsensoren zouden bevatten, maar dat plan is in de wacht gezet. Apple heeft in de loop der jaren geprobeerd andere sensoren voor bloeddruk en misschien zelfs bloedsuikerspiegels toe te voegen, maar liep tegen de beperkingen van de hardware en zijn positie op het lichaam aan.

Apple's innovatie komt van een combinatie van hardware en software die samenwerken. De camera's in de iPhone zijn bijvoorbeeld grotendeels afhankelijk van aangepaste chips in de telefoons om algoritmische wonderen uit te voeren op de kleine camerasensoren. Dit is iets waar Apple erg goed in is, maar er is maar zoveel dat je kunt doen. Zelfs de beste algoritmen hebben goede onbewerkte gegevens nodig, en daarvoor heb je sensoren nodig.

Technisch gezien is de Apple Watch al een wonder. Het kan zoveel en slaagt erin om het de hele dag te doen op een kleine batterij. Apple zal er zeker in slagen om nog meer uit dit kleine apparaat te halen, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat er veel belangrijke nieuwe functies zullen zijn. En dat is maar goed ook, want de Apple Watch is al perfect voor de meeste mensen.

Aanbevolen: