Avast Free Antivirus Review: is het echt gratis?

Inhoudsopgave:

Avast Free Antivirus Review: is het echt gratis?
Avast Free Antivirus Review: is het echt gratis?
Anonim

Avast Free Antivirus is een van de beste gratis antivirussoftwareprogramma's die u kunt downloaden. Het is een complete tool die beschermt tegen bedreigingen van internet, e-mail, lokale bestanden, peer-to-peer-verbindingen, instant messages en nog veel meer. In feite overtreft de 2021-versie zijn concurrenten behoorlijk.

Met al deze functies vraag je je misschien af wat je moet betalen om ervoor te betalen. Gelukkig is het helemaal gratis!

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Bescherming bij toegang tegen virussen en andere malware.
  • Bevat een 'heuristiek-engine'.
  • Stille modus-functie om waarschuwingen te verbergen.
  • Lange geschiedenis van uitstekende virusbescherming.
  • Werkt op Windows en Mac.
  • Neem een gratis proefversie van Premium Security.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen commercieel gebruik (alleen thuis/persoonlijk).
  • Probeert niet-gerelateerde software te installeren.
  • Toont advertenties binnen het programma.
  • Verbergt de niet-gratis functies niet.

Avast-beschrijving: belangrijke functies

Avast's gratis AV-programma omvat volledig functionele antivirus-, antispyware- en heuristiek-engines. Er is ook re altime bescherming van bestanden, e-mail, surfen op het web en verdacht gedrag. Het scant ook browser-plug-ins om installaties te vinden die een slechte reputatie hebben en mogelijk kwaadaardig zijn.

De functie Gedragsschild houdt uw applicaties constant in de gaten om ervoor te zorgen dat ze niet anders gaan handelen, wat een teken kan zijn van een virus dat probeert de software te manipuleren. De andere schilden omvatten Bestand, Web en Mail, en elk kan naar wens worden aangepast, zoals het blokkeren van specifieke websites, het scannen van bestanden wanneer ze worden geopend, het scannen van inkomende e-mails.

Wi-Fi Inspector scant uw netwerk om kwetsbaarheden te vinden, zoals het identificeren van routers die standaardwachtwoorden gebruiken en controleren of uw netwerk toegankelijk is vanaf internet.

Een functie genaamd Niet storen-modus blokkeert pop-ups en Windows-updates terwijl een programma zich in de modus Volledig scherm bevindt. Dit is geweldig, zodat je geen update- of viruswaarschuwingen ziet terwijl je iets presenteert of een live game speelt.

Het is toegestaan om apps te blokkeren om jezelf te beschermen tegen virussen die ze mogelijk hebben. U kunt ook voorkomen dat de virusscanner controleert op bedreigingen in mappen naar keuze. Als er bestanden zijn waarvan u wilt dat de scanner deze vermijdt, kunt u deze ook aan de lijst met uitsluitingen toevoegen.

Een geweldige manier waarop dit programma zichzelf beschermt, is door u een programmawachtwoord in te laten stellen. Als u dit doet, kunnen andere mensen geen wijzigingen aanbrengen, zoals het uitschakelen.

Een aantal andere dingen die we leuk vinden, zijn de opties die je kunt instellen voor elk type virusscan: volledige scans, gerichte scans, bestandsverkenner-scans en opstartscans. Avast kan bijvoorbeeld controleren op mogelijk ongewenste programma's, koppelingen volgen tijdens de scan, het hele bestand testen op bedreigingen, verwisselbare media scannen, rootkits vinden, zoeken naar virussen op dvd's en cd's, opstartprogramma's scannen die in het geheugen zijn geladen, archieven scannen, alleen riskante bestandsextensies (zoals EXE en BAT), en zet de computer automatisch uit na een scan.

Image
Image

Geloof de geruchten niet: Avast is gratis

Sommige gebruikers hebben verklaard dat Avast Free Antivirus niet gratis is of dat het geen echt compleet antivirusprogramma is. Dat is gewoon niet waar; het is een complete anti-malware tool.

Enkele van de extra voordelen die u krijgt door de Premium Security- of Ultimate-versie van Avast te kopen, zijn de firewall-, VPN-, privacy- en spambescherming, maar u kunt deze functies gratis krijgen van andere programma's als u ze wilt.

Dus ja, Avast Free Antivirus biedt gratis constante virusbescherming, ook wel on-access of residente bescherming genoemd. Dit betekent dat het antivirussoftware volledig kan vervangen van bedrijven als McAfee en Norton die kosten in rekening brengen voor hun software en voor jaarlijkse toegang tot updates.

Onze gedachten over Avast Free Antivirus

Avast Free Antivirus bestaat al heel lang en is over het algemeen een uitstekend gratis antivirusprogramma. Het bevat zo ongeveer alles wat je ooit zou willen van een antivirusprogramma, gratis of anderszins. Het is de enige anti-malware tool die je nodig hebt op je computer.

U kunt zien hoe de software van Avast zich verhoudt tot antivirusprogramma's van andere bedrijven - qua bescherming, prestaties en bruikbaarheid - van AV-TEST.

Aanbevolen: