Hoe Lame_enc.dll Fouten Te Repareren (Audacity LAME MP3)

Inhoudsopgave:

Hoe Lame_enc.dll Fouten Te Repareren (Audacity LAME MP3)
Hoe Lame_enc.dll Fouten Te Repareren (Audacity LAME MP3)
Anonim

Alle lame_enc.dll-fouten worden veroorzaakt door ofwel een ontbrekend onderdeel van de LAME MP3-encoder of een ander probleem dat het audioprogramma dat u gebruikt, heeft met de LAME MP3-encoder.

Afhankelijk van welk programma je gebruikt en welk besturingssysteem je gebruikt, zou je de lame_enc.dll-fout kunnen zien in Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en oudere versies van Ook Windows.

Lame_enc.dll Fouten

De eerste twee fouten hieronder, gegenereerd door het Audacity-softwareprogramma, komen verreweg het meest voor, simpelweg omdat Audacity de meest voorkomende toepassing is die de LAME MP3-encoder gebruikt.

Lees voordat je Audacity downloadt en gebruikt het privacybeleid om er zeker van te zijn dat je vertrouwd bent met de voorwaarden.

Als je dat programma niet gebruikt, zal je foutmelding anders zijn en meer lijken op de laatste drie voorbeelden hieronder.

  • Audacity exporteert MP3-bestanden niet rechtstreeks, maar gebruikt in plaats daarvan de vrij beschikbare LAME-bibliotheek om de codering van MP3-bestanden af te handelen. U moet lame_enc.dll afzonderlijk verkrijgen door de LAME MP3-encoder te downloaden en dit bestand voor Audacity te zoeken. U hoeft dit maar één keer te doen. Wilt u lame_enc.dll nu lokaliseren?
  • Audacity heeft het bestand lame_enc.dll nodig om MP3's te maken.
  • Het LAME_ENC. DLL-bestand is niet gevonden
  • Fout bij laden van lame_enc.dll
  • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat lame_enc.dll niet is gevonden.

Lame_enc.dll-fouten treden soms op wanneer het audioprogramma dat u gebruikt voor het eerst wordt geopend. Andere keren zal het verschijnen wanneer u probeert het audioproject waaraan u werkt op te slaan als een MP3-bestand, bijvoorbeeld wanneer u Audacity gebruikt om WAV naar MP3 te converteren.

De DLL-foutmelding is van toepassing op elk audioprogramma dat gebruikmaakt van de LAME MP3-encoder.

Sommige veelvoorkomende softwareprogramma's die de LAME MP3-encoder gebruiken en die lame_enc.dll-fouten kunnen genereren, zijn Audacity, MuseScore, FFmpeg, VideoLAN, jRipper, CDex, REAPER, LameDropXPd, DVDx, OmniEncoder, LAMEX, RazorLame, Audigrabber, RipTrax, WinAmp, UltraISO, VirtualDJ, TextAlound MP3 en nog veel meer.

Hoe Lame_enc.dll fouten te herstellen

Download lame_enc.dll niet van een "DLL-downloadsite". Er zijn veel redenen waarom dit nooit een goed idee is. Er is een groot aantal sites die de lame_enc.dll aanbieden om te downloaden, maar er zijn maar weinig legitieme sites die we zouden aanbevelen. Als je het al van een van die sites hebt gedownload, verwijder het dan onmiddellijk en ga verder met de volgende stappen.

  1. Sluit en heropen het audioprogramma dat de lame_enc.dll-fout heeft gegenereerd. Audacity, of welke applicatie je ook gebruikt, heeft mogelijk een tijdelijk probleem dat een herstart kan oplossen.

  2. Download het nieuwste LAME MP3-encoderpakket. Het ZIP-bestand op deze door Audacity goedgekeurde site bevat de nieuwste versie van de lame_enc.dll en gerelateerde bestanden.

    De echte bronlocatie voor de LAME MP3-encoder bevindt zich op de LAME-site op SourceForge.net, maar de bestanden hier zijn niet direct bruikbaar voor uw audioprogramma.

  3. Extract het DLL-bestand uit het ZIP-bestand gedownload in stap 2.

    Image
    Image

    Windows heeft ingebouwde mogelijkheden om bestanden uit te pakken, maar als je de voorkeur geeft aan een speciaal programma, overweeg dan om 7-Zip of PeaZip te gebruiken.

  4. Kopieer het lame_enc.dll-bestand naar de locatie die uw specifieke audioprogramma nodig heeft. Of installeer de uitvoerbare versie vanaf stap 2.

    Sommige programma's vereisen niet dat het bestand lame_enc.dll zich in bepaalde mappen bevindt. Audacity, bijvoorbeeld, vereist alleen dat je het vertelt waar het DLL-bestand is - het maakt niet uit waar.

    Als je lame_enc.dll-problemen hebt met Audacity, gebruik dan de Edit > Preferences > Libraries menu om de sectie MP3 Export Library te vinden. Kies Locate en dan Browse om het DLL-bestand te selecteren.

    Image
    Image

    Als je de EXE-versie voor Windows hebt geïnstalleerd, moet het DLL-bestand worden opgeslagen in de map C:\Program Files (x86)\Lame For Audacity\.

    Deze stap en schermafbeelding zijn niet relevant als je de nieuwste versie van Audacity gebruikt. Oude versies van het programma bevatten niet standaard de LAME MP3-encoder, dus u kunt deze handmatig selecteren.

  5. Installeer het programma dat de DLL-fout genereert opnieuw als de bovenstaande stappen niet werken, als ze niet van toepassing zijn op uw programma of als ze te verwarrend zijn. Het opnieuw installeren van de software zou het DLL-bestand moeten vervangen als het een noodzakelijk onderdeel is dat gewoon beschadigd is. Dit geldt met name voor Audacity omdat het standaard de LAME MP3-encoder bevat (vanaf v2.3.2, uitgebracht in 2019).

Aanbevolen: