Hoe netwerkinstellingen te resetten in Windows 11

Inhoudsopgave:

Hoe netwerkinstellingen te resetten in Windows 11
Hoe netwerkinstellingen te resetten in Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • Het resetten van de netwerkinstellingen zal elke netwerkadapter (d.w.z. Wi-Fi, Ethernet, enz.) verwijderen en opnieuw installeren naar de oorspronkelijke instellingen.
  • Netwerkinstellingen resetten: Startmenu > Instellingen > Netwerk en internet > Geavanceerde netwerkinstellingen > Netwerk reset.
  • Als je netwerksoftware hebt, zoals een VPN, moet je deze opnieuw configureren.

Dit artikel legt uit hoe u uw netwerkinstellingen op uw Windows 11-computer kunt resetten en legt uit waarom en wanneer dit moet gebeuren.

Wat doet het resetten van netwerkinstellingen en moet ik het doen?

Het resetten van netwerkinstellingen verwijdert en installeert uw netwerkadapters en stelt andere componenten in op hun oorspronkelijke instellingen om verbindingsproblemen op te lossen.

Je wist de configuratie voor elke afzonderlijke adapter en zet alles terug naar de fabrieksinstellingen. Resetten moet als laatste redmiddel worden gedaan als je alle opties al hebt geprobeerd en niets lijkt te werken.

In de meeste gevallen zijn adapters ingesteld om automatisch wijzigingen in het netwerk te detecteren, zodat u waarschijnlijk geen problemen zult zien; noteer echter de instellingen voor de andere componenten als u besluit te resetten.

Netwerkinstellingen resetten op Windows 11

  1. Ga naar de search-functie onderaan de pagina, zoek naar en selecteer Settings (tandwielpictogram).

    Image
    Image
  2. Zoeken en selecteren Netwerk en internet in de linkerzijbalk.

    Image
    Image
  3. Selecteer Geavanceerde netwerkinstellingen.

    Image
    Image
  4. Selecteer in het volgende venster Netwerk reset.

    Image
    Image
  5. De volgende pagina geeft je een gedetailleerde beschrijving van wat er zal gebeuren als je alles opnieuw hebt ingesteld. Als je het eenmaal hebt gelezen, selecteer je Nu resetten.

    Image
    Image
  6. Een klein venster zal u vragen of u zeker weet of u alle netwerkinstellingen wilt resetten. Selecteer Ja.

    Image
    Image
  7. Na een paar minuten wordt Windows 11 opnieuw opgestart en worden al uw netwerkadapters teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Automatisch verbinding maken met internet na een reset

De TCP/IP-instellingen van een computer zijn meestal ingesteld op Automatisch, zodat uw computer automatisch netwerkinstellingen detecteert en na een reset opnieuw verbinding maakt met internet. Als uw computer niet automatisch opnieuw verbinding maakt, laten deze stappen u zien hoe u de instellingen configureert.

  1. Terug naar de Netwerk & Internet instellingenpagina.
  2. Selecteer Ethernet.

    Image
    Image
  3. Selecteer de vervolgkeuzepijl naast uw netwerk om uw TCP/IP. weer te geven

    Image
    Image
  4. Scroll naar beneden totdat je IP-toewijzing ziet en controleer of er Automatisch (DHCP). staat

    Als dit niet het geval is, selecteer dan Bewerken aan de rechterkant.

    Image
    Image
  5. Er verschijnt een venster. Klik op het vervolgkeuzemenu en wijzig de instellingen van Handmatig in Automatisch (DHCP).

    Zodra je dat hebt gedaan, zal je computer nu automatisch internet detecteren en verbinding maken na een netwerkreset.

    Image
    Image

Resterende instellingen herstellen

Netwerksoftware zoals VPN-clients en virtuele switches moet mogelijk opnieuw worden geconfigureerd om te kunnen werken na een netwerkreset.

Om dit probleem op te lossen, opent u de software en voert u uw IP-adres en andere instellingen in zoals u deed toen u de software oorspronkelijk installeerde.

Hier leest u hoe u de netwerkinstellingen op Windows 10 kunt resetten.

FAQ

    Hoe reset ik de netwerkinstellingen op een iPhone?

    Om de netwerkinstellingen op een iPhone te resetten, opent u de app Instellingen en tikt u op Algemeen > ResetTik op Reset netwerkinstellingen en voer vervolgens uw toegangscode in als daarom wordt gevraagd. Tik op Reset netwerkinstellingen om te bevestigen, dan zal je iPhone de netwerkinstellingen resetten en opnieuw opstarten.

    Hoe reset ik de netwerkinstellingen op Android?

    Ga naar Settings > System > Reset Options om de netwerkinstellingen op stock-Android te resettenen tik op Reset Wi-Fi, Mobile & Bluetooth of Reset Network Settings (afhankelijk van uw Android-versie) en volg de aanwijzingen. Als u een Samsung Android-apparaat gebruikt, gaat u naar Instellingen > Algemeen beheer > Reset en tikt u op Reset netwerkinstellingen en volg de aanwijzingen.

    Hoe reset ik de netwerkinstellingen op Windows 10?

    Om de netwerkinstellingen op Windows 10 te resetten, gaat u naar het Start menu en selecteert u Instellingen > Netwerk en internet > Status en selecteer vervolgens NetwerkresetSelecteer Nu resetten > Ja om het resetten te voltooien.

    Hoe reset ik de Samsung Smart TV-netwerkinstellingen?

    Er is geen echte optie voor het resetten van het netwerk op een Samsung Smart TV. U kunt een totale reset uitvoeren (Settings> Support> Zelfdiagnose > Reset) om het apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, maar dit heeft geen invloed op de netwerkinstellingen. Probeer bij netwerkproblemen uw netwerkverbinding opnieuw tot stand te brengen. Ga voor een Ethernet-verbinding naar Settings > Open Network Settings > Wired Voor een Wi-Fi-verbinding, ga naar Settings > Open Network Settings > Wireless en volg de aanwijzingen.

Aanbevolen: