Casten naar Roku TV vanaf Android

Inhoudsopgave:

Casten naar Roku TV vanaf Android
Casten naar Roku TV vanaf Android
Anonim

Wat te weten

  • Verbind je telefoon en Roku TV/Roku-apparaat met hetzelfde wifi-netwerk.
  • Open de app van waaruit je wilt casten op je telefoon en selecteer indien mogelijk het cast-pictogram.
  • Als de app casten niet ondersteunt, kun je Screen Mirror gebruiken om je hele telefoonscherm te delen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je kunt casten naar Roku TV, of je nu een app met een eigen cast-functie gebruikt of in plaats daarvan het scherm van je telefoon moet spiegelen. Deze stappen werken op Roku-tv's of tv's die zijn uitgerust met een ingebouwde Roku.

Hoe cast ik mijn telefoon naar Roku TV?

De meeste streaming-applicaties hebben een ingebouwde cast-functie. Dat omvat onder meer Amazon Prime Video, Netflix en YouTube. De volgende stappen en screenshots beschrijven het proces voor de Netflix Android-applicatie, maar het proces is over het algemeen hetzelfde voor andere streaming-apps (hoewel de interface iets anders kan zijn).

  1. Zorg ervoor dat je Android-telefoon en Roku TV of Roku-apparaat op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangesloten.
  2. Open de streaming-app van waaruit je wilt casten op je Android-telefoon.
  3. Selecteer het cast-pictogram in de hoek van het scherm. Het ziet eruit als een rechthoek met afgeronde hoeken met drie gebogen lijnen in de linkerbenedenhoek, zoals het wifi-symbool.

    In ons voorbeeld gebruiken we Netflix, dus we hebben ervoor gezorgd dat Netflix is geïnstalleerd op zowel ons Android-apparaat als de Roku waarnaar we streamen. En we zijn al op beide apparaten ingelogd op ons Netflix-account.

  4. Selecteer desgevraagd je Roku TV of Roku-apparaat om te beginnen met casten. De streamingservice-app wordt vervolgens op uw Roku-apparaat geopend voor de inhoud die u wilde casten. U kunt uw Android-apparaat dan blijven gebruiken als afstandsbediening voor het kiezen en aanpassen van inhoud op uw tv.

    Image
    Image

Je scherm spiegelen naar een Roku-tv

Als de Android-applicatie die je gebruikt casten niet ondersteunt, of als je gewoon het scherm van je telefoon op je tv wilt laten zien, kun je in plaats daarvan je scherm spiegelen. Dit proces wordt iets anders genoemd. Hoewel Screen Mirror de meest voorkomende is, is het ook bekend als Screen Cast, Quick Connect,Smart View, Screen Casting, Cast of Wireless Display , onder andere.

  1. Zorg ervoor dat je Android-telefoon en Roku TV of Roku-apparaat zich op hetzelfde wifi-netwerk bevinden.

  2. Trek het menu met snelle instellingen naar beneden vanaf de bovenkant van het scherm.
  3. Scroll door de opties en selecteer Screen Mirror of de alternatieve naam ervoor. In deze screenshots heet het Screen Cast.
  4. Selecteer de Roku-tv of het Roku-apparaat waarnaar u spiegelt wanneer daarom wordt gevraagd.
  5. Wacht even totdat het verbinding maakt. Je zou een laadscherm op je Roku TV moeten zien, voordat het scherm van je Android-telefoon wordt gespiegeld. Op het scherm van uw apparaat wordt het bericht ' Connected' weergegeven wanneer de verbinding tot stand is gebracht.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe cast ik een iPhone naar een Roku?

    Het spiegelen van een iPhone naar Roku is een soortgelijk proces als voor een Android-telefoon. Zorg er eerst voor dat mirroring actief is op uw Roku door naar Settings > System > Screen Mirroring te gaan, met je iPhone en Roku op hetzelfde netwerk, open Control Center op je iPhone en tik vervolgens op Screen Mirroring (twee rechthoeken). Je Roku zou als een optie moeten verschijnen; selecteer het om te beginnen met spiegelen.

    Hoe cast ik mijn pc-scherm naar een Roku?

    Je Roku zou als castingoptie moeten verschijnen als je het Cast-menu in een compatibele app selecteert. U kunt ook in Windows 10 het actiecentrum openen en vervolgens naar Connect gaan en uw Roku selecteren. Open in macOS het Screen Mirroring-venster in de werkbalk bovenaan het scherm en klik vervolgens op uw Roku. In beide gevallen moeten je pc/Mac en Roku zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.

Aanbevolen: