Hoe Audacity te gebruiken voor podcasts

Inhoudsopgave:

Hoe Audacity te gebruiken voor podcasts
Hoe Audacity te gebruiken voor podcasts
Anonim

Audacity is een gratis audio-opname- en bewerkingsprogramma dat beschikbaar is voor Windows, Linux en macOS. Hoewel het niet specifiek is ontworpen voor podcasts, is het een populaire keuze voor het opnemen van podcasts. Het heeft een steile leercurve, maar je hoeft niet zo diep in de mogelijkheden te graven om een geweldig klinkende podcast op te nemen, te bewerken en te exporteren.

Lees voordat je Audacity downloadt en gebruikt het privacybeleid om er zeker van te zijn dat je vertrouwd bent met de voorwaarden.

Hoe Audacity in te stellen voor het opnemen van podcasts

Audacity is een vrij ingewikkeld stuk software, maar je hebt niet echt een diepgaande kennis nodig van hoe het onder de motorkap werkt om het te gaan gebruiken. Als je wilt proberen er een podcast mee op te nemen, leiden we je door alle initiële instellingen, de basisbewerkingsopties die je moet kennen, en ook hoe je kunt exporteren naar een formaat dat je kunt uploaden naar je podcast-hosting.

Om te beginnen, kun je Audacity als volgt instellen om je podcast op te nemen:

  1. Selecteer uw audiohost door op het vakje links van de microfoon in de bovenste werkbalk te klikken. Windows-gebruikers moeten MME selecteren en macOS-gebruikers moeten Core Audio. gebruiken

    Image
    Image
  2. Klik op het menu rechts van het microfoonpictogram om uw audio-interface of microfoon te selecteren. Audacity gebruikt het apparaat dat je in dit menu selecteert om je podcast op te nemen.

    Image
    Image

    Als je twee microfoons opneemt en je hebt geen ingangsmengapparaat, dan kun je het vakje naast de microfooningang instellen op 2 (Stereo) opnamekanalen.

  3. Klik op het vak rechts van het luidsprekerpictogram en selecteer vervolgens je koptelefoon. Audacity gebruikt het apparaat dat u in dit menu selecteert om uw audiobestanden af te spelen.

    Image
    Image

Hoe u uw invoer kunt testen in Audacity

Voordat je begint met het opnemen van je podcast, moet je je input testen. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat alles correct is ingesteld en ervoor zorgen dat je podcast ook daadwerkelijk opneemt.

  1. Klik op de monitormeter bovenaan in het midden van de menubalk. Er staat Click to Start Monitoring.

    Image
    Image
  2. Spreek normaal in je microfoon.

    Image
    Image
  3. Pas de Microfoonvolume meter aan zodat de meter niet hoger gaat dan ongeveer -12dB.

    Image
    Image

Hoe u uw podcast opneemt in Audacity

Als je eenmaal je ingangen, uitgangen en niveaus hebt ingesteld, is opnemen in Audacity eenvoudig. Houd er rekening mee dat als u opneemt met een enkele microfoon, u 1 (Mono) Recording Channel. moet selecteren

Als je een interface of mixer hebt waarop meerdere microfoons zijn aangesloten, wordt er automatisch één audiokanaal voor elke microfoon gemaakt. Als je meerdere mensen op je podcast hebt, moet elke persoon zijn eigen microfoon en kanaal hebben, zodat je ze afzonderlijk kunt bewerken en ervoor kunt zorgen dat alles samen goed klinkt.

Als je je podcast later exporteert, wordt elk van deze monokanalen in stereo gemixt voor het uiteindelijke product.

In ieder geval is het eigenlijke opnameproces heel eenvoudig:

  1. Druk op de rode Record knop om je podcast op te nemen.

    Image
    Image
  2. Druk op de zwarte Stop knop als je klaar bent met het opnemen van je podcast.

    Image
    Image
  3. Druk op Ctrl+S om uw project op te slaan zodra u klaar bent met opnemen. Op die manier verlies je het niet als je Audacity per ongeluk sluit, of als Audacity crasht tijdens het bewerkingsproces.

Uw podcast bewerken in Audacity

Naast opnemen kun je je podcast ook bewerken met Audacity. Hoewel je je onbewerkte podcast gewoon kunt exporteren en uploaden zodra je klaar bent met opnemen, kan het bewerken ervan een niveau van glans toevoegen waardoor het aangenamer wordt om naar te luisteren.

Sommige van de bewerkingstaken die Audacity kan bevatten, zijn het aanpassen van de niveaus van individuele tracks voor het geval een microfoon te dichtbij was of iemand gewoon te luid praatte, segmenten knippen en verplaatsen om de stroom van je podcast te herschikken, verwijderen knippen als uw oorspronkelijke instellingen waren uitgeschakeld, en zelfs achtergrondgeluid verwijderen.

Sommige van deze bewerkingstaken zijn ingewikkelder dan andere, en je podcast heeft misschien niet veel werk nodig als je hoogwaardige apparatuur hebt en je instellingen correct hebt. Probeer naar je podcast te luisteren, of op zijn minst rond te springen en naar verschillende segmenten te luisteren, om een idee te krijgen hoeveel bewerkingswerk het echt nodig heeft.

Druk regelmatig op Ctrl+S om uw Audacity-project op te slaan terwijl u eraan werkt. Als Audacity crasht terwijl je je podcast aan het bewerken bent en je hebt het niet opgeslagen, verlies je je werk.

Voeg podcast-intro en outro-muziek, clips en geluidseffecten toe in Audacity

Audacity stelt je ook in staat om gemakkelijk andere audioclips in te voegen, zoals intromuziek, outromuziek, geluidseffecten, interviewclips en meer.

Hier leest u hoe u geluidsfragmenten zoals intromuziek in Audacity kunt toevoegen en verplaatsen:

  1. Met uw podcast-audio geladen in Audacity, klikt u op File > Import > Audio, of druk op Ctrl+Shift+I.

    Image
    Image
  2. Selecteer je intro-muziek, outro-muziek, interviewclip of wat je maar wilt toevoegen.

    Image
    Image
  3. Klik op de time shift tool (pijlen die naar links en rechts wijzen) in de bovenste werkbalk.

    Image
    Image
  4. Klik en sleep je belangrijkste podcast-audiotrack zodat het begint wanneer je intromuziek eindigt.

    Image
    Image

    Als je het beweegt totdat je een gele verticale lijn ziet, heb je het direct na de intromuziek geplaatst. Als je wilt dat de intro over het begin van de podcast wordt afgespeeld, schuif dan een beetje naar links.

  5. Herhaal dezelfde stappen om een outro toe te voegen aan het einde van je podcast of om geluidseffecten en muziek toe te voegen die tijdens de podcast worden afgespeeld. Elk geluidsbestand moet zijn eigen kanaal hebben, zodat het gemakkelijk te verplaatsen is.

    Als je een outro invoegt, gebruik dan de timeshift-tool om deze helemaal naar het einde van je podcast te verplaatsen. Als je geluidseffecten of muziek invoegt, gebruik dan de timeshift-tool om ze tijdens de podcast te verplaatsen waar je ze wilt hebben.

  6. Je kunt op elk moment op de groene Play-knop klikken om te zien of je je audiotracks correct hebt gepositioneerd. Klik op het cursorpictogram in de werkbalk en klik vervolgens ergens in je podcasttrack om op een ander punt te beginnen met luisteren.

Hoe u uw podcast kunt exporteren in Audacity

Als je klaar bent met het bewerken van je podcast, luister je er nog een laatste keer naar om er zeker van te zijn dat je tevreden bent met het resultaat, en sla het dan op om ervoor te zorgen dat je je werk niet kwijtraakt als er iets gebeurt tijdens de export proces. Door je podcast te exporteren, maak je een audiobestand dat je kunt uploaden naar je podcasthost en waar andere mensen naar kunnen luisteren.

Zo exporteert u uw podcast in Audacity:

  1. Click File > Export > Export as…

    Image
    Image

    Raadpleeg je podcasthost om te zien wat voor soort bestand je wilt exporteren. Normaal gesproken werkt het klikken op Exporteren als MP3 prima.

  2. Typ een naam voor je podcast en klik vervolgens op Opslaan.

    Image
    Image

    Laat alle instellingen standaard staan, tenzij je een specifieke reden hebt om ze te wijzigen.

  3. Voer desgewenst metagegevens in, of druk gewoon op OK om het exportproces te starten.

    Image
    Image
  4. Als je podcast lang is of als je een trage computer hebt, kan dit proces erg lang duren. Laat uw computer aan staan en voorkom dat deze tijdens dit proces in slaapstand of winterslaap gaat.

    Image
    Image
  5. Als je podcast klaar is met exporteren, ben je klaar om hem te uploaden naar je podcasthost.

Aanbevolen: