WinDirStat Review (Free Disk Space Analyzer)

Inhoudsopgave:

WinDirStat Review (Free Disk Space Analyzer)
WinDirStat Review (Free Disk Space Analyzer)
Anonim

WinDirStat is waarschijnlijk de beste tool voor het analyseren van vrije schijfruimte die je kunt vinden. Het geeft alle informatie weer die u nodig hebt om te begrijpen wat waardevolle schijfruimte in beslag neemt op uw interne harde schijven, flashdrives en externe harde schijven.

WinDirStat laat je niet alleen zien wat alle ruimte in beslag neemt, het laat je ook opruimcommando's instellen en handmatig gegevens verwijderen, allemaal vanuit het programma.

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Installeert snel
  • Ondersteunt meerdere perspectieven van bestandsgroottes
  • Je kunt kiezen welke harde schijf(en) je wilt scannen als je meerdere hebt
  • Hiermee kunt u slechts één map scannen in plaats van een hele schijf
  • Makkelijk om bestanden te verwijderen vanuit het programma

Wat we niet leuk vinden

  • Werkt alleen op Windows
  • Scans zijn soms traag
  • Geen draagbare optie (u moet het installeren)
  • Kan de scanresultaten niet opslaan om ze later opnieuw te openen

Deze recensie is van WinDirStat v1.1.2. Laat het ons weten als er een nieuwere versie is die we moeten beoordelen.

Gedachten over WinDirStat

Het kan frustrerend zijn om een harde schijf te hebben met weinig resterende schijfruimte, maar WinDirStat maakt het echt een koud kunstje om te begrijpen welke mappen en bestanden al die opslagruimte in beslag nemen. Het toont u niet alleen deze informatie, maar u kunt er ook naar handelen door de grote (of kleine) bestanden en mappen te verwijderen om ruimte vrij te maken.

Aangezien aangepaste opruimopdrachten worden ondersteund, kunt u maximaal tien verschillende opdrachten toevoegen die u op mappen of bestanden kunt uitvoeren. Het idee is om functies aan het programma toe te voegen die niet standaard worden ondersteund, wat een geweldig idee is. In plaats van bijvoorbeeld een groot aantal grote bestanden van de ene kleine harde schijf naar een andere grotere schijf te verplaatsen, kunt u gewoon een eenvoudig commando bouwen dat het met één klik voor u automatiseert.

Een ding dat leuk zou zijn om in dit programma te hebben, is een manier om de scanresultaten op te slaan. Het duurt meestal vrij lang voordat ze zijn voltooid, vooral als je veel bestanden moet scannen, dus het zou leuk zijn om de resultaten op te slaan en ze later te doorzoeken. Als u het programma nu afsluit, moet u opnieuw een volledige scan uitvoeren als u dezelfde resultaten wilt zien.

Er zijn zeker andere gratis hulpprogramma's voor schijfanalyse, maar u moet eerst WinDirStat proberen, zodat u een idee krijgt van hoe nuttig het is om uit te zoeken wat zoveel schijfruimte in beslag neemt.

Meer over WinDirStat

Na een tijdje WinDirStat te hebben gebruikt, waren dit enkele van mijn belangrijkste afhaalrestaurants:

  • Het zou prima moeten werken op Windows 11, Windows 10, Windows 8 en oudere versies van Windows, via Windows 95. De makers van dit programma bevelen QDirStat (Linux) en Disk Inventory X (Mac) aan, die eruitzien als dit programma maar met verschillende namen, dus ze zijn niet echt hetzelfde.
  • U kunt één, meerdere of alle interne harde schijven, flashdrives en externe harde schijven tegelijk scannen, of slechts één enkele map
  • Er wordt één beschikbare weergave gegeven zodat u door mappen en bestanden kunt bladeren zoals u zou doen in Bestand/Windows Verkenner, behalve dat WinDirStat de mappen niet op naam of datum sorteert, maar op totale grootte
  • Er is ook een sorteerbare lijst met bestandsextensies die laat zien welke bestandsindelingen (zoals MP4, EXE, RAR, enz.) de meeste ruimte innemen. Het bevat een beschrijving van het bestandstype, welk percentage van de totale beschikbare ruimte die het formaat gebruikt en hoeveel bestanden van dat type zich op de schijf/map bevinden
  • De extensielijst dient ook als een sleutel tot het begrijpen van de treemap, die een visuele weergave is van alle bestanden op de schijf en hun respectieve proportionele grootte ten opzichte van elk ander bestand (de bestanden die worden weergegeven als grotere blokken nemen meer schijfruimte in beslag ruimte dan de bestanden weergegeven als kleinere blokken)
  • Je kunt het pad snel naar elk bestand of elke map kopiëren
  • Het menu Opschonen biedt een manier om bestanden en mappen te openen vanuit WinDirStat, evenals de map te openen waarin een bestand is opgeslagen, de opdrachtprompt op een bepaalde locatie te starten, bestanden/mappen te verwijderen en de eigenschappen te bekijken van een item
  • U kunt de kleuren voor de directorylijst wijzigen vanuit de instellingen van WinDirStat, evenals de totale tijd weergeven die nodig was om een scan te voltooien
  • De helderheid, hoogte, stijl en andere opties voor de gekleurde, boxed treemap kunnen worden aangepast
  • Aangepaste opdrachtregelopdrachten kunnen worden ingesteld om alles te doen dat wordt ondersteund door de Windows-opdrachtregel, zoals het verwijderen van alle TMP-bestanden in een map die u hebt geselecteerd, het verzenden van alle bestandsnamen van een map naar een tekstbestand, enz.
  • WinDirStat zal alleen de eerste 2 miljoen subitems in een directory weergeven (wat voor de meeste mensen geen probleem zou moeten zijn), evenals bestanden en directorystructuren die niet groter zijn dan 8,3 TB

Aanbevolen: