Hoe scherm van Android naar TV te casten

Inhoudsopgave:

Hoe scherm van Android naar TV te casten
Hoe scherm van Android naar TV te casten
Anonim

Met schermcasting kun je media op je mobiele apparaat naar een televisie of ander compatibel scherm sturen.

In deze gids zullen we u door de eenvoudige stappen leiden om het scherm van uw Android-apparaat naar uw tv's te casten, zodat u films, shows, muziek en andere inhoud kunt streamen.

Android naar een tv casten met Chromecast

De meest gebruikelijke methode om Android naar een tv te casten, is met Chromecast. Een Chromecast is een goedkoop apparaat dat dient als een 'brug' tussen je Android-telefoon en tv.

Er zijn ook tv's (inclusief bepaalde Android-tv's en Vizio SmartCast-tv's) die het Chromecast-systeem hebben ingebouwd. Hierdoor kunt u dezelfde selectie apps rechtstreeks naar die tv's casten zonder dat u een externe Chromecast hoeft aan te sluiten.

Image
Image

Met Chromecast kan uw tv de weergave van de telefoon vervangen, zodat u streaming-apps die op uw Android worden uitgevoerd rechtstreeks op uw tv kunt bekijken. Als je wilt casten, moeten je Android-telefoon en alle Chromecast-apparaten op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangesloten.

Omdat een Chromecast-stick kan worden aangesloten op elke tv met een HDMI-ingang, hoeft de tv geen "slimme" tv te zijn om schermgecaste inhoud af te spelen.

Android gebruiken met Chromecast

Volg deze stappen om Chromecast aan de gang te krijgen:

  1. Steek uw Chromecast-apparaat aan op een stopcontact en op de HDMI-ingang van uw tv. Sla deze stap over als de tv Chromecast heeft ingebouwd.

    Image
    Image
  2. Zet de tv aan.
  3. Als je een plug-in Chromecast gebruikt, selecteer je de HDMI-ingang op de tv waarop deze is aangesloten.
  4. Als je dit nog niet hebt gedaan, download en installeer dan de Google Home-app op je Android-telefoon. Open de Google Home-app, selecteer vervolgens Toevoegen > Apparaat instellen en volg de instructies voor het instellen van de Chromecast.

    Image
    Image

    Als je een iOS-apparaat gebruikt, kun je Chromecast bedienen met de Chromecast-app voor iOS.

  5. Download en installeer een of meer Chromecast-compatibele apps, zoals Netflix, Hulu, YouTube of Google Play.

    Image
    Image
  6. Open een van deze apps, kies wat inhoud om te bekijken en selecteer vervolgens het Cast pictogram.

    Image
    Image

    Als je meer dan één Chromecast-compatibel apparaat hebt, wordt je gevraagd het apparaat te selecteren waarnaar je wilt casten.

  7. Bekijk de geselecteerde inhoud op je tv.

    Image
    Image

Wat u kunt doen op uw Android-telefoon tijdens het casten

Er zijn verschillende dingen die je op je telefoon kunt doen nadat je casten vanaf je Android-apparaat hebt ingesteld:

  • Bekijk de gecaste inhoud op je Android-apparaat en op de tv.
  • Gebruik je Android-telefoon als afstandsbediening om door de gecaste inhoud te navigeren.
  • Voer andere taken uit op uw telefoon, waaronder bellen, sms'en, sociale media en surfen op het web, terwijl gecaste inhoud wordt afgespeeld op de tv.

Gecaste content blijft op je tv spelen totdat je de invoer op je tv wijzigt of een andere functie activeert op een bridge-apparaat.

Als je telefoon nog aanstaat tijdens het casten, maar je wilt het casten stoppen, ga dan naar de app die je cast en selecteer het Cast-pictogram >Verbinding verbreken.

Android casten naar een tv zonder Chromecast

Er zijn bepaalde tv's en 'bridge'-apparaten, zoals mediastreamers en slimme Blu-ray-spelers, die een ingebouwd systeem hebben dat DIAL (Discovery And Launch) wordt genoemd. Het DIAL-systeem is ontwikkeld door Netflix en YouTube en stelt een Android-smartphone of -tablet in staat om apps op een smart-tv of bridge-apparaat te ontdekken en er inhoud op te starten.

Dit betekent dat DIAL YouTube- en Netflix-apps en websites op je Android-telefoon toestaat om te linken naar de YouTube- en Netflix-apps op je smart-tv of bridge-apparaat. Je kunt dan video's van die services op je Android-apparaat vinden en ze op je tv afspelen. Het idee is dat je je Android-apparaat kunt gebruiken om streaming-apps te bedienen die al op je Smart TV staan.

Dit type casting werkt meestal alleen met Netflix en YouTube. Om DIAL te laten werken, moet de inhoud die u wilt casten beschikbaar zijn op zowel uw Android-telefoon als op uw tv of bridge-apparaat.

Als je vanaf je Android-apparaat wilt casten naar een compatibel tv- of bridge-apparaat, selecteer je hetzelfde Cast-logo dat wordt gebruikt voor Chromecast. Als er in dit geval geen Chromecast wordt gedetecteerd, maar u wel een DIAL-compatibel apparaat heeft, wordt het logo weergegeven.

DIAL werkt op de achtergrond. De enige indicatie dat uw Android-telefoon en tv of bridge-apparaat compatibel zijn met DIAL, is de aanwezigheid van het Cast-logo op de inhoud die u wilt casten, in combinatie met een lijst met compatibele apparaten waaruit u mogelijk moet kiezen.

Voor- en nadelen van schermcasting

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudige manier om je Android-scherm op een veel grotere tv te bekijken.
  • Multitask-voer andere taken uit terwijl het apparaat aan het casten is.
  • Screencasting-ontvangst is beschikbaar via Chromecast-apparaten en tv's met Chromecast ingebouwd.
  • DIAL zorgt voor gestroomlijnde controle over slimme inhoud.

Wat we niet leuk vinden

  • Het Android-apparaat en de tv moeten op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangesloten.
  • Niet alle apps ondersteunen schermcasting.
  • Vereist een Chromecast-stick of tv met ingebouwde Chromecast.
  • DIAL-systeem is beperkt tot Netflix en YouTube.
  • Geen garantie dat de oplossing werkt voor een specifieke app.

Screencasten is handig en overal verkrijgbaar. Het biedt een gemakkelijke manier om het scherm van uw Android-telefoon op een groter tv-scherm te bekijken. Het maakt ook multitasken mogelijk. Nadat het casten is begonnen, kun je nog andere taken op je Android-apparaat uitvoeren of zelfs helemaal uitschakelen. Naast Android-apparaten is de ontvangst van schermcasting beschikbaar via Chromecast-apparaten en tv's met ingebouwde Chromecast. En Dial-compatibiliteit biedt een casting alternatief op bepaalde tv's, videoprojectoren, Blu-ray-spelers, settopboxen, mediastreamers, laptops en pc's.

Er zijn een paar kleine nadelen aan het casten van schermen. De Android-telefoon waarvan je wilt casten en het tv- of bridge-apparaat dat je wilt casten, moeten op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangesloten. Er is een Chromecast of tv met Chromecast ingebouwd nodig om optimaal te profiteren van casten. Hoewel het DIAL-systeem een casting alternatief biedt voor Chromecast, is het aantal compatibele apps doorgaans beperkt tot Netflix en YouTube. Ten slotte vereist het casten van Android naar Apple TV de installatie van een extra app, en Apple heeft de mogelijkheid om te casten verwijderd van veel Android-casting-apps van derden, dus er is geen garantie dat het voor een specifieke app zal werken.

Screencasting vs Screen Mirroring

  • Vereist netwerkverbinding.
  • Groot scherm speelt alleen gevraagde media-inhoud af.
  • Alleen compatibel met bepaalde apps.
  • Multitasking.
  • Vereist geen netwerkverbinding.
  • Groot scherm is spiegelreplica van mobiel apparaat.
  • Geen beperkingen voor app-compatibiliteit.
  • Geen multitasking.

Een andere manier om inhoud van een Android-apparaat te bekijken, is via schermspiegeling. Casting en screen mirroring zijn vergelijkbaar, maar er zijn belangrijke verschillen. Voor schermspiegeling hoeven het Android-apparaat en de tv of het bridge-apparaat niet te zijn verbonden met een Wi-Fi-netwerk.

U kunt Screen Mirroring gebruiken met Chromecast-apparaten als er geen netwerk beschikbaar is.

Screen Mirroring toont alles van je Android-apparaat, inclusief inhoud, navigatie en instellingenmenu's. Casten geeft alleen de inhoud van de geselecteerde gecaste app weer.

Er zijn doorgaans geen beperkingen voor het weergeven van apps, wat betekent dat elke app die op een Android-telefoon kan worden weergegeven, rechtstreeks op uw tv of via een bridge-apparaat kan worden weergegeven.

Als schermspiegeling is ingeschakeld, kun je geen andere taken op je telefoon uitvoeren terwijl inhoud wordt gespiegeld. Als u een ander pictogram of een andere app selecteert, wordt de inhoud niet meer afgespeeld. Als je je telefoon uitschakelt, wordt de mirror-link tussen je telefoon en je tv of bridge-apparaat verbroken.

Ten slotte kun je een Android-telefoon of -tablet niet spiegelen naar een Apple TV zonder een extra app zoals Airmore of Mirroring 360 te installeren.

Veel apps van derden en 'bridge'-apparaten waarvan is aangegeven dat ze casten voor Android ondersteunen, ondersteunen alleen schermspiegeling.

Aanbevolen: