Hoe reset ik mijn Windows-wachtwoord?

Inhoudsopgave:

Hoe reset ik mijn Windows-wachtwoord?
Hoe reset ik mijn Windows-wachtwoord?
Anonim

Er zijn slechts twee door Microsoft goedgekeurde manieren om een Windows-wachtwoord opnieuw in te stellen, die onderaan deze pagina worden besproken. Er zijn echter een aantal redenen waarom de ene of de andere methode vaak geen optie is.

Gelukkig is er een "niet-goedgekeurde" maar volkomen veilige en zeer effectieve manier om wachtwoorden opnieuw in te stellen voor Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7 en Windows Vista.

Hoe u uw Windows-wachtwoord kunt resetten

U kunt uw computerwachtwoord opnieuw instellen door het uitvoerbare bestand Ease of Access tijdelijk te overschrijven met het uitvoerbare bestand Opdrachtprompt van buiten Windows, waardoor die nu overschreven functie van het Windows-inlogscherm wordt ingeschakeld om de opdrachtprompt te openen en vervolgens uw account opnieuw in te stellen wachtwoord via het net user-commando.

Hoewel dit proces behoorlijk ingewikkeld is en het werken vanaf een opdrachtregel vereist, ligt het binnen het vermogen van iedereen die dit leest.

Image
Image

Dat gezegd hebbende, het proces verschilt op belangrijke manieren tussen versies van Windows, voornamelijk vanwege de verschillende manieren waarop de verschillende besturingssystemen je toegang geven tot de opdrachtprompt van buiten Windows. Vanwege deze verschillen hebben we zeer gedetailleerde tutorials voor het opnieuw instellen van wachtwoorden gemaakt die u kunt volgen, specifiek voor de Windows-versie die u gebruikt.

Kijk welke versie van Windows je hebt als je het niet zeker weet, en volg dan de juiste handleiding:

  • Een wachtwoord voor Windows 11, 10 of 8 opnieuw instellen
  • Een Windows 7-wachtwoord opnieuw instellen
  • Een Windows Vista-wachtwoord opnieuw instellen

Als u deze methode voor het opnieuw instellen van uw wachtwoord wilt gebruiken, heeft u toegang nodig tot een soort herstel- of installatiemedia voor uw versie van Windows. Originele installatiemedia werken voor Windows 11 tot en met Vista. Een systeemherstelschijf of een herstelschijf kan ook nuttig zijn, afhankelijk van uw versie van Windows. Het gebruik van installatie- of herstelmedia van een andere computer, die van jou of een vriend is prima en zal geen licentieovereenkomsten met Microsoft verbreken - zorg er gewoon voor dat deze exact overeenkomt met jouw versie van Windows.

Hoe zit het met Windows XP?

Het is mogelijk om deze truc te laten werken voor Windows XP, maar het is lang niet zo eenvoudig als bij nieuwere versies van Windows vanwege de manier waarop Recovery Console werkt.

In plaats van deze truc, zie ons artikel Ik ben mijn Windows XP-wachtwoord vergeten! Kan ik er iets aan doen? en probeer daar een van de andere suggesties.

Microsoft 'goedgekeurde' methoden voor het opnieuw instellen van wachtwoorden

Er zijn twee voorkeursmanieren om een Windows-wachtwoord opnieuw in te stellen, en we raden u aan een van deze te kiezen in plaats van de bovenstaande procedure te volgen, als uw situatie dit toelaat.

Als u Windows 11, Windows 10 of Windows 8 gebruikt en een e-mailadres gebruikt om in te loggen, volg dan Hoe u het wachtwoord van uw Microsoft-account kunt resetten in plaats van het bovenstaande advies. In deze specifieke situatie, en alleen in deze situatie, is dit niet alleen de voorkeursmethode om te gebruiken; het is een van de weinige manieren die werkt.

Als u eerder een wachtwoordhersteldiskette of flashstation hebt gemaakt en weet waar deze is, gebruik die dan in het inlogscherm in elke versie van Windows. Als je Windows 11, 10 of 8 gebruikt met een Microsoft-account (je logt in met een e-mailadres), heb je nooit een wachtwoordhersteldiskette kunnen maken en dus zou je er geen moeten hebben om te proberen.

Bekijk Manieren om verloren Windows-wachtwoorden te vinden voor een volledige lijst van uw wachtwoordreset, herstel en andere opties.

Aanbevolen: