Hoe een toetsenbord op een Mac opnieuw toe te wijzen

Inhoudsopgave:

Hoe een toetsenbord op een Mac opnieuw toe te wijzen
Hoe een toetsenbord op een Mac opnieuw toe te wijzen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Systeemvoorkeuren > Toetsenbord > Snelkoppelingen.
  • Kies een item in het linkerdeelvenster en selecteer vervolgens de huidige sneltoets. Typ de nieuwe opdracht die u wilt gebruiken.
  • Je kunt het toetsenbord niet volledig opnieuw toewijzen.

Je kunt misschien niet iets anders laten gebeuren als je op de "F"-toets op je Mac drukt, maar je kunt aangepaste snelkoppelingen instellen om het gemakkelijker te maken om macOS te omzeilen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u dit doet.

Hoe wijst u toetsen op een Mac-toetsenbord opnieuw toe?

De app Systeemvoorkeuren van je Mac bevat verschillende manieren om snelkoppelingen en andere functies aan je toetsenbord toe te voegen.

Screenshots in dit artikel zijn van toepassing op een MacBook Pro; u ziet mogelijk verschillende menu-opties op een desktop-Mac, maar het proces zal hetzelfde zijn.

  1. Selecteer het Apple-menu op uw Mac en klik vervolgens op Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  2. Selecteer Toetsenbord.

    Image
    Image
  3. Als je een MacBook met een Touch Bar gebruikt, zie je een belangrijke optie op het eerste scherm: Druk op de Fn-toets om: Je kunt de functietoets gebruiken om andere dingen te doen met dit menu – Bedieningsstrook uitvouwen, Snelle acties tonen en Ruimten tonen – maar u moet dit op Show F1, F2, etc. laten. Toetsen om de volgende stap te laten werken beter.

    Image
    Image
  4. Klik op Snelkoppelingen om meer opties te zien.

    Image
    Image
  5. In de linkerkolom ziet u de verschillende categorieën snelkoppelingen die u kunt instellen. Blader door ze om snelkoppelingen te maken en te wijzigen voor schermafbeeldingen, toegankelijkheid en de functietoetsen.

    Image
    Image
  6. Als u een snelkoppeling vindt die u wilt wijzigen, klikt u op de bestaande toetsencombinatie aan de rechterkant.

    Image
    Image
  7. Met het toetscommando gemarkeerd, drukt u op de nieuwe combinatie die u wilt gebruiken.

    Voeg een of meer modifiers toe zoals Fn, Shift, Control,Option en Command om een unieke snelkoppeling te maken.

  8. De nieuwe snelkoppeling vervangt de oude en je kunt hem meteen gaan gebruiken.
  9. Herhaal deze stappen voor alle snelkoppelingen die u wilt maken of wijzigen. Een commando zonder actieve snelkoppeling zegt none aan de rechterkant.

    Image
    Image
  10. Om een snelkoppeling uit te schakelen zonder deze te verwijderen, klikt u op de checkbox naast de naam.

    Image
    Image

Welke soorten snelkoppelingen kan ik maken?

Het tabblad Snelkoppelingen bevat verschillende categorieën opdrachten die u kunt instellen. Hier is een kort overzicht van elk van hun inhoud.

  • Launchpad & Dock: Roep de Mac Dock en Launchpad-app op.
  • Mission Control: Voer taken uit zoals het openen van het MacOS-berichtencentrum, schakel Niet storen in en toon het bureaublad.
  • Screenshots: stel snelkoppelingen in om uw scherm geheel of gedeeltelijk te nemen, op te slaan, te kopiëren en te plakken.
  • Services: snel e-mails verzenden, posten op Twitter, zoeken op internet en meer.
  • Spotlight: Open Spotlight Search om zowel op internet als op uw computer te zoeken.
  • Toegankelijkheid: schakel de zoomfunctie in, activeer VoiceOver en pas de weergave-instellingen aan om documenten en toepassingen beter zichtbaar te maken.
  • Functietoetsen: voeg toepassingen toe aan dit venster om de toetsen F1, F2, enz. op de Touch Bar van een MacBook weer te geven in plaats van op de Fn-toets te hoeven drukken om ze weer te geven.

Kan ik toetsenbordtoetsen opnieuw toewijzen?

Hoewel je toetsenbordtoetsen zoals letters en cijfers in je sneltoetsen kunt gebruiken, kun je ze niet volledig opnieuw toewijzen (typ bijvoorbeeld in een andere taal). In plaats daarvan kunt u naar het tabblad Invoerbronnen in Toetsenbordvoorkeuren gaan en de plus-knop gebruiken om een andere lay-out toe te voegen.

Image
Image

FAQ

    Hoe vergrendel ik mijn MacBook-toetsenbord tijdelijk?

    Gebruik de sneltoets Control+ Shift+ Power om uw MacBook ofte vergrendelen Command+ Option+ Power om uw MacBook in de slaapstand te zetten. Schakel voor extra veiligheid automatisch inloggen uit, zodat authenticatie vereist is om uw computer te ontgrendelen.

    Hoe wijzig ik de toetsenbordtaal op Mac?

    Ga naar Apple-menu > Systeemvoorkeuren > Toetsenbord > Invoerbronnen en vink het vakje aan naast Toon invoermenu in de menubalk Selecteer de Plus (+) in de linkerbenedenhoek en kies een taal om toe te voegen. Om te schakelen tussen geïnstalleerde ta altoetsenborden op macOS, selecteert u het Input menu in de menubalk en kiest u de taal die u wilt gebruiken.

    Hoe schakel ik het schermtoetsenbord voor Mac in?

    Ga naar Apple-menu > Systeemvoorkeuren > Toegankelijkheid > Toetsenbord > Toegankelijkheidstoetsenbord > Toegankelijkheidstoetsenbord inschakelen U kunt het Toegankelijkheidstoetsenbord ook inschakelen via de Input menu door Toon toetsenbordviewer te selecteren

    Hoe gebruik ik het emoji-toetsenbord op Mac?

    Druk op Control+ Command+ Spacebar om emoji's weer te geven en selecteer de expand icoon in de rechterbovenhoek om de Character Viewer te openen. U kunt ook Character Viewer selecteren in het Input menu. Voor sommige emoji's kun je klikken en vasthouden om andere variaties te zien.

Aanbevolen: