Hoe Firefox Privacy & Beveiligingsvoorkeuren te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Firefox Privacy & Beveiligingsvoorkeuren te gebruiken
Hoe Firefox Privacy & Beveiligingsvoorkeuren te gebruiken
Anonim

Mozilla Firefox geeft je de mogelijkheid om de beveiligings- en machtigingsinstellingen aan te passen voor alle websites en voor individuele sites die je bezoekt. U kunt bijvoorbeeld bepaalde inhoud blokkeren, cookies verwijderen en de informatie die Firefox verzamelt beperken. Leer hoe u machtigingen in Firefox beheert en hoe u een site speciale machtigingen verleent.

De informatie in dit artikel is van toepassing op de desktopversie van Firefox voor alle besturingssystemen.

Hoe toegang te krijgen tot de privacy- en beveiligingsinstellingen van Firefox

Voordat u begint, moet u Firefox bijwerken naar de nieuwste versie, zodat u toegang hebt tot de nieuwste functies. Om de privacy- en beveiligingsinstellingen te vinden, voert u about:preferencesprivacy in de Firefox-adresbalk in. U komt op het scherm Privacy en beveiliging, dat is onderverdeeld in vier grote secties.

Over opdrachten in Firefox bieden snelkoppelingen naar verschillende browservoorkeuren en instellingenmenu's.

Firefox-browserprivacy

In deze sectie kun je het gewenste beschermingsniveau kiezen tegen potentieel gevaarlijke inhoud. Kies Standard, Strict of Custom, waarmee je kunt kiezen wat je wilt blokkeren en in welke mate. U kunt ook kiezen hoe Firefox uw browsegeschiedenis, cookies, wachtwoorden en automatisch ingevulde informatie opslaat.

Als u de instellingen voor het blokkeren van inhoud verder wilt aanpassen, selecteert u Uitzonderingen onder het gedeelte Aanmeldingen en wachtwoorden om een lijst te maken met websites die mag je gebruikersnaam en wachtwoord niet opslaan.

Image
Image

Firefox-machtigingen

Onder Permissions kunt u locatietracking uitschakelen, de toegang tot uw microfoon blokkeren en bepalen hoe u meldingen ontvangt. Elk item in deze sectie kan worden gewijzigd om de instellingen te wijzigen en uitzonderingen toe te voegen. Selecteer bijvoorbeeld Instellingen naast Camera om Firefox te vertellen wat te doen als een website om toegang tot uw camera vraagt.

Je ziet ook opties om bepaalde inhoud te blokkeren, zoals pop-upvensters en websites die automatisch audio proberen af te spelen of add-ons installeren. Selecteer Uitzonderingen naast elke optie om speciale machtigingen te verlenen aan specifieke sites.

Image
Image

Firefox-gegevensverzameling en -gebruik

Deze sectie vertelt Firefox hoe om te gaan met gevoelige en privé-informatie. Bekijk de privacyverklaring van Mozilla om te beslissen of u technische informatie en crashrapporten naar Mozilla wilt verzenden en Firefox extensies wilt laten aanbevelen om uw browse-ervaring te verbeteren.

Image
Image

Firefox-beveiliging

In het laatste gedeelte kunt u configureren hoe Firefox omgaat met potentieel gevaarlijke of misleidende inhoud op de websites die u bezoekt. Firefox beschermt tegen phishing en andere soorten aanvallen met de functie Bescherming tegen phishing en malware, die de pagina's die u bezoekt, vergelijkt met een lijst met sites waarvan bekend is dat ze kwaadaardig zijn.

U kunt ook kiezen hoe Firefox omgaat met webcertificaten. Een webservercertificaat is een garantie dat de eigenaar van de site legitiem is. Als een site u om uw persoonlijk certificaat vraagt, wil de site mogelijk persoonlijke informatie van u verzamelen of een beveiligde verbinding met uw browser tot stand brengen (u kunt zien of de URL begint met https).

Image
Image

Er zijn veel andere stappen die u kunt nemen om Firefox te beveiligen, zoals het installeren van de HTTPS Everywhere-add-on.

Firefox-controlecentrum

Om verschillende instellingen op een bepaalde website te gebruiken, gaat u naar het Firefox Control Center. Om het Control Center te vinden, gaat u naar een website en selecteert u de shield aan de linkerkant van de URL in de adresbalk om een menu te openen met specifieke bedieningselementen voor die pagina.

Als je inhoudsblokkering hebt geconfigureerd in de privacy- en beveiligingsinstellingen, zul je zien of de site je kan volgen of dat deze inhoud bevat die Firefox heeft geblokkeerd. Om deze instellingen te wijzigen, selecteert u Beschermingsinstellingen.

Image
Image

Website verbindingsbeveiliging en machtigingen

Als een site veilig is, verschijnt er een hangslotpictogram in de adresbalk. Als een site niet veilig is (bijvoorbeeld als het certificaat van de site-eigenaar is verlopen), ziet u een i-pictogram in plaats van een hangslot.

Als u meer informatie wilt vinden over de beveiliging van een site, selecteert u het hangslot naast de URL in de adresbalk en selecteert u vervolgens de pijl naar rechtsnaast Verbinding beveiligdIn een nieuw venster wordt de eigenaar van de website weergegeven, evenals de certificeringsinstantie die het sitecertificaat heeft uitgegeven en geverifieerd. Als u speciale machtigingen wilt instellen voor de website waarop u zich bevindt, selecteert u Permissions

Aanbevolen: