Zullen WhatsApp's 'Eenmaal bekijken'-afbeeldingen enig verschil maken voor de privacy?

Inhoudsopgave:

Zullen WhatsApp's 'Eenmaal bekijken'-afbeeldingen enig verschil maken voor de privacy?
Zullen WhatsApp's 'Eenmaal bekijken'-afbeeldingen enig verschil maken voor de privacy?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • WhatsApp's 'Eenmaal bekijken'-afbeeldingen en video's verdwijnen na één keer bekijken.
  • Ontvangers kunnen screenshots maken van afbeeldingen.
  • View Once media kunnen worden bewaard in back-ups en worden bekeken door WhatsApp als de ontvanger dit meldt.
Image
Image

WhatsApp's nieuwe functie voor verdwijnende foto's, die afbeeldingen en video's na één keer bekijken automatisch vernietigt, is misschien niet zo privé als het lijkt.

Het heet Eén keer bekijken en je kunt ervoor kiezen om een afbeelding te verzenden die maar één keer kan worden geopend en bekeken. Ontvangers kunnen geen foto's of video's die op deze manier zijn verzonden, doorsturen, opslaan, van een ster voorzien of delen, en alle media die 14 dagen niet zijn geopend, zullen verdwijnen. Of toch?

"Als iemand die in een privacybeschermingsbedrijf werkt, zeg ik dat verdwijnende berichten, afbeeldingen en voicemails de bescherming van uw privacy niet garanderen. Screenshots, automatisch opslaan en andere functies kunnen ze nog steeds opslaan als het recept dat zou willen Met die waarheid zou dit type functie de afzender een verkeerde indruk van veiligheid kunnen geven, "vertelde Chris Worrell, chief privacy officer van Privacy Bee, via e-mail aan Lifewire.

Eén weergave is meer dan genoeg

Meestal zijn we ons ervan bewust dat de berichten en media die we verzenden niet privé zijn. Of beter gezegd, dat ze slechts zo privé zijn als uw relatie met de ontvanger. Onze berichtenservices kunnen worden beschermd tegen nieuwsgierige blikken door end-to-end-codering, maar zodra ze aankomen, kan de andere partij doen wat ze willen met uw woorden, afbeeldingen en video's.

Door het meer privé te laten lijken dan het in werkelijkheid is, lopen vooral jongeren meer risico dan anderen.

Verdwijnende berichten zijn niet nieuw. Snapchat bood al lang geleden een dergelijke functie aan, hoewel de "verdwijnende" berichten minder kortstondig bleken dan beloofd. Verdwijnende afbeeldingen zijn echter nieuw voor WhatsApp. WhatsApp wordt door allerlei mensen gebruikt, niet allemaal technisch onderlegd genoeg om de risico's te begrijpen. Als zodanig kunnen deze View Once-berichten een vals gevoel van veiligheid in de hand werken.

"Beschermen verdwijnende afbeeldingen, berichten en voicemails echt uw privacy? Nee, verdwijnende afbeeldingen, berichten en voicemails beschermen uw privacy om een paar redenen niet echt", Aliza Vigderman, senior editor en industrieanalist bij digitale beveiligingswebsite Security.org, vertelde Lifewire via e-mail.

Veiligheidsgaten

De meest voor de hand liggende manier om dit te omzeilen is door een screenshot te maken, waarmee een permanente kopie van de afbeelding wordt gemaakt voordat deze verdwijnt. Screenshotting is ingebouwd in telefoons, en hoewel het mogelijk is om het uit te schakelen (probeer een screenshot te maken in de TV+ app op een iPhone of iPad, en je zult zien dat Apple het scherm zwart maakt), is dat niet het geval voor WhatsApp.

Ook: "Je krijgt geen melding als iemand een screenshot of schermopname maakt", zegt de technische opmerking van WhatsApp.

We zijn al goed opgeleid om screenshots te gebruiken om afbeeldingen op onze telefoons vast te leggen, dankzij de onmogelijkheid om afbeeldingen van Instagram op te slaan. En daar houdt het niet op.

"WhatsApp slaat deze gegevens een paar weken (versleuteld) op zijn servers op. [Ook], als de ontvanger de media meldt, kan WhatsApp deze zien", zegt Vigderman.

Image
Image

Dat komt omdat de media in het bericht slechts "één keer bekijken" zijn voor de ontvanger. Op de back-end van WhatsApp gedraagt de afbeelding of video zich net als alle andere. Er wordt bijvoorbeeld een back-up gemaakt van een verdwijnende afbeelding zolang deze ongeopend blijft. Dat betekent dat een foto kan worden hersteld vanaf een back-up, zelfs als deze al is bekeken.

Het is veel om te begrijpen, zelfs voor de technisch bekwame gebruiker. En hoe zit het met de kinderen?

"Door het meer privé te laten lijken dan het in werkelijkheid is, lopen vooral jonge mensen meer risico dan anderen", zegt Worrell. "Ze geloven dat hun berichten zullen verdwijnen, omdat ze niet weten dat de ontvangers ze nog ergens anders kunnen opslaan, waardoor ze vertrouwen hebben in het delen van persoonlijke informatie die hen schade kan berokkenen."

Bijna Nuttig

Als je eenmaal de implicaties begrijpt, zul je merken dat View Once een behoorlijk handige functie is. In een blogbericht stelt WhatsApp bijvoorbeeld voor dat je het gebruikt om een foto te sturen van een wifi-wachtwoord of kleding die je in de winkel probeert. Maar zelfs dan raadt WhatsApp aan om deze gevoelige berichten alleen naar vertrouwde personen te sturen.

Uiteindelijk kan View Once meer problemen opleveren dan het waard is. Mensen kunnen gemakkelijk een permanente kopie maken van alle media die u ze verzendt, dus het enige antwoord is om het in de eerste plaats niet te verzenden. Als er iets is, is View Once een ik-ook-functie die WhatsApp er goed uit laat zien, maar die weinig echt nut biedt en bijna geen toegevoegde privacy biedt.

Aanbevolen: