Hoe Google Chrome-opdrachten te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Google Chrome-opdrachten te gebruiken
Hoe Google Chrome-opdrachten te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Voer Chrome-commando's in de adresbalk van Chrome in.
  • Voer chrome://flags in om experimentele functies in te schakelen. Voer chrome://system in om de systeemdiagnose te openen.
  • Andere handige commando's zijn chrome://extensions, chrome://history en chrome:/ /settings/help.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Google Chrome-opdrachten gebruikt. De informatie is van toepassing op de Google Chrome-browser op Chrome OS-, Linux-, macOS- en Windows-besturingssystemen.

Hoe gebruik ik Google Chrome-opdrachten?

Google Chrome is in hoge mate aanpasbaar, zodat u de browser kunt verfijnen via honderden instellingen die van invloed zijn op alles, van het uiterlijk van de applicatie tot de beveiligingsfuncties en het wijzigen van downloadbestemmingen.

Je kunt veel van deze aanpassingen maken via de grafische menuknoppen en links van de interface, maar Chrome-commando's die je invoert in de adresbalk van Chrome (ook bekend als de Omnibox) geven je de volledige controle over je browser.

Hieronder staan enkele van de handigste Chrome-commando's, samen met een korte beschrijving van elk.

Image
Image

chrome://settings/searchEngines

Deze opdracht opent instellingen met betrekking tot het beheren van zoekmachines. Wijzig de standaardzoekmachine van de browser, bewerk afzonderlijke zoekreeksen en verwijder geïnstalleerde zoekmachines.

Image
Image

chrome://settings/clearBrowserData

Deze opdracht opent het Browsegegevens wissen dialoogvenster, waar u browsegeschiedenis, downloadgeschiedenis, cache, cookies, opgeslagen wachtwoorden, andere browsegegevens en licenties voor beveiligde inhoud voor een door u opgegeven tijdsperiode.

Image
Image

chrome://settings/autofill

Deze opdracht opent het Autofill optievenster, waaruit u kunt kiezen om bestaande gegevens voor automatisch aanvullen te bekijken, te bewerken of te verwijderen en om handmatig nieuwe items toe te voegen.

Image
Image

chrome://downloads

Deze opdracht geeft de downloadgeschiedenis van Chrome weer, die pictogrammen, bestandsnamen en URL's bevat die aan elk bestand in het logboek zijn gekoppeld. Naast elk bestand staan links om het item uit de downloadlijst te verwijderen en om de map te openen waarin het zich bevindt.

Image
Image

chrome://extensies

Deze opdracht geeft alle geïnstalleerde browserextensies weer, inclusief namen, pictogrammen, formaten, versienummers en machtigingsgegevens. Schakel extensies in en uit en instrueer Chrome of ze al dan niet moeten worden uitgevoerd terwijl de browser zich in de incognitomodus bevindt.

Image
Image

Bottom Line

Deze opdracht opent de bladwijzermanager, die al uw opgeslagen webpagina's weergeeft, geordend op map en titel. Voeg bladwijzers toe, bewerk of verwijder ze op dit scherm en importeer en exporteer ze in HTML-indeling.

chrome://geschiedenis

Deze opdracht geeft je browsegeschiedenis weer, allemaal doorzoekbaar en gecategoriseerd op datum. Verwijder individuele items uit dit logboek en open de Browsegegevens wissen interface.

Image
Image

chrome://settings/help

Deze opdracht vertelt je welk Chrome-versienummer je gebruikt en geeft je toegang tot hulp en probleemrapportage.

Image
Image

chrome://crashes

Hier vindt u gedetailleerde informatie over recente browsercrashes en hoe u crashrapportage kunt inschakelen.

Image
Image

chrome://gpu

Deze opdracht levert een schat aan informatie op over de grafische kaart(en) en instellingen van uw systeem, inclusief stuurprogrammaspecificaties, hardwareversnellingsgegevens en oplossingen voor conflicten en andere gerelateerde problemen die door Chrome zijn gedetecteerd.

Image
Image

chrome://histogrammen

Deze opdracht geeft je toegang tot tientallen diepgaande visuele interpretaties van browserstatistieken die zijn verzameld vanaf het moment dat je Chrome startte tot de meest recente pagina die werd geladen.

Image
Image

chrome://system

Deze opdracht brengt uitgebreide diagnostische systeemgegevens naar voren, inclusief details over uw besturingssysteem, BIOS en verschillende hardwarecomponenten. De hoeveelheid beschikbare gegevens hangt af van uw specifieke besturingssysteem.

Image
Image

chrome://vlaggen

Deze opdracht opent een venster waarin je tientallen experimentele functies kunt in- en uitschakelen, waarvan sommige platformspecifiek zijn. Elke functieset bevat een korte beschrijving en een link om deze in en uit te schakelen. Alleen geavanceerde gebruikers mogen met deze instellingen knoeien.

Image
Image

chrome://quota-internals

Deze opdracht geeft details over de hoeveelheid schijfruimte die is toegewezen aan en momenteel wordt gebruikt door Chrome, inclusief hoeveel elke site inneemt in de cache van de browser.

Image
Image

Wees zoals altijd voorzichtig bij het wijzigen van de instellingen van uw browser. Als je niet zeker bent over een bepaald onderdeel of functie, laat het dan zoals het is of doe verder onderzoek.

Aanbevolen: