Samsung's nieuwe gaming-SSD's zijn enorm snel, verleg de grenzen van PCIe 4.0

Samsung's nieuwe gaming-SSD's zijn enorm snel, verleg de grenzen van PCIe 4.0
Samsung's nieuwe gaming-SSD's zijn enorm snel, verleg de grenzen van PCIe 4.0
Anonim

Samsung heeft zojuist de 990 Pro aangekondigd, een nieuwe versie van zijn vlaggenschip PCIe SSD, gemaakt voor gamers, creatievelingen en iedereen met een onlesbare dorst naar snelheid.

Hoe snel zijn deze schijven? Het bedrijf zegt dat de 990 Pro de theoretische snelheidsbeperkingen van PCIe 4.0 bijna overtreft met sequentiële lees- en schrijfsnelheden tot respectievelijk 7.450 megabytes per seconde (MB/s) en 6.900 MB/s, en willekeurige lees- en schrijfsnelheden. tot respectievelijk 1. 400K en 1.550K invoer-/uitvoerbewerkingen per seconde (IOPS).

Image
Image

Dus, ja, dat is behoorlijk snel, met ongeveer 20 procent meer snelheid dan de 980 Pro SSD-modellen van vorig jaar. Deze lees-/schrijfstatistieken plaatsen Samsung's aanstaande SSD in het hogere echelon wat betreft prestaties, waardoor veel andere high-end aanbiedingen gemakkelijk in het niet vallen.

Het bedrijf blijft zwijgen over hoe ze dergelijke snelheden hebben bereikt zonder te upgraden naar een nieuwere versie van PCIe, maar ze hebben verklaard dat deze SSD's een "nieuw ontworpen controller" bevatten waarvan wordt beweerd dat deze 50 procent energiezuiniger is dan de 980's controller.

De 990 Pro is zo krachtig dat hij veel baat heeft bij een geïntegreerd koellichaam om het gezellig te houden. Dit is echter geen oud koellichaam, omdat dit is uitgerust met een reeks programmeerbare RGB-lampen.

Image
Image

De razendsnelle snelheden zijn misschien overdreven voor iedereen, behalve voor degenen met de meest geavanceerde gaming-installaties of creatieve werkstations. De PS5 vereist immers slechts 5.000 MB/s aan sequentiële leesbewerkingen.

Toch, voor degenen die hun setup toekomstbestendig willen maken, gaat de 990 Pro in oktober in de verkoop en kost $ 180 voor het 1TB-model en $310 voor het 2TB-model. Een 4TB-model is onderweg en wordt begin volgend jaar verwacht.

Aanbevolen: