Een website vinden

Inhoudsopgave:

Een website vinden
Een website vinden
Anonim

Wat te weten

  • Typ iets met betrekking tot de website in de navigatiebalk bovenaan uw browser.
  • Zoekmachines zijn erg handig voor het filteren en sorteren van resultaten.
  • Of blader door een webdirectory om nuttige sites te vinden, gecategoriseerd op onderwerp.

Dit artikel legt uit hoe u een website kunt vinden met behulp van een zoekmachine of webdirectory.

Gebruik een zoekmachine om een website te vinden

Zoekmachines maken dit heel gemakkelijk. In feite hebben de meeste webbrowsers (zoals Chrome, Firefox, Edge, enz.) een ingebouwd zoekvak, zodat u alleen informatie over de website hoeft in te voeren om de betreffende site te vinden.

Om dat te proberen, gaat u naar de navigatiebalk bovenaan uw browser en voert u iets over de site in. Hier is een voorbeeld, waar we naar de website van Apple zoeken door apple iphone: te typen

Image
Image

Je kunt alles in dit vak invullen: de naam van de website als je die weet, iets over de site of de inhoud die je kent, staat erop. Elk van deze benaderingen zal helpen.

Het is ook heel eenvoudig om de website van een zoekmachine te gebruiken om andere sites te vinden. Open een populaire zoekmachine, zoals Google, en gebruik het tekstvak op die pagina om uw zoekopdracht uit te voeren.

Als u bijvoorbeeld DuckDuckGo opent en in het vak lifewire typt, vindt u Lifewire.com in de resultaten en kunt u de link selecteren om de website te bekijken.

Image
Image

Sommige zoekmachines zijn zelfs gebouwd om vergelijkbare websites te vinden. Stel dat je echt van eBay houdt, dus je wilt enkele van de andere beste veilingsites op internet vinden. Een manier om dat te doen is door de site van eBay aan te sluiten op een tool als SimilarSites. Als u dat doet, kan dit resultaten opleveren zoals Amazon, Wish en Etsy.

Zoekmachineopties

Zoekmachines lijken op het eerste gezicht misschien heel eenvoudig, maar de meeste zijn in staat tot zeer geavanceerde zoekopdrachten. Mogelijk moet u enkele geavanceerde zoekopties gebruiken als uw eerste zoekopdracht niet voldoende was om de site te vinden die u zoekt.

Misschien wilt u bijvoorbeeld alleen zoeken naar websites die eindigen op EDU, GOV of een ander topniveaudomein. U kunt dat doen op zoekmachines zoals Google met behulp van de sitezoekopdracht (bijv. site:edu).

Op dezelfde manier kun je, om op een website naar een specifieke webpagina te zoeken, zoiets als site:lifewire.com games uitvoeren, waarmee je op lifewire.com kunt zoeken naar alles over games.

We raden ook aan om aanhalingstekens te gebruiken in de zoekopdracht. Dit kan je helpen een website te vinden als je er nog meer details over weet en je wilt dat die woorden door de zoekmachine als een zin worden geïnterpreteerd.

Blader door een webmap voor suggesties

Als je hulp nodig hebt bij het vinden van een website omdat je de naam niet weet, of als je de beste inhoud over een bepaald onderwerp probeert te vinden, probeer dan een webdirectory.

Dit zijn websites die andere websites voor je opsommen. Ze lijken op een zoekmachine, maar de resultaten zijn met de hand gekozen door echte mensen en bieden u wellicht een gemakkelijkere manier om naar een website te zoeken.

Als een zoekmachine niet helpt, is een webdirectory de beste optie. De meeste laten je door categoriekoppen klikken om je te helpen nuttige websites te vinden die onder elk onderwerp vallen.

Image
Image

Misschien zoekt u bijvoorbeeld naar gamingsites, nieuwssites, softwaresites of websites over wiskunde, computersystemen, natuurkunde, auto's, eten, enz.

Aanbevolen: