Waarom video-achtergronden niet altijd een goed idee zijn

Inhoudsopgave:

Waarom video-achtergronden niet altijd een goed idee zijn
Waarom video-achtergronden niet altijd een goed idee zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een breed scala aan apps kan helpen om online vergaderingen spannender te maken.
  • Google Meet rolt video-achtergronden uit om te concurreren met vergelijkbare aanbiedingen van concurrenten zoals Zoom.
  • Sommige experts zeggen dat video-achtergronden te afleidend kunnen zijn voor werkvergaderingen.
Image
Image

Video-achtergronden zijn trending als een nieuwe toevoeging aan online vergaderingen, maar sommige experts zeggen dat ze meer een afleiding dan een hulp zijn.

Google Meet rolt video-achtergronden uit die voor het eerst op internet verschijnen. Zoom en andere services maken ook video-achtergronden mogelijk. Maar kunnen ze saaie vergaderingen echt opvrolijken?

"Video-achtergronden zijn gemaakt om de aandacht te trekken, waardoor ze afleidend kunnen zijn in zakelijke omgevingen", zei Trends-expert Daniel Levine in een e-mailinterview. "Ik kan me voorstellen dat bedrijven ze verbieden."

Feesttijd op het scherm?

Je kiest bij de lancering uit drie opties: een klaslokaal, feest of bos. Google zegt dat er binnenkort meer Meet-video-achtergronden komen.

"Aangepaste achtergronden kunnen je helpen meer van je persoonlijkheid te laten zien en je omgeving te verbergen om de privacy te behouden", schrijft Google op zijn website. "Met de optie om je achtergrond te vervangen door video, hopen we dat dit je videogesprekken leuker maakt."

Er zijn steeds meer manieren om videovergaderingen op te vrolijken. Zoom biedt ook video-achtergronden. Je kunt zelfs je eigen video uploaden met de service. Het bedrijf introduceert ook een video-achtergrondfunctie genaamd Immersive View, waardoor videogesprekken een beetje meer op een kantoorvergadering kunnen lijken.

Prezi Video claimt de eerste videotool te zijn waarmee je virtuele presentaties kunt geven binnen het videoscherm van een Zoom of opgenomen video zoals een nieuwsuitzending.

Image
Image

Het creatieve bedrijf BUCK houdt het bij vervelende videogesprekken met zijn recent ontwikkelde Slapchat-app (een Google Chrome-extensie). Het bedrijf gebruikt de sticker-app momenteel intern om de virtuele vergaderervaring op te fleuren.

Het bouwt voort op het succes van de AR-camera-app van het bedrijf, Slapstick, waarmee je geanimeerde stickers aan oppervlakken kunt toevoegen voor of na het vastleggen. De makers van het bedrijf definiëren Slapstick als hun 'speeltuin om grenzen te verleggen en de realiteit te buigen'. Met de release van Slapstick 3.0 pionierden ze met de eerste mobiele post-capture AR-bewerkingservaring die er is.

Robert Kienzle, een consultant bij het bedrijf Knowmium, dat interactieve communicatieworkshops organiseert, raadt de app Mmhmm aan om online vergaderingen op te fleuren. Het kan dingen doen zoals virtuele achtergronden invoegen of de luidspreker transparant of doorschijnend maken.

Hij stelt ook de app Miro voor, die hij omschrijft als "een superkrachtig whiteboard waarmee teams kunnen creëren, samenwerken, concurreren en communiceren tijdens de vergadering of in hun eigen tijd voor langetermijnprojecten." Miro kan bestanden hosten, code insluiten, dia-/framepresentaties van inhoud maken en heeft ook een ingebouwde audio- en videochatfunctie.

Videoplezier kan goed zijn

Niet iedereen is het ermee eens dat video-achtergronden en andere manieren om vergaderingen spannender te maken een slecht idee zijn. Travis Baumann, de oprichter van InGenius Solutions, een AV-installatiebedrijf, zei dat de achtergronden persoonlijkheid aan vergaderingen kunnen toevoegen.

Image
Image

"Dus als ik video-achtergronden gebruik, die ik zelf maak en upload naar Zoom, is dat opzettelijk en vaak specifiek gekozen voor de persoon met wie ik een ontmoeting heb, "voegde hij eraan toe. "Het is gedenkwaardig en laat me opvallen. Ik heb dit niet gedaan, maar ik heb gehoord van mensen die een video-achtergrond gebruiken als onderdeel van een presentatie, om hun inhoud te vergroten zonder dat ze het diadeck als het hoofdscherm hoeven te gebruiken."

Een probleem met het gebruik van video-achtergronden is dat ze bandbreedte kunnen opeten, merkte Baumann op.

"Bestaande filters worden al belast op het internet van iedereen terwijl ze thuis werken", zei hij. "Het toevoegen van een video-achtergrond aan de mix, vooral wanneer deze wordt opgeschaald naar meerdere deelnemers aan een videoconferentie, kan de prestaties bemoeilijken. Ik gebruik bijvoorbeeld Starlink, dus video-achtergronden zullen niet altijd presteren zoals ze bedoeld zijn."

Zelfs Levine, de achtergrondscepticus, zal met tegenzin toegeven dat hij sommige achtergronden leuk vindt.

"Mijn favoriet is de man die aan het zoomen was vanuit wat eruitzag als een gewone saaie kamer toen ineens de deur achter hem opengaat en diezelfde man de kamer binnenkomt", zei hij. "Hij had die video natuurlijk als virtuele achtergrond gemaakt."

Aanbevolen: