Wat u moet weten over Mailer Daemon Spam

Inhoudsopgave:

Wat u moet weten over Mailer Daemon Spam
Wat u moet weten over Mailer Daemon Spam
Anonim

Als je een e-mail stuurt naar een adres dat niet meer bestaat, ontvang je een reactie van de mailer-daemon die aangeeft dat je bericht niet is afgeleverd. Als uw inbox plotseling wordt overspoeld met rapporten over leveringsfouten, kan dit het gevolg zijn van het feit dat iemand zonder uw medeweten e-mails vanaf uw adres verzendt.

Bottom Line

E-mail werkt als een virtueel postsysteem. Wanneer u een bericht verzendt, gaat het eerst naar een server die de mailer-daemon wordt genoemd. Die server geeft het bericht door aan andere servers totdat het bericht is afgeleverd in de inbox van de ontvanger. Als de bezorging mislukt, wordt een mailer-daemon-foutbericht gegenereerd en teruggestuurd naar de oorspronkelijke afzender.

Wat is Mailer-Daemon-spam?

Mailer-daemons gebruiken het adres in de From-regel niet om de afzender van een e-mail te bepalen. In plaats daarvan gebruikt een mailer-daemon de e-mailheader, die een retourpad bevat met het adres van de afzender. Door uw adres in de e-mailheader te vervalsen, kunnen spammers berichten verzenden die van u afkomstig lijken te zijn zonder toegang tot uw account. Als ze een e-mail sturen naar een adres dat niet meer bestaat, ontvang je mailer-daemon spam.

Aangezien elke e-mail een afzender in de Van-regel moet hebben en spammers hun e-mailadres niet willen gebruiken, zoeken ze vaak willekeurige adressen op in de contacten van mensen om te gebruiken voor phishing en andere snode doeleinden.

Als je een e-mail opent die een virus of worm bevat, kan deze je computer infecteren en geïnfecteerde berichten naar iedereen in je adresboek sturen. Het ontvangen van spammailer-daemon betekent niet noodzakelijk dat u malware heeft, maar er zijn enkele voorzorgsmaatregelen die u moet nemen.

Image
Image

Wat te doen als u Mailer-Daemon-spam ontvangt

Hier zijn de stappen die u moet nemen als u mailer-daemon spam ontvangt:

  1. Scan uw computer en apparaten op malware. Wanneer je je computer scant op malware, zorg er dan voor dat je geen internetverbinding hebt. Wijzig vervolgens al uw accountwachtwoorden als u klaar bent.

    Image
    Image
  2. Meld de mailer-daemon spam als ongewenste e-mail. De meeste e-mailprogramma's hebben een optie om e-mails als spam te markeren. Als je bijvoorbeeld spam meldt in Gmail, gebruikt Gmail de informatie in de e-mail om soortgelijke berichten in de toekomst te blokkeren.

    Image
    Image
  3. Vertel het je contacten. Als u mailer-daemon-spam ontvangt, is het mogelijk dat sommige van uw contacten geïnfecteerde e-mails van u hebben ontvangen. Laat iedereen weten wat er is gebeurd en zeg dat ze verdachte berichten van je adres moeten negeren.

Is er iets gedaan om Mailer-Daemon Spam te stoppen?

E-mailservers hebben maatregelen genomen om het aantal nutteloze bezorgmeldingen dat ze verzenden te beperken. Ze kunnen bijvoorbeeld proberen vast te stellen of een retouradres is vervalst voordat ze een bericht over een mislukte levering verzenden. Als het adres duidelijk niet dat van de echte afzender is, wordt er geen foute-mail verzonden.

E-mailservers die grote hoeveelheden mislukte leveringen voor een adres ontvangen (meestal met inhoud die spam of malware is), kunnen deze berichten in stilte verwijderen of deze berichten in quarantaine plaatsen in uw spammap.

Aanbevolen: