Hoe achtergrondgeluid te verwijderen in Audacity

Inhoudsopgave:

Hoe achtergrondgeluid te verwijderen in Audacity
Hoe achtergrondgeluid te verwijderen in Audacity
Anonim

Wat te weten

  • Markeer 1 tot 2 seconden clip zonder geluid > selecteer Effect > Ruisonderdrukking > Get Noise Profile.
  • Volgende: Selecteer de hele opname met Ctrl + A op toetsenbord > selecteer Effect > Ruisonderdrukking > OK.

Dit artikel legt uit hoe u omgevingsgeluid (achtergrond) kunt verwijderen uit Audacity-opnamen in versie 2.2.2 en hoger.

Lees voordat je Audacity downloadt en gebruikt het privacybeleid om er zeker van te zijn dat je vertrouwd bent met de voorwaarden.

Hoe zich te ontdoen van achtergrondgeluid

Je moet achtergrondruis verwijderen voordat je het bestand converteert van.aup (het bestandsformaat van Audacity) naar.mp3,.wav of een ander formaat.

Het proces voor het verwijderen van achtergrondgeluid gaat als volgt:

  1. Markeer een gedeelte van de opname (minimaal ongeveer 1-2 seconden) dat geen opzettelijke stemmen of geluiden bevat (met andere woorden, lege ruimte).

    Image
    Image
  2. Klik op Effect en klik vervolgens op Ruisonderdrukking.

    Image
    Image
  3. Klik Get Noise Profile.

    Image
    Image
  4. Selecteer je hele opname door op Ctrl + A op je toetsenbord te klikken.

    Image
    Image
  5. Klik op Effect en klik vervolgens op Ruisonderdrukking.

    Image
    Image
  6. Klik op OK.

    Image
    Image
  7. Laat Audacity het proces voltooien.

Op dit punt verwijdert Audacity de ruis met behulp van uw ruisprofiel, een voorbeeld van omgevingsgeluid dat wordt opgevangen door uw microfoon. Afhankelijk van hoe lang je opname duurt, kan dit seconden of minuten duren.

Wanneer het proces is voltooid, luister dan naar je opname en het zou exponentieel beter moeten klinken. Als al dat achtergrondgeluid is verwijderd, zou je podcast schoner en veel professioneler klinkende audio moeten hebben.

Wat is achtergrondgeluid?

Achtergrond- of omgevingsgeluid is het constante gezoem van de wereld om je heen. Je merkt het misschien niet, omdat je het de hele tijd hoort. Het is uw AC, uw koelkast, het aquarium in uw kantoor, het gezoem van lichten of computerventilatoren. Met andere woorden, het is een gestage stroom van ruis. Om een ideale opnameomgeving te krijgen, moet je van die geluiden af. U hoeft uw AC of koelkast echter niet uit te zetten om uw opname op professionele niveaus te krijgen.

Achtergrondgeluid is geen willekeurige geluiden, zoals blaffende honden, treinen, voetstappen op de vloer boven je, een deurbel of het klikken van toetsenbordtoetsen. Deze geluiden moeten handmatig worden verwijderd (en het kan veel tijd kosten om ze te extraheren).

Aanbevolen: