Een Google-beveiligingscheck uitvoeren

Inhoudsopgave:

Een Google-beveiligingscheck uitvoeren
Een Google-beveiligingscheck uitvoeren
Anonim

Wat te weten

  • Beveiligingsproblemen bekijken en oplossen: Ga naar de pagina Beveiliging van Google-account > selecteer Recente beveiligingsactiviteit.
  • Bekijk beveiligingsproblemen met apparaten: Ga naar Uw apparaten > Bekijk beveiligingstips voor persoonlijk advies.
  • Selecteer Manage Enhanced Safe Browsing om te kiezen voor gepersonaliseerde opties en beveiligingen voor veilig browsen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Google-beveiligingscheck gebruikt om ervoor te zorgen dat uw privégegevens veilig worden bewaard.

Een Google-beveiligingscheck uitvoeren

Als u uw Google-account gebruikt om te verifiëren bij services en apparaten, moet u regelmatig een Google-beveiligingscontrole uitvoeren. U kunt dit doen door naar de pagina Google-accountbeveiliging te gaan, waar u de huidige status kunt zien van alle volgende beveiligingsproblemen in uw account.

Review recente beveiligingsgebeurtenissen

Als u recente beveiligingsgebeurtenissen in uw Google-account wilt bekijken, selecteert u de vervolgkeuzelijst naast Recente beveiligingsgebeurtenissen.

  1. Google houdt constant in de gaten waar inlogpogingen plaatsvinden. Als een poging wordt gedaan vanaf een locatie die u normaal gesproken niet bezoekt of een apparaat dat u normaal gesproken niet gebruikt, ziet u in deze sectie de melding 'verdachte poging om in te loggen'.

    Als u de inlogpoging niet herkent, selecteert u Nee, ik was het niet zodat Google weet dat toekomstige inlogpogingen van die app of dat apparaat moeten worden geblokkeerd.

    Image
    Image
  2. Bekijk de lijst met eerdere aanmeldingspogingen voor apps of apparaten hieronder. Als je iets ziet dat je niet herkent, selecteer je Herken je een evenement niet? onderaan de lijst. Dit geeft een pop-up waarin u Wachtwoord wijzigen kunt selecteren om uit te loggen op alle apparaten en apps.

    Image
    Image
  3. Zodra je beveiligingsproblemen hebt opgelost, wordt het vinkje naast de sectie groen, wat betekent dat er geen beveiligingsproblemen zijn.

Controleer uw apparaten

De sectie Uw apparaten toont u eventuele beveiligingsproblemen met apparaten die u ondervindt voor de apparaten die u heeft geautoriseerd.

  1. Google laat je alle app-instellingen zien die een accountkwetsbaarheid vertegenwoordigen. Als u die instelling wilt herstellen, selecteert u Learn how om instructies te zien voor het beveiligen van dat specifieke apparaat (het verschilt per beveiligingsprobleem en per apparaat).

    Als u deze instellingen wilt behouden, selecteert u de drie stippen rechts van de waarschuwing en selecteert u vervolgens Negeren.

    Image
    Image
  2. Terwijl u naar beneden scrolt, ziet u vermeldingen voor apparaten die eerder toegang hadden tot uw Google-account, maar die zich lange tijd niet hebben aangemeld. Als dit apparaten zijn die u niet langer bezit, selecteert u Remove om de autorisatie te verwijderen.

    Image
    Image
  3. De belangrijkste sectie om te controleren zijn de Aangemelde apparaten onderaan deze sectie. Selecteer de vervolgkeuzepijl om ze allemaal te zien. Als er apparaten zijn die u niet herkent of die u geen toegang zou moeten hebben, selecteer dan de drie stippen aan de rechterkant en selecteer vervolgens Afmelden

    Image
    Image
  4. Als u klaar bent met het maken van updates voor dit gedeelte van uw Google-beveiligingscontrole, moet het vinkje naast het gedeelte groen zijn.

Bevestig aanmeldings- en herstelverificatiemethoden

Het gedeelte Aanmelden en herstellen bevat alle contactgegevens en andere details die Google gebruikt om te verifiëren dat u bent wie u zegt dat u bent.

  1. Selecteer de vervolgkeuzepijl rechts van het gedeelte Aanmelden en herstellen en controleer uw herstel-e-mail. Als uw e-mailadres is gewijzigd of als u een ander e-mailaccount wilt gebruiken, selecteert u Nee, update om dat e-mailadres bij te werken. Als u het huidige e-mailadres wilt behouden, selecteert u Ja, bevestig

    Image
    Image

    Gebruik nooit uw Gmail-e-mailadres als uw herstel-e-mailadres. Mocht je ooit je Google-account kwijtraken, dan heb je geen toegang meer tot je Gmail-inbox om de Google-herstelcode te krijgen.

  2. Selecteer de vervolgkeuzepijl naast verificatiemethoden om alle verificatiemethoden en details te bekijken die u voor uw account heeft goedgekeurd. Hier zou je moeten zien:

    • Telefoonnummer
    • Herstel e-mail
    • Veiligheidsvraag
    • Vertrouwde mobiele apparaten

    In dit gedeelte kunt u het goedgekeurde telefoonnummer of herstel-e-mailadres wijzigen door het potloodpictogram aan de rechterkant te selecteren.

    Image
    Image
  3. Zodra u klaar bent met het bevestigen van wijzigingen of het valideren van selecties in deze sectie, moet het vinkje naast de sectie groen zijn.

Bekijk toegang tot apps van derden

Het volgende gedeelte van de Google-beveiligingscontroletool is Toegang door derden. Het bovenste deel van dit gedeelte toont alle onveilige apps die toegang hebben tot uw Google-account.

Als u de toegang van oude apps of riskante apps wilt verwijderen, selecteert u Remove of Remove access onder die app. Als u niet-risicovolle apps wilt bekijken, selecteert u onderaan Toon anderen en selecteert u vervolgens Toegang verwijderen rechts van apps die u niet meer nodig heeft.

Image
Image

Bekijk Gmail-instellingen

Het gedeelte Gmail-instellingen is slechts een eenvoudige instelling om een naam weer te geven in plaats van uw Google-accountnaam in e-mails die u verzendt of ontvangt.

Dit biedt een extra beveiligingsniveau. Stel de naam in als deze nog niet in deze sectie is ingesteld.

Image
Image

Voer een wachtwoordcontrole uit

Met de tool voor wachtwoordcontrole met Google-beveiligingscontrole kunt u Google laten valideren of alle opgeslagen wachtwoorden in uw Google-account echt veilige wachtwoorden zijn.

  1. Als u deze tool wilt gebruiken, selecteert u Password Checkup onderaan de pagina Google Security Checkup.

    Image
    Image
  2. Om door te gaan, selecteer Controleer wachtwoorden op de volgende pagina. U moet het wachtwoord van uw Google-account invoeren voordat de tool verder kan gaan. Nadat u bent ingelogd, scant Google uw opgeslagen wachtwoorden en levert een rapport.

    Image
    Image
  3. Als er wachtwoorden zijn gecompromitteerd, verander ze dan onmiddellijk. Als er hergebruikte wachtwoorden zijn, overweeg dan om ze bij te werken om ze uniek te maken. En als er zwakke wachtwoorden zijn, is dit het moment om ze bij te werken met sterkere wachtwoorden.

Waarom Google Beveiligingscontrole gebruiken?

Het is belangrijk om te begrijpen dat Google uw aanmeldings- en beveiligingsmachtigingen gebruikt voor elke service en elk apparaat dat wordt geverifieerd met uw Google-account. Dit omvat alle Android-apparaten die u gebruikt, services zoals Google Drive en Gmail, en apps van derden die u heeft geautoriseerd om verbinding te maken met uw Google-account. Daarom is het belangrijk om Google Security Checkup te gebruiken om ervoor te zorgen dat uw privégegevens veilig worden bewaard.

Aanbevolen: