Hoe WhatsApp Web en WhatsApp op uw computer te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe WhatsApp Web en WhatsApp op uw computer te gebruiken
Hoe WhatsApp Web en WhatsApp op uw computer te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Download de mobiele WhatsApp-app. Ga vervolgens naar WhatsApp Web of download WhatsApp voor Windows of Mac.
  • Open de mobiele app en tik op Chats. Tik vervolgens op de drie verticale stippen > WhatsApp Web.
  • Scan vervolgens de QR-code op de desktop of webclient. Sluit de mobiele app wanneer uw berichten op de computer verschijnen.

Dit artikel legt uit hoe je WhatsApp op een computer kunt downloaden en gebruiken. Instructies zijn van toepassing op WhatsApp Web en WhatsApp Desktop beschikbaar voor Mac OS X 10.9 en hoger, en Windows 8 en nieuwer.

WhatsApp gebruiken vanaf een computer

Er is een gratis webclient die het mogelijk maakt om WhatsApp op een computer te openen vanuit een webbrowser. Er is ook een zelfstandige WhatsApp-desktopclient voor Windows en Mac.

Als je de mobiele app niet hebt, download deze dan op je telefoon voordat je WhatsApp op je computer instelt. Zodra je dat hebt gedaan, ga je naar WhatsApp Web of download je het desktopprogramma van de WhatsApp-downloadpagina. Selecteer in de desktopversie de downloadlink die overeenkomt met het besturingssysteem van uw computer (Windows of Mac).

Image
Image

Eenmaal geopend, is het proces voor het instellen van het WhatsApp-desktopprogramma en de webclientinterface hetzelfde:

  1. Open WhatsApp op je telefoon.
  2. Tik op het tabblad Chats en tik vervolgens op de drie verticale stippen om een vervolgkeuzemenu te openen.

  3. Tap WhatsApp Web.

    Image
    Image
  4. Scan de QR-code op de desktop of webclient met de camera van je telefoon.

    Image
    Image
  5. De WhatsApp-client wordt onmiddellijk geopend en toont de berichten die je op je telefoon hebt. Sluit WhatsApp op je telefoon en gebruik het vanaf je computer.

    Image
    Image

Je telefoon moet verbonden blijven met internet terwijl je de WhatsApp-webclient gebruikt. De applicatie synchroniseert rechtstreeks met uw mobiele apparaat, dus een Wi-Fi-verbinding is nodig om datakosten te voorkomen.

WhatsApp Web Vs. WhatsApp-bureaublad

WhatsApp Desktop is een robuust programma gemaakt voor gebruikers die gewend zijn om WhatsApp te gebruiken. Het ondersteunt sneltoetsen tijdens het chatten en meldingen kunnen rechtstreeks naar uw bureaublad worden verzonden.

WhatsApp Web is gemakkelijker als het programma nieuw voor u is. Het enige dat u hoeft te doen, is vanuit elke browser inloggen op de WhatsApp-website. Uw berichten verschijnen onmiddellijk, ongeacht welke computer u gebruikt, waar deze zich bevindt en of deze openbaar of privé is. Met beide versies van WhatsApp kun je foto's en andere soorten bestanden verzenden, net als de mobiele versie.

WhatsApp biedt plaats aan maximaal 8 gebruikers. Als je meer mensen wilt opnemen, kijk dan eens naar Zoom kan tot 1.000 deelnemers tegelijk aan. Skype heeft een limiet van 50 personen, Google Hangouts staat maximaal 10 toe (of 25 als je een betalende zakelijke gebruiker bent), en Facebook Rooms staat 50 mensen tegelijk toe. Geen van deze concurrenten biedt echter end-to-end encryptie zoals WhatsApp dat doet.

WhatsApp desktop- en webfuncties

Met de web- en desktopversie van WhatsApp kun je op je harde schijf zoeken naar foto's, video's en documenten die je via de chatinterface kunt verzenden. Als uw computer een webcam heeft, kunt u deze rechtstreeks in de interface openen om een foto te maken die u in de chat kunt verzenden. Selecteer de paperclip in de rechterbovenhoek van het chatvenster om een vervolgkeuzemenu weer te geven.

Een andere functie die uniek is voor WhatsApp Desktop zijn spraakberichten. Start een opname door de microfoon in de rechterbenedenhoek van de interface te selecteren.

Image
Image

Beperkingen van WhatsApp Desktop en Web

Sommige WhatsApp-functies die beschikbaar zijn op een mobiel apparaat, zijn niet beschikbaar op een computer. De desktopversie heeft bijvoorbeeld niet de mogelijkheid om mensen uit je adresboek uit te nodigen om deel te nemen aan WhatsApp. Bovendien kun je je locatie of een kaart niet delen.

Je kunt WhatsApp Web of WhatsApp Desktop op elk moment openen, maar als je beide hebt geopend, wordt het programma dat momenteel niet in gebruik is automatisch afgesloten.

Aanbevolen: