Stapsgewijze handleiding voor het bijwerken van stuurprogramma's in Windows 7

Inhoudsopgave:

Stapsgewijze handleiding voor het bijwerken van stuurprogramma's in Windows 7
Stapsgewijze handleiding voor het bijwerken van stuurprogramma's in Windows 7
Anonim

Het bijwerken van stuurprogramma's in Windows 7 is niet iets dat u regelmatig doet, maar het kan zijn dat u dit om verschillende redenen moet doen.

Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u stuurprogramma's in Windows 7 voor een stuk hardware moet installeren als u een probleem met het apparaat wilt oplossen, als een stuurprogramma niet automatisch wordt geïnstalleerd tijdens een Windows-installatie of als een stuurprogramma update maakt nieuwe functies mogelijk die u wilt gebruiken.

We hebben deze stapsgewijze handleiding gemaakt als aanvulling op onze originele handleiding voor het bijwerken van stuurprogramma's in Windows. Het bijwerken van stuurprogramma's kan een beetje ingewikkeld zijn, dus deze visuele tutorial zou moeten helpen bij het verduidelijken van eventuele verwarring die u had bij het bekijken van de how-to.

Deze procedure duurt voor de meeste soorten hardware minder dan 15 minuten. Als je liever een programma de driver voor je bijwerkt, probeer dan een gratis driver updater tool.

Vanaf januari 2020 ondersteunt Microsoft Windows 7 niet meer. We raden aan om te upgraden naar Windows 10 of Windows 11 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen.

Deze walkthrough demonstreert het stuurprogramma-updateproces voor een netwerkkaart in Windows 7 Ultimate, maar alle stappen kunnen precies worden gevolgd in elke andere editie, inclusief Home Premium, Professional, Starter, enz. Deze stappen zijn ook van toepassing op alle soorten van het stuurprogramma, of het nu voor de videokaart, geluidskaart, enz. is.

Download het nieuwste Windows 7-stuurprogramma voor de hardware

Image
Image

Het eerste dat u moet doen, is het nieuwste stuurprogramma voor het apparaat downloaden van de website van de hardwarefabrikant. Het is belangrijk om een stuurprogramma rechtstreeks van de bron te downloaden, zodat u zeker weet dat u het meest geldige, geteste en recente stuurprogramma krijgt.

Zie Hoe u stuurprogramma's kunt vinden en downloaden van websites van fabrikanten als u hulp nodig heeft.

Zoals je kunt zien in de bovenstaande schermafbeelding, hebben we de site van Intel bezocht om de driver voor een Intel-gebaseerde netwerkkaart te downloaden. De download kwam in de vorm van een enkel, gecomprimeerd bestand.

Je moet een 32-bits of 64-bits driver downloaden, overeenkomend met het type Windows 7 dat je hebt geïnstalleerd. Als u het niet zeker weet, raadpleegt u Gebruik ik een 32-bits of 64-bits versie van Windows? voor hulp.

Veel stuurprogramma's die tegenwoordig beschikbaar zijn, zijn verpakt voor automatische installatie. Dit betekent dat u alleen het gedownloade bestand hoeft uit te voeren en dat de stuurprogramma's automatisch worden bijgewerkt. De instructies op de website van de fabrikant zouden u moeten vertellen of de stuurprogramma's die u downloadt op deze manier zijn geconfigureerd. Als dat zo is, is er geen reden om door te gaan met deze stappen - voer gewoon het programma uit en volg de instructies.

Extract de driverbestanden uit de gecomprimeerde download

Image
Image

Wanneer u een stuurprogramma downloadt voor een stuk hardware op uw computer, downloadt u in feite een gecomprimeerd bestand dat een of meer daadwerkelijke stuurprogrammabestanden bevat, plus verschillende andere hulpbestanden die nodig zijn om het stuurprogramma in Windows te installeren 7.

Dus, voordat je de stuurprogramma's voor een specifiek stuk hardware kunt bijwerken, moet je de bestanden uitpakken van de download die je in de vorige stap hebt voltooid.

Windows 7 heeft ingebouwde compressie-/decompressiesoftware, maar we geven de voorkeur aan een speciaal programma zoals het gratis 7-Zip, vooral omdat het zoveel meer formaten ondersteunt dan Windows 7 standaard doet. Er zijn tal van gratis programma's voor het uitpakken van bestanden als je niet om 7-Zip geeft.

Ongeacht het gebruikte programma, kunt u meestal met de rechtermuisknop op het gedownloade bestand klikken en ervoor kiezen om de bestanden uit te pakken naar een map. Zorg ervoor dat u een nieuwe map maakt om de bestanden naar uit te pakken, en zorg ervoor dat u ervoor kiest om de nieuwe map te maken op een plek die u zich kunt herinneren.

Open Apparaatbeheer vanuit het Configuratiescherm in Windows 7

Image
Image

Nu de stuurprogrammabestanden klaar voor gebruik zijn uitgepakt, opent u Apparaatbeheer vanuit het Configuratiescherm.

In Windows 7 wordt hardwarebeheer, inclusief het bijwerken van stuurprogramma's, uitgevoerd vanuit Apparaatbeheer.

Zoek het hardwareapparaat waarvoor u de stuurprogramma's wilt bijwerken

Image
Image

Met Apparaatbeheer geopend, zoekt u het hardwareapparaat waarvoor u de stuurprogramma's wilt bijwerken.

Navigeer door de hardware-apparaatcategorieën met behulp van het > pictogram. Onder elke hardwarecategorie bevinden zich een of meer apparaten die tot die categorie behoren.

Open de eigenschappen van het hardwareapparaat

Image
Image

Nadat u de hardware hebt gevonden waarvoor u het stuurprogramma wilt bijwerken, klikt u met de rechtermuisknop op de naam of het pictogram en selecteert u vervolgens Properties.

Zorg ervoor dat u met de rechtermuisknop op het daadwerkelijke apparaatitem klikt, niet op de categorie waarin het apparaat zich bevindt. In dit voorbeeld zou u bijvoorbeeld met de rechtermuisknop op de Intel(R) Pro/ 1000 regel zoals de schermafbeelding laat zien, niet Netwerkadapters.

Start de Update Driver Software Wizard

Image
Image

Start de Update Driver Software-wizard door eerst naar het tabblad Driver te gaan en vervolgens Update Driver. te kiezen

Kies om de stuurprogrammasoftware handmatig te zoeken en te installeren

Image
Image

De eerste vraag van de update-wizard is "Hoe wilt u stuurprogramma's zoeken?"

Kies Blader op mijn computer naar stuurprogrammasoftware. Met deze optie kunt u handmatig het stuurprogramma selecteren dat u wilt installeren, het stuurprogramma dat u in de eerste stap hebt gedownload.

Door handmatig het te installeren stuurprogramma te selecteren, kunt u er zeker van zijn dat het beste stuurprogramma, dat rechtstreeks van de fabrikant die u zojuist hebt gedownload, het stuurprogramma is dat wordt geïnstalleerd.

Kies kiezen uit een lijst met apparaatstuurprogramma's op uw computer

Image
Image

Op het volgende scherm, waar u wordt gevraagd om te zoeken naar stuurprogramma's op uw computer, selecteert u in plaats daarvan Laat me kiezen uit een lijst met apparaatstuurprogramma's op mijn computer bij de onderkant van het venster.

In sommige gevallen zou het hier voldoende zijn om gewoon naar de locatie van de uitgepakte map te bladeren, maar de optie Laat me kiezen uit een lijst met apparaatstuurprogramma's op mijn computer geeft u meer controle in situaties waarin er meerdere stuurprogramma's beschikbaar zijn in de uitgepakte map, wat vaak het geval is.

Selecteer 'Schijf hebben'

Image
Image

Selecteer op het scherm Netwerkadapter selecteren 1 Have Disk.

U hoeft hier geen netwerkadapter te selecteren. De nul, één of meer vermeldingen in dat vak vertegenwoordigen niet direct de daadwerkelijke apparaten die u hebt geïnstalleerd, maar vertegenwoordigen in plaats daarvan de beschikbare stuurprogramma's die Windows 7 heeft voor dit specifieke stuk hardware. Door Diskette te selecteren, slaat u dit bestaande selectieproces voor stuurprogramma's over en vertelt u Windows dat u betere stuurprogramma's heeft die u wilt installeren en waarvan het nog niet op de hoogte is.

[1] De naam van dit scherm is afhankelijk van het soort hardware waarvoor u de stuurprogramma's bijwerkt. Een meer generieke Selecteer het apparaatstuurprogramma dat u voor deze hardware wilt installeren.

Selecteer 'Bladeren'

Image
Image

Selecteer Browse in het venster Installeren vanaf schijf.

Navigeer naar de map met de uitgepakte stuurprogrammabestanden

Image
Image

Gebruik in het venster Bestand zoeken de vervolgkeuzelijst Kijk in bovenaan en/of de snelkoppelingen aan de linkerkant om naar de map met de uitgepakte stuurprogrammabestanden te navigeren die u hebt gemaakt in stap 2.

Er kunnen zich meerdere mappen in de uitgepakte map bevinden, dus zorg ervoor dat u naar die voor Windows 7 werkt als deze bestaat. Sommige downloads bevatten ook zowel 32-bits als 64-bits versies van een stuurprogramma met het 32-bits stuurprogramma in de ene map en de 64-bits versie in een andere, soms ook genest onder een besturingssysteem met de naam map.

Om een lang verhaal kort te maken: als er mappen met mooie namen bestaan, ga dan naar de map die het meest logisch is op basis van uw computer. Als je niet zoveel geluk hebt, maak je er dan geen zorgen over, navigeer gewoon naar de map met de uitgepakte stuurprogrammabestanden.

Kies een INF-bestand in de map

Image
Image

Selecteer een INF-bestand dat wordt weergegeven in de bestandenlijst en druk vervolgens op Open. De Update Driver Software-wizard leest de informatie uit alle INF-bestanden in deze map.

INF-bestanden zijn de enige bestanden die Apparaatbeheer accepteert voor informatie over het instellen van stuurprogramma's. Dus hoewel je misschien weet dat een map die je hebt geselecteerd allerlei soorten bestanden bevat, is het een INF-bestand waarnaar de wizard Stuurprogramma bijwerken zoekt.

Weet u niet zeker welk INF-bestand u moet kiezen als er meerdere zijn?

Het maakt echt niet uit welk INF-bestand u opent, aangezien Windows alleen het juiste bestand uit de map gebruikt.

Kon je geen INF-bestand vinden in de map die je hebt geselecteerd bij het downloaden van je stuurprogramma?

Probeer in een andere map te zoeken in de uitgepakte stuurprogramma's. Misschien heb je de verkeerde gekozen.

Kon in geen enkele map een INF-bestand vinden in de uitgepakte stuurprogrammabestanden?

De download van het stuurprogramma is mogelijk beschadigd of u hebt ze mogelijk niet goed uitgepakt. Probeer de stuurprogramma's opnieuw te downloaden en uit te pakken. Zie Stappen 1 en 2 nogmaals als je hulp nodig hebt.

Bevestig uw mapkeuze

Image
Image

Druk op OK in het venster Installeren vanaf schijf.

Misschien ziet u het pad naar de map die u in de laatste stap in het tekstvak hebt gekozen.

Start het installatieproces van het Windows 7-stuurprogramma

Image
Image

U bent nu terug bij het scherm Netwerkadapter selecteren dat u in stap 9 zag. Deze keer wilt u echter het juiste stuurprogramma kiezen en vervolgens Volgende. selecteren

In het bovenstaande voorbeeld wordt slechts één compatibel stuurprogramma vermeld. Het is echter mogelijk dat er meerdere stuurprogramma's worden vermeld die Windows 7 als compatibel beschouwt met de hardware waarvoor u de stuurprogramma's bijwerkt. Als dat voor u het geval is, probeer dan uw best om de juiste driver te kiezen op basis van uw kennis van het model van het hardwareapparaat.

Wacht terwijl Windows 7 het bijgewerkte stuurprogramma installeert

Image
Image

Wacht terwijl de wizard het installatieproces van het stuurprogramma voltooit.

Windows gebruikt de informatie in de INF-bestanden die u in stap 12 hebt verstrekt om de juiste stuurprogrammabestanden te kopiëren en de juiste registervermeldingen voor uw hardware aan te brengen.

Sluit het Update Driver Software-venster

Image
Image

Ervan uitgaande dat het updateproces van het stuurprogramma met succes is voltooid, ziet u het bericht "Windows heeft uw stuurprogrammasoftware met succes bijgewerkt".

Selecteer Close om dit venster te sluiten.

Je bent nog niet klaar

U moet uw computer opnieuw opstarten en ervoor zorgen dat uw hardware correct werkt met de nieuwe stuurprogramma's.

Start uw computer opnieuw op

Image
Image

Niet alle driverupdates vereisen een herstart van uw computer. Zelfs als je niet wordt gevraagd, raad ik altijd aan om toch opnieuw op te starten.

Het stuurprogramma-updateproces omvat wijzigingen in het Windows-register en andere belangrijke delen van uw computer, en opnieuw opstarten is een goede manier om te bevestigen dat het bijwerken van stuurprogramma's geen negatieve invloed heeft gehad op een ander deel van Windows.

Wacht terwijl Windows opnieuw opstart

Image
Image

Wacht tot Windows volledig opnieuw is opgestart en meld u dan aan zoals u gewoonlijk doet.

Controleer de status van het apparaat op fouten

Image
Image

Zodra u bent ingelogd, controleert u de status van het apparaat in Apparaatbeheer en zorgt u ervoor dat er staat "Dit apparaat werkt correct."

Als je een Device Manager-foutcode ontvangt die je niet ontving vóór de update, is het mogelijk dat er een probleem was tijdens de driverupdate en moet je de driver onmiddellijk terugdraaien.

Test de hardware

Image
Image

Ten slotte moet u het hardwareapparaat testen en controleren of het goed werkt.

In dit voorbeeld, aangezien we de stuurprogramma's voor de netwerkkaart hebben bijgewerkt, zou een eenvoudige test van het netwerk of internet in Windows 7 moeten bewijzen dat alles naar behoren werkt.

Probeerde u een foutcode van Apparaatbeheer te herstellen, maar een stuurprogramma-update werkte niet?

Als een stuurprogramma-update je probleem niet heeft opgelost, ga dan terug naar de informatie over het oplossen van problemen voor je foutcode. De meeste foutcodes van apparaatbeheer hebben verschillende mogelijke oplossingen.

Aanbevolen: