Hoe & te krijgen Gebruik Berichtencentrum-widgets

Inhoudsopgave:

Hoe & te krijgen Gebruik Berichtencentrum-widgets
Hoe & te krijgen Gebruik Berichtencentrum-widgets
Anonim

Wat te weten

  • Installeren/inschakelen: veeg omlaag vanaf de bovenkant van het scherm (linksboven op iPhone X of nieuwer) > scroll naar beneden en selecteer Bewerken.
  • Volgende: Zoek naar More Widgets/Do Not Include sectie > zoek widget om toe te voegen > selecteer green + > Klaar om af te ronden.
  • Gebruik: veeg omlaag om Berichtencentrum > weer te geven, veeg door Berichtencentrum om de gewenste widget te vinden.

Dit artikel legt uit hoe u Widgets voor Berichtencentrum installeert en gebruikt op een iPhone met iOS 13 of lager.

Widgets van het Berichtencentrum installeren

Als je eenmaal een aantal apps die widgets ondersteunen op je telefoon hebt geïnstalleerd, is het inschakelen van widgets een fluitje van een cent. Volg gewoon deze 4 stappen:

  1. Veeg omlaag vanaf de bovenkant van het scherm om het Berichtencentrum te openen (op de iPhone X en nieuwere modellen moet je specifiek naar beneden vegen vanuit de linkerbovenhoek).
  2. Scroll naar de onderkant van het scherm en tik op de knop Bewerken.
  3. Dit toont alle apps die Berichtencentrum-widgets aanbieden. Zoek naar de More Widgets (op sommige oudere versies van iOS, het is gelabeld Do Not Include) onderaan. Als je een app ziet waarvan je de widget aan het Berichtencentrum wilt toevoegen, tik je op de groene + ernaast.
  4. Die app gaat naar het bovenste menu (de widgets die zijn ingeschakeld). Tik op Gereed.

Widgets gebruiken

Als je eenmaal een aantal widgets hebt geïnstalleerd, is het gebruik ervan eenvoudig. Veeg gewoon naar beneden om Berichtencentrum weer te geven en veeg er doorheen om de gewenste widget te vinden.

Sommige widgets laten je niet veel doen (de Yahoo Weather-widget, bijvoorbeeld, toont alleen je lokale weer met een mooie foto). Voor die, tik er gewoon op om naar de volledige app te gaan.

Anderen laten je de app gebruiken zonder het Berichtencentrum te verlaten. Evernote biedt bijvoorbeeld snelkoppelingen om nieuwe notities te maken, terwijl je met de takenlijst-app Finish taken als voltooid kunt markeren of nieuwe kunt toevoegen.

Wat zijn berichtencentrum-widgets?

Beschouw een widget als een mini-app die zich in het Berichtencentrum bevindt. Berichtencentrum was vroeger een verzameling korte tekstmeldingen die werden verzonden door apps waar je niet veel mee kon doen. Widgets nemen in wezen geselecteerde functies van apps en maken ze beschikbaar in Berichtencentrum, zodat je ze snel kunt gebruiken zonder een andere app te openen.

Image
Image

Er zijn twee belangrijke dingen om te begrijpen over widgets:

  • Niet alle apps bieden widgets. Ondersteuning voor de widgets moet in een app worden ingebouwd, dus niet elke app op je telefoon - zelfs degene die anders werken met Berichtencentrum - zal compatibel zijn.
  • Je kunt zelf geen widgets krijgen. Omdat de functie in een grotere app moet worden ingebouwd, kun je niet zomaar een widget op zichzelf downloaden. Het is een integraal onderdeel van de app waar het vandaan komt, dus je moet de volledige app ook op je telefoon hebben geïnstalleerd.

Als u apps wilt vinden die widgets aanbieden, zoekt u in de App Store naar 'Notification Center Widgets'.

Aanbevolen: