Hoe Google Chrome Taakbeheer te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Google Chrome Taakbeheer te gebruiken
Hoe Google Chrome Taakbeheer te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Select menu icon > More tools > Task Manager. Bekijk geopende tabbladen, extensies en processen.
  • Om een geopend proces te sluiten, selecteert u het en kiest u Proces beëindigen.
  • Selecteer in Windows Stats for Nerds onderaan Taakbeheer voor uitgebreide statistieken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Chrome Taakbeheer opent en gebruikt om geopende processen op een computer te evalueren, een proces te sluiten of diepgaande statistieken te bekijken.

Hoe de Chrome Task Manager te starten

Een van de kenmerken van Google Chrome is de architectuur met meerdere processen, waardoor tabbladen als afzonderlijke processen kunnen worden uitgevoerd. Af en toe blijft Chrome achter of gedraagt het zich vreemd of loopt een webpagina vast, maar je weet niet welk tabblad de boosdoener is. Dit is waar de Chrome Task Manager van pas komt.

Chrome Taakbeheer toont niet alleen het CPU-, geheugen- en netwerkgebruik van elk geopend tabblad en elke plug-in, het stelt u ook in staat om individuele processen te beëindigen met een muisklik, vergelijkbaar met Windows Taakbeheer of macOS Activiteitenmonitor.

  1. Open je Chrome-browser.
  2. Selecteer menu (drie verticale stippen).
  3. Wanneer het vervolgkeuzemenu verschijnt, beweegt u uw muis over Meer tools.

    Image
    Image
  4. Wanneer het submenu verschijnt, selecteer Taakbeheer om Taakbeheer te openen.

Alternatieve methoden om Taakbeheer te openen

Er zijn andere, snellere manieren om Chrome Taakbeheer te openen. Selecteer op een Mac-computer Window in de bovenste menubalk en selecteer vervolgens Taakbeheer.

Er zijn ook sneltoetsen om Taakbeheer te openen, afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt:

  • Shift+ Esc om Chrome Taakbeheer op een Windows-computer te openen.
  • Search+ Esc open de Chrome Task Manager op een Chrome OS-apparaat (Chromebook).

Hoe de Taakbeheer te gebruiken

Met Taakbeheer van Chrome geopend, ziet u een lijst met alle geopende tabbladen, extensies en processen. U kunt ook belangrijke statistieken bekijken over hoeveel van het geheugen van uw computer het gebruikt, het CPU-gebruik en netwerkactiviteit. Wanneer uw browse-activiteit aanzienlijk vertraagt, controleert u Taakbeheer om te bepalen of een website is gecrasht. Om een geopend proces te beëindigen, selecteert u de naam en selecteert u vervolgens Proces beëindigen

Het scherm toont ook de geheugenvoetafdruk voor elk proces. Als u veel extensies aan Chrome heeft toegevoegd, zijn er mogelijk meerdere tegelijk actief. Beoordeel de extensies en verwijder ze - als u ze niet gebruikt - om geheugen vrij te maken.

Taakbeheer uitbreiden

Voor meer informatie over hoe Chrome uw systeemprestaties in Windows beïnvloedt, klikt u met de rechtermuisknop op een item in het scherm Taakbeheer en selecteert u een categorie in het pop-upmenu. Naast de hierboven genoemde statistieken, kunt u ervoor kiezen om informatie te bekijken met betrekking tot gedeeld geheugen, privégeheugen, afbeeldingscache, scriptcache, CSS-cache, SQLite-geheugen en JavaScript-geheugen.

Image
Image

Ook in Windows kun je de Stats for Nerds link onderaan Taakbeheer selecteren om alle statistieken uitgebreider te bekijken.

Aanbevolen: