Comodo Internet Security Pro Review

Inhoudsopgave:

Comodo Internet Security Pro Review
Comodo Internet Security Pro Review
Anonim

Bottom Line

Comodo Internet Security Pro is een volledige beveiligingssuite voor uw pc en bevat veel extra's zoals een sandbox voor het uitvoeren van toepassingen in een geïsoleerde omgeving en zeer configureerbare virusscans, maar het probeert ook met geweld een nieuwe browser te installeren en te wijzigen uw DNS-instellingen bij de installatie, waardoor we een beetje op onze hoede zijn voor deze applicatie.

Comodo Internet Security Pro

Image
Image

Als het gaat om het zoeken naar de beste antivirussoftware, wil je iets waarvan je weet dat het je systeem beschermt en je persoonlijke gegevens veilig houdt. Het is ook handig als het zowel configureerbaar als gebruiksvriendelijk is. Comodo Internet Security Pro raakt sommige van die punten en mist andere. Van een antivirustoepassing die goed werkt tot een virusvrije garantie, u kunt er zeker van zijn dat uw pc waarschijnlijk goed beschermd is, maar u zult moeten oppassen voor de stiekeme manier waarop Comodo probeert een nieuwe standaardwebbrowser te installeren en uw DNS te wijzigen instellingen bij installatie.

Comodo Internet Security Pro biedt enkele extra functies die leuk zijn om te hebben, maar er ontbreken ook enkele die u zou verwachten. Comodo Internet Security Pro is dus een allegaartje en je zult moeten beslissen of wat je krijgt het waard is om te verliezen wat je niet hebt. Lees verder voor onze volledige beoordeling van Comodo Internet Security.

Type bescherming/beveiliging: definitie scannen en gedragsmonitoring

Comodo Internet Security Pro voert op definities gebaseerde scans uit op virussen op basis van het eigen Dragon-platform, dat belooft alle bedreigingen die op je pad komen te vangen. Volgens AV-Test maakt Comodo die belofte waar. Tijdens industriële tests scoort Comodo consequent perfect of bijna perfect op de Protection-tests.

Definitiescannen is slechts een deel van de vergelijking. Comodo biedt ook op gedrag gebaseerde monitoring om virussen, malware, Trojaanse paarden en andere bedreigingen te vangen die mogelijk nog geen gedefinieerde definitie hebben. Deze op gedrag gebaseerde monitoring helpt om Zero-Day-aanvallen te stoppen voordat ze uw systeem kunnen schaden.

Image
Image

Een kleine frustratie met Comodo's scan is dat het af en toe bestanden vergrendelt als valse positieven. Het gebeurde een keer tijdens onze tests, maar de wisselwerking is dat Comodo alle legitieme bedreigingen stopte die we erop gooiden. Af en toe een false positive is waarschijnlijk de moeite waard als je weet dat je virusbescherming top is en alle bedreigingen waarmee je systeem te maken kan krijgen, stopt.

We ontdekten ook dat de diepe scan buitensporig lang duurde om te voltooien; meer dan drie uur op ons testsysteem. En we ondervonden enige vertraging tijdens die scan, dus als u van plan bent om vaak diepe scans uit te voeren, kunt u ze het beste uitvoeren tijdens systeemarme of niet-gebruikte uren.

Scanlocaties: u heeft opties

De meeste antivirusprogramma's die momenteel op de markt zijn, hebben zowel een snelle scan als een volledige scan. Comodo Internet Security doet dat ook, maar het gaat een beetje verder door een aangepaste scan aan te bieden waarmee u bestanden en mappen kunt scannen die u kiest. Dit kunnen bestanden en mappen op externe opslagapparaten zijn, maar er is geen optie om de hele externe schijf in één keer te scannen. Je kunt meerdere bestanden of mappen op een schijf selecteren, maar dat is wat onhandiger en minder intuïtief dan we zouden willen.

Je kunt ook een Rating Scan uitvoeren, die vaak geïnfecteerde gebieden en geheugen in de cloud scant om te bepalen of de reputatie van die locaties goed of slecht is. Als er problemen worden gevonden, zal de applicatie aanbevelingen doen over hoe de kwestie moet worden afgehandeld. U kunt ervoor kiezen om de geselecteerde acties toe te passen of naar eigen goeddunken te wijzigen.

Soorten malware: virussen, rootkits en bots

Comodo Internet Security Pro schuwt de vele soorten bedreigingen die u op internet kunt tegenkomen niet. De software beschermt tegen virussen, malware, spyware, rootkits en botbedreigingen. Het bevat ook wat Comodo Defense+ noemt, dat malware blokkeert voordat het op uw systeem kan worden geïnstalleerd. Het doet dit met behulp van handtekeningbewaking, waarmee Comodo kan zien of een bestand herkenbare stukjes bekende bedreigingen bevat.

Sluit dat allemaal achter een firewall om de omtrek van uw systeem te beschermen, en u begrijpt waarom AV-TEST Comodo Internet Security Pro goede cijfers geeft bij laboratoriumtests.

Comodo Internet Security Pro schuwt de vele soorten bedreigingen die u op internet kunt tegenkomen niet.

Gebruiksgemak: gemakkelijk te gebruiken, totdat het niet meer is

De installatie van Comodo Internet Security Pro is waar je je eerste struikelblok tegenkomt met de applicatie. Het eerste probleem dat u tegenkomt, is dat de software automatisch de Dragon-browser installeert en Dragon controle geeft over uw DNS-instellingen, tenzij u de optie voor deze dingen deselecteert tijdens het installatieproces. Aangezien de meeste mensen tijdens een software-installatie dwars door alle meldingen klikken, voelt dit voor ons een beetje achterbaks.

Het goede nieuws is dat als je langzamer gaat en de mededelingen en opties leest terwijl je het programma installeert, je deze opties kunt deselecteren. Als je ze toevallig mist, kun je ook naar de instellingen voor de applicatie gaan en die opties wijzigen, en vervolgens de browser verwijderen, maar dat is een gedoe als je niet wilde dat de browser ermee begon.

De reden dat Comodo Internet Security (en alle Comodo-producten) de Dragon-browser probeert te installeren, is omdat het een veilige browser is die Comodo kan besturen, wat betekent dat Internet Security Pro uw systeem beter kan verdedigen.

Een ander probleem dat we tegenkwamen bij het installeren van de applicatie, was dat Comodo een systeemherstart onmiddellijk na installatie forceerde. Het is mogelijk om dit verzoek om opnieuw op te starten te negeren, maar als u dat doet, heeft u geen toegang tot de gebruikersinterface van Comodo Internet Security Pro totdat het opnieuw opstarten is uitgevoerd.

Eenmaal geïnstalleerd, is Comodo gemakkelijk te gebruiken op het oppervlak. De grote knoppen op het hoofddashboard zijn waarschijnlijk alle tools die de meeste gebruikers nodig hebben. Als je echter in de applicatie duikt om updates te configureren, externe opslag te scannen, de firewall aan te passen of het Host Intrusion Protection System (HIPS) aan te passen, voel je je misschien een beetje geïntimideerd door alle opties. De herconfigureerbaarheid is geweldig voor gevorderde gebruikers, hoewel uw specifieke behoeften kunnen bepalen hoe belangrijk het voor u is om dieper te kunnen graven, of dat u gewoon aan de oppervlakte moet blijven.

Updatefrequentie: u mag beslissen, met limieten

Virusdefinities vormen de kern van hoe uw systeem wordt beschermd tegen bedreigingen. Antivirustoepassingen moeten regelmatig worden bijgewerkt om u te beschermen tegen de nieuwste bedreigingen. Met Comodo Internet Security Pro heb je enkele opties voor hoe en wanneer je updates ontvangt.

Image
Image

Als je naar Instellingen > Algemene instellingen > Updates gaat, kun je bepalen wanneer Comodo programma-updates worden gecontroleerd en wanneer de database met viruskenmerken wordt bijgewerkt. Updates voor het Internet Security Pro-programma worden standaard eenmaal per dag gecontroleerd. Je hebt de mogelijkheid om dat te veranderen in meer of minder vaak, maar we denken dat één keer per dag redelijk is.

Je kunt ook wijzigen hoe vaak er wordt gecontroleerd op updates van de database met virusdefinities. Comodo is standaard elke zes uur, maar u kunt dat naar eigen inzicht bijwerken. In de meeste gevallen zijn de standaardinstellingen meer dan voldoende om u te beschermen tegen nieuwe potentiële bedreigingen.

Prestaties: Meestal onmerkbaar

Het eerste dat Comodo doet als het na de installatie is opgelost, is een Quick Scan op uw systeem uitvoeren om ervoor te zorgen dat u geen algemene bedreigingen heeft die aandacht behoeven. Daarna moet u de volledige scan activeren om uw systeem grondig te beoordelen. Tijdens het testen probeerden we op internet te surfen, films en muziek te streamen en een verscheidenheid aan andere online activiteiten terwijl zowel de snelle als de volledige scans werden uitgevoerd en merkten we slechts een kleine vertraging op tijdens de volledige scan.

De snelle scan duurt slechts enkele minuten om te voltooien. Op ons testsysteem met Windows 10 was de scan in minder dan vijf minuten voltooid. De volledige scan is veel langer dan dat, zoals te verwachten was, maar het veroorzaakte hier en daar een paar momenten van vertraging bij het uitvoeren van resource-intensieve activiteiten (streaming, gamen, enz.) terwijl de scan werd verwerkt.

Tijdens het testen hebben we geprobeerd op internet te surfen, films en muziek te streamen en een verscheidenheid aan andere online activiteiten terwijl zowel de snelle als de volledige scan actief waren en we merkten slechts een kleine vertraging op tijdens de volledige scan.

Extra hulpmiddelen: een paar echt goede

Voor de meeste antivirusprogramma's van tegenwoordig is de echte onderscheidende factor na de effectiviteit van virusscans de tools die bij de virusengine worden geleverd. Voor Comodo Internet Security Pro zijn er een paar redelijk goed.

Ondanks dat we ontevreden zijn dat Comodo probeert de Dragon-webbrowser geforceerd te installeren, zijn we er niet helemaal tegen. De Dragon-browser is een veilige browser die u kan beschermen terwijl u op internet surft. Ons enige probleem hiermee is dat we graag de optie willen hebben om de Dragon-browser te kiezen die schoner en gemakkelijker te herkennen is.

Bovendien biedt Comodo Internet Security Pro echter ook een van de betere sandbox-mogelijkheden die we hebben gezien. U kunt deze sandbox gebruiken om veilig bestanden te openen waarvan u denkt dat ze zijn geïnfecteerd met een soort malware zonder de rest van uw systeem te infecteren. Toen we het probeerden, werkte het elke keer perfect. Geen enkele bedreiging is erin geslaagd om uit de sandbox te ontsnappen of ons systeem te infecteren.

Naast de Sandbox biedt Comodo twee extra functies waar veel gebruikers graag over zullen horen. De eerste is onbeperkte live expert virusverwijdering. Als uw systeem is geïnfecteerd, helpt Comodo u zonder extra kosten het virus van uw systeem te verwijderen.

De andere functie en deze is ongebruikelijk in de meeste antivirusprogramma's, is een virusvrije garantie van $ 500. Comodo dekt uw computer voor reparaties ter waarde van maximaal $ 500 als u geïnfecteerd raakt met malware en het Comodo-team u niet kan helpen deze te verwijderen. Comodo is er net zo zeker van dat het elke bedreiging die je tegenkomt kan blokkeren of verwijderen.

De prijs voor Comodo Internet Security Pro is ongeveer wat je zou verwachten van een antivirusprogramma op het middenniveau.

Type ondersteuning: betaald of gratis? Het antwoord is duister

Ondersteuning is een ander gebied waar we niet dol op zijn. Na de belofte van onbeperkte productondersteuning en onbeperkte Live Expert Virus Removal, stuurt de Comodo-website u naar een "Onbeperkte technische ondersteuning"-programma dat ongeveer $ 200 per jaar kost. Het belooft 24/7 ondersteuning, maar dat is iets anders dat voor ons verkeerd aanvoelt.

Gelukkig, als je op de Support link bovenaan de Comodo-startpagina klikt, krijg je een aantal verschillende opties. Vanuit dat menu hebt u toegang tot ondersteuningsforums, online handleidingen en telefoonnummers die u kunt gebruiken om online met iemand te praten. Er zijn ook chat- en ticketsystemen, dus de hulp is er, maar het vinden ervan is misschien niet zo eenvoudig.

Bottom Line

De prijs voor Comodo Internet Security Pro is ongeveer wat je zou verwachten van een antivirusprogramma op het middenniveau. U kunt verwachten ongeveer $ 30 per jaar te betalen voor één apparaat of $ 40 per jaar voor drie apparaten.

Concurrentie: Comodo Internet Security Pro Vs. Bitdefender

Comodo Internet Security Pro is een ander beveiligingsproduct in een pool van moeilijke kanshebbers. Bitdefender Total Security is een van de moeilijkste. Op sommige niveaus doet het product van Bitdefender veel van dezelfde dingen als Internet Security Pro; virus- en malwarebescherming en een firewall zijn twee voorbeelden. En de bescherming van beide bedrijven krijgt hoge cijfers tijdens laboratoriumtests. Maar als je eenmaal voorbij de basis bent, en dat is waar deze twee producten van elkaar verschillen.

Internet Security Pro heeft ook de Comodo $500 virusvrije garantie. Bitdefender Total Security niet, maar het biedt wel tal van andere functies, waaronder ouderlijk toezicht en een veilige VPN. De verkoopprijs van Bitdefender van $ 36 ligt niet ver van de prijs van Comodo van $ 29,99. Indien niet te koop, wordt Total Security van Bitdefender vermeld als $ 89,99, voor dekking op 5 apparaten, waaronder Android, iOS, Mac en Windows, waar Comodo alleen op Windows-machines werkt.

Gezien deze verschillen, raden we aan te investeren in Bitdefender boven Comodo. Door dit te doen, krijgt u een hoogwaardige virusbeschermingssuite die meer van de functies bevat die u nodig hebt.

Een OK-optie als je een Windows-gebruiker bent

Over het algemeen is Comodo Internet Security Pro een degelijke beveiligingssuite, verkrijgbaar bij een bedrijf dat bekend staat om zijn beveiliging. Het beschermt je systeem uitstekend tegen virussen en malware, en er zijn een paar handige functies die bij de applicatie worden geleverd.

Het feit dat Comodo beperkt is tot Windows-computers is echter problematisch in een wereld waar iedereen een of meer mobiele apparaten bij zich heeft en geen van die apparaten op Windows is gebaseerd. Voeg daarbij de extra en uiteindelijk meer bruikbare functies die u krijgt van een product als Bitdefender Total Security, en onze aanbeveling zou zijn om uw budget te investeren in een beveiligingssuite die zowel uitstekende bescherming biedt als comfortabeler in uw dagelijks leven past.

Specs

  • Productnaam Comodo Internet Security Pro
  • Prijs $39,99
  • Softwarenaam Comodo Internet Security Pro
  • Platform(en) Windows
  • Type licentie Jaarlijks
  • Aantal beveiligde apparaten 3
  • Systeemvereisten (Windows) XP 32bit, Vista/Win7/Win8/Win8.1/Win10 32 bit & 64 bit / 152 MB RAM / 400 MB ruimte
  • Prijs $39/jaar

Aanbevolen: