Hoe WhatsApp Privacy-instellingen te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe WhatsApp Privacy-instellingen te gebruiken
Hoe WhatsApp Privacy-instellingen te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Aanpassen: selecteer op iOS Settings (three dots > Settings op Android) > Account > Privacy > privacy-instellingen aanpassen.
  • Select Status > Mijn contacten behalve/Alleen delen met om te bepalen wie de status bekijkt.
  • Select Live Location > Stop Sharing > Stop Sharing (Stop op Android) om het delen van de locatie te stoppen.

Dit artikel legt uit hoe je de privacy-instellingen in WhatsApp voor iOS en Android kunt aanpassen en gebruiken.

Hoe u uw WhatsApp-privacy-instellingen kunt aanpassen

Standaard stelt WhatsApp iedereen in staat om je leesbevestigingen, laatst geziene tijd, over sectie en profielfoto te zien. Bovendien kunnen uw contacten alle statusupdates zien die u maakt. Je hebt volledige controle over je WhatsApp-privacy, dus je kunt al deze instellingen gemakkelijk wijzigen. En als iemand je ooit een ongemakkelijk gevoel geeft, kun je ze altijd blokkeren.

Elke gebruiker heeft andere vereisten voor zijn persoonlijke privacy. In WhatsApp kun je je privacy-instellingen aanpassen en aanpassen vanaf de accountpagina.

  1. Open WhatsApp, en als je iOS gebruikt, tik je op het Instellingen pictogram in het onderste menu. Als je Android gebruikt, tik je op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek en tik je vervolgens op Instellingen.
  2. Tap Account > Privacy.
  3. Tik op Laatst gezien, Profielfoto, Over, of Groepen om hun zichtbaarheid te beperken. Voor elk van deze functies kunt u hun zichtbaarheid instellen op alleen uw contacten. Tik gewoon op Mijn contacten of tik op Niemand om het geheel te verbergen. Tik op Privacy linksboven als je klaar bent om terug te gaan naar het vorige scherm.

    Image
    Image

    Als je besluit je Laatst gezien-instelling te beperken, zodat niemand hem ziet, kun je die van iemand anders ook niet zien.

  4. Tik op Status > Mijn contacten behalve om te voorkomen dat bepaalde mensen uw status kunnen zien of tik op Alleen Deel met om bepaalde mensen te selecteren die je status kunnen zien. Tik op Privacy linksboven om terug te gaan naar de vorige pagina.
  5. Als je WhatsApp toestaat om je locatie bij te houden en je locatie deelt, wil je misschien stoppen met het delen van je locatie in alle chats. Tik hiervoor op Live Location > Stop Sharing > Stop Sharing (iOS) ofSTOP (Android). Tik op Privacy linksboven om terug te gaan.

    Je kunt het delen van live locaties in individuele chats ook uitschakelen. Open de chat en tik op Stop Sharing > Stop Sharing (iOS) of STOP (Android).

  6. Tik op Blocked om de contacten te beheren die je hebt geblokkeerd of wilt blokkeren. Om een nieuwe geblokkeerde gebruiker toe te voegen, tik je op Add New en zoek of selecteer je hun naam in je contacten. Tik op Privacy linksboven om terug te gaan.
  7. Tik op de Read Receipts schakelaar om deze uit te schakelen, waardoor andere gebruikers niet kunnen zien wanneer u hun berichten leest.

    Als je Leesbevestigingen uitschakelt, wordt de instelling in de hele app voor je uitgeschakeld, zodat je ook niet kunt zien wanneer gebruikers je berichten hebben gelezen (met uitzondering van groepschats, die altijd leesbevestigingen hebben ingeschakeld).

Hoe tweestapsverificatie op WhatsApp in te schakelen

Tweestapsverificatie voegt een extra beveiligingslaag toe aan uw account door u te vragen uw identiteit te verifiëren met een pincode.

  1. Als je een iOS-apparaat gebruikt, tik je op het pictogram Instellingen in het onderste menu. Als u een Android-apparaat gebruikt, tikt u op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek en tikt u vervolgens op Instellingen.

  2. Tap Account > Tweestapsverificatie.
  3. Tik op Enable.

    Image
    Image
  4. Voer een zescijferige pincode in die je kunt onthouden, die door WhatsApp wordt gevraagd wanneer je je telefoonnummer bij de app registreert. Tik op Volgende in de rechterbovenhoek als je klaar bent.
  5. Bevestig uw pincode door deze opnieuw in te voeren.
  6. Voer uw e-mailadres in voor noodgevallen wanneer u uw pincode opnieuw moet instellen. Tik op Volgende in de rechterbovenhoek.
  7. Bevestig je e-mailadres door het opnieuw in te voeren en tik vervolgens op Gereed in de rechterbovenhoek.
  8. Tweestapsverificatie wordt ingeschakeld op uw apparaat. U kunt het tabblad Tweestapsverificatie binnen uw instellingen op elk moment openen om het uit te schakelen, uw pincode te wijzigen of uw e-mailadres te wijzigen.

    Image
    Image

Verdwijnende berichten in WhatsApp inschakelen

Voor extra privacy kun je instellen dat je berichten in een chat na een periode van 24 uur, zeven dagen of 90 dagen verlopen. Om deze functie met een bepaalde chat te gebruiken, opent u de chat en tikt u vervolgens op de naam van de andere persoon > Verdwijnende berichten > Aanen kies een duur.

Image
Image

Je schakelt deze functie normaal gesproken per chat in, maar je kunt dit als standaard instellen door naar Settings > Account > te gaan Privacy > Default Message Timer en kies hoe lang je wilt dat je berichten blijven staan.

Aanbevolen: