Hoe pop-ups op een Mac toe te staan

Inhoudsopgave:

Hoe pop-ups op een Mac toe te staan
Hoe pop-ups op een Mac toe te staan
Anonim

Wat te weten

  • Standaard: Selecteer Safari > Voorkeuren > Websites > Pop -up Windows > zoek naar Block and Notify rechtsonder.
  • Alle pop-ups toestaan: Open Bij het bezoeken van andere websites vervolgkeuzelijst > selecteer Toestaan.
  • Per website: klik met de rechtermuisknop/tik met twee vingers op adresbalk > selecteer Instellingen voor deze website > Pop-up Windows > Toestaan.

Dit artikel legt uit hoe je pop-ups toestaat in Safari op een Mac.

Een woord van waarschuwing

Sommige pop-ups kunnen kwaadaardige code bevatten. Die kwaadaardige code kan een poging zijn om u op iets te laten klikken wat u niet zou moeten doen, of om code op uw systeem te installeren - daarom schakelen zoveel browsers ze standaard uit.

Standaardbeleid

Onthoud dat het standaardbeleid voor pop-ups in Safari is om te blokkeren en op de hoogte te stellen. Dat betekent dat het alle pop-ups blokkeert en u (indiscreet) op de hoogte stelt dat de site heeft geprobeerd een pop-up te openen. Ga als volgt te werk om het standaardbeleid te controleren:

  1. Open Safari.
  2. Klik Safari > Voorkeuren.
  3. Klik op Websites en klik vervolgens op Pop-up Windows.

    Image
    Image
  4. In de rechterbenedenhoek zou de vervolgkeuzelijst Block and Notify moeten hebben geselecteerd.

    Image
    Image

Als u merkt dat uw standaardbeleid niet is ingesteld op Blokkeren en informeren, klikt u op de vervolgkeuzelijst Bij het bezoeken van andere websites en selecteer het uit de lijst.

Pop-ups toestaan

Zoals we eerder vermeldden, zou u geen pop-ups als standaardbeleid moeten toestaan. Als u dat risico wilt nemen (nogmaals, dat zou u niet moeten doen), kunt u het standaardbeleid instellen als Toestaan (van de Bij het bezoeken van andere websitesvervolgkeuzelijst).

In plaats daarvan moet u pop-ups per site toestaan. Hoe doe je dat? Safari maakt dit vrij eenvoudig. Wanneer u een site bezoekt en er geen verwachte pop-up verschijnt, tikt u met twee vingers (of klikt u met de rechtermuisknop) op de Safari-adresbalk en klikt u op Instellingen voor deze website

Image
Image

In de resulterende pop-up beweegt u uw cursor over de Pop-up Windows optie en klikt u op de vervolgkeuzelijst. Selecteer Toestaan en die site zal dan naar behoren kunnen functioneren. Klik ergens om de pop-up met instellingen te sluiten. Ga terug naar de site (of druk op de Refresh-knop van de browser) en de verwachte pop-up zou moeten verschijnen.

Image
Image

Je kunt ook controleren of de site daadwerkelijk pop-ups mag maken door terug te gaan naar het Websites-gedeelte van het Safari-voorkeurenvenster en de lijst te controleren. De site die je hebt geconfigureerd voor Allow moet als zodanig worden vermeld.

Image
Image

Gefeliciteerd, je hebt zojuist een pop-upvenster voor een specifieke site toegestaan. Onthoud dat het niet uw beste optie is om pop-ups als standaardbeleid toe te staan. Als je veilig wilt browsen, laat dan alleen pop-ups toe van sites die je vertrouwt.

Wat is een pop-up?

Het eerste dat u moet begrijpen, is de pop-up zelf. Wat is een pop-up precies? Eenvoudig: een pop-up is een browservenster (zonder werkbalken en andere bedieningselementen) dat wordt geopend in de richting van de huidige site die u bezoekt. Soms komen deze pop-ups in de vorm van inlogvensters, terwijl het soms advertenties zijn.

Hierdoor is het altijd het beste om niet alleen de sluizen zo te openen dat alle sites pop-ups mogen openen. Zonder enige beperking op welke sites pop-ups kunnen openen, is het slechts een kwestie van tijd voordat u aan het verkeerde eind van de verkeerde code terechtkomt. Daarom laten we u per site zien hoe u dit kunt doen. Op die manier weet u dat de site die u wilt openen, u niet via pop-ups met kwaadaardige code zal treffen.

Aanbevolen: