Een afbeelding pixeleren

Inhoudsopgave:

Een afbeelding pixeleren
Een afbeelding pixeleren
Anonim

Wat te weten

  • Open afbeelding in fotobewerkingsprogramma > snij afbeelding bij om beter scherp te stellen op onderwerp > selecteer gebied om te pixeleren.
  • Volgende: Selecteer Pixelate filter > Filters > Blur om vervaging toe te passen op het geselecteerde gebied.
  • Tip: Grotere pixels maken details waziger, kleinere pixels verbergen minder details.

Dit artikel legt uit hoe je specifieke delen van een afbeelding kunt pixeleren omwille van privacy en identiteitsbescherming.

Foto's pixeleren

  1. Open de foto in een beeldbewerkingsprogramma.

    Image
    Image

    Voor de doeleinden van dit artikel gebruiken we het General Image Manipulation Program, of GIMP, dat vrij beschikbaar is. De meeste fotobewerkingssoftware en websites hebben dezelfde tools en filters, maar zorg ervoor dat de software Pixelate als een beschikbaar filter heeft voordat je het gebruikt.

  2. Snijd de afbeelding bij zodat deze beter past bij wat u wilt benadrukken. Selecteer hiervoor het gereedschap Rechthoek selecteren, selecteer een gebied en selecteer vervolgens Bijsnijden of Bijsnijden tot selectie.

    Als je je bijvoorbeeld op één gezicht van een grote groep mensen wilt concentreren, kun je het inkorten zodat het gezicht in het midden van de foto staat, of misschien wil je gewoon iets van buitenaf verwijderen details.

  3. Selecteer het gebied dat u wilt pixeleren. Als je de meeste achtergronddetails niet nodig hebt, is de eenvoudigste manier om dit te doen het gebied van het gezicht te selecteren met het gereedschap Rechthoek.

    Image
    Image

    Merk op dat achter het onderwerp op de foto, omdat er niet veel details zijn, het moeilijk te zien is dat het filter is toegepast. Houd daar rekening mee als u achtergronddetails probeert te verwijderen.

  4. Als u nauwkeuriger wilt zijn, selecteert u de tool Oval Select of Free Select, ook wel de lasso genoemd. Met de lasso kunt u individuele punten maken rond een gebied dat u wilt selecteren, of u kunt het uit de vrije hand omcirkelen. In deze opname hebben we het gereedschap Ovaal selecteren gekozen.

    Image
    Image

    Voor gezichten, vooral als je ze snel wilt vervagen, kun je met de tool Ovaal selecteren snel vervagen met een minimum aan detailverlies.

  5. Zodra u uw gebied heeft geselecteerd, selecteert u het Pixelate filter en selecteert u vervolgens Filters > Blurom het filter toe te passen.

    Dit filter wordt soms Pixelize genoemd.

  6. Kies de grootte van je pixels zorgvuldig. Hoe groter de pixels, hoe vager het gezicht is, maar kleinere pixels kunnen meer details zichtbaar maken. Kies het gewenste saldo en sla je foto op.

    Als je mensen anoniem wilt houden op een foto die je op sociale media plaatst, overweeg dan om tagging uit te schakelen. Op die manier, als iemand de persoon herkent, kunnen ze deze niet onthullen door ze te taggen.

Wanneer moet ik een afbeelding pixeleren?

Pixelatie kan een artistieke keuze zijn; je kunt het gebruiken om het onderwerp van je foto te benadrukken door andere delen ervan minder begrijpelijk te maken voor het oog. Maar vaker wel dan niet, wordt het gebruikt om de identiteit van anderen op een foto te beschermen, of om logo's of andere informatie te verwijderen die u niet op de foto wilt hebben. Als je bijvoorbeeld denkt dat je er goed uitziet in een groepsfoto, wil je misschien de andere gezichten pixeleren zodat iedereen weet dat jij het bent.

Voordat je iemands foto online deelt, zelfs als dat niet het onderwerp is, moet je contact opnemen en om toestemming vragen.

Aanbevolen: