Speedtest.net Website Review

Inhoudsopgave:

Speedtest.net Website Review
Speedtest.net Website Review
Anonim

Als het gaat om internetsnelheidstestsites, is Speedtest.net zeker een oude favoriet en waarschijnlijk de meest gebruikte testsite, aangezien het meer dan 40 miljard snelheidstests heeft voltooid sinds de oprichting.

Speedtest.net combineert een zeer lange lijst van externe testservers, een gebruiksvriendelijke en leuke interface en krachtige statistische tools, waardoor het een van de beste is wanneer het tijd is om uw bandbreedte te testen.

Voordat u uw tijd verspilt met zoeken tussen de berg sites die zijn ontworpen om de snelheid van uw internetverbinding te testen, moet u Speedtest.net eens proberen.

Image
Image

Voors en tegens

Er is veel leuks aan deze bandbreedtetest:

Wat we leuk vinden

  • Enorm aantal testlocaties over de hele wereld, waardoor de nauwkeurigheid van de resultaten wordt verbeterd.
  • Bekend snelheidsmeter-achtig display.
  • Dichtstbijzijnde testlocatie automatisch berekend.
  • Een van de grafisch meest aantrekkelijke interfaces onder snelheidstestsites.
  • Eenvoudig te delen via e-mail en sociale netwerken.
  • Bekijk teststatistieken van over de hele wereld.

  • App-versies zijn beschikbaar voor de meeste grote mobiele platforms.

Wat we niet leuk vinden

  • Zware graphics zijn meer hinderlijk dan een voordeel voor inbelgebruikers.
  • Testlocaties voornamelijk geconcentreerd in Noord-Amerika en Europa.

Meer informatie op Speedtest.net

Hier zijn wat meer feiten over Speedtest.net:

  • Zelfs zonder een gebruikersaccount aan te maken, kan uw voorkeurstestserver vooraf worden geselecteerd uit de instellingen. Voordat u de snelheidstest start, kunt u uw voorkeursserver of de aanbevolen server kiezen, die het dichtst bij uw locatie is
  • Als je de snelheidstest liever in een andere meeteenheid leest, kun je kiezen tussen kilobits (Kb) en megabits (Mb)
  • Op de resultatenpagina staat een lijst met alle tests die je hebt gedaan en het beste resultaat van al die tests.
  • Uw snelheidstestresultaten kunnen worden geëxporteerd naar een CSV-bestand
  • Niet alleen kunnen enkelvoudige snelheidstestresultaten worden gedeeld, maar ook al uw Speedtest.net-resultaten en de hele lijst met uw resultaten in de loop van de tijd
  • Als je een test deelt, wordt er een beoordeling weergegeven om te zien hoe de snelheid van je verbinding zich verhoudt tot de rest van je land

Als je een enkele bandbreedtetestsite zou moeten kiezen uit het enorme aantal dat beschikbaar is, zouden we Speedtest.net zeker aanbevelen boven een aantal andere. Speedtest.net wordt beheerd door Ookla, een leverancier van technologie voor het testen van bandbreedte voor een aantal andere internetsnelheidstestsites.

Speedtest.net is een zeer goed ontworpen en functionele site met een snelheidsmeterdisplay en andere wijzerplaten en uitlezingen die belangrijke informatie over uw internetverbinding weergeven.

Een lijst met duizenden externe testservers, gerangschikt op de servers die het dichtst bij u in de buurt zijn, maakt het gemakkelijk om te beslissen over testlocaties en deze te wijzigen op basis van geografie.

Naast het aantrekkelijke ontwerp en het enorme aantal testsites, onderscheidt Speedtest.net zich van de meeste andere internetsnelheidstestsites door de mogelijkheid om de resultaten van uw tests in de loop van de tijd op te slaan en die tests te filteren om ze gemakkelijk te vinden uitgevoerd tegen een bepaalde server of door de verbinding (IP-adres) die werd gebruikt toen de test werd uitgevoerd.

Elke keer dat u Speedtest.net bezoekt, kunt u de resultaten van uw eerdere bandbreedtetests zien. Dit is geweldig voor het volgen van de snelheid van uw internetverbinding om uw internetprovider te laten zien dat uw verbinding is vertraagd of om u te bewijzen dat er daadwerkelijk een geadverteerde upgrade van uw bandbreedte heeft plaatsgevonden.

Een andere unieke functie is de aangepaste Speedtest.net-afbeelding die wordt gegenereerd telkens wanneer u een bandbreedtetest uitvoert. Deze afbeelding kan naar een vriend worden gemaild om op te scheppen over een snelle nieuwe verbinding, online gedeeld om de resultaten met anderen te vergelijken, of misschien wilt u hem samen met een klachtenbrief naar uw internetprovider doorsturen!

Al met al is er weinig dat je niet leuk vindt aan Speedtest.net. Het is intuïtief, snel, gemakkelijk voor de ogen en is redelijk nauwkeurig geweest in onze tests in vergelijking met wat de ISP zegt dat onze beschikbare bandbreedte zou moeten zijn.

Aanbevolen: