Is Facebook Messenger down of ligt het aan jou?

Inhoudsopgave:

Is Facebook Messenger down of ligt het aan jou?
Is Facebook Messenger down of ligt het aan jou?
Anonim

Als je je zorgen maakt dat Facebook Messenger niet werkt, is het belangrijk om te weten of de service niet werkt of dat jij het bent. Gelukkig zijn er enkele belangrijke manieren waarop je kunt achterhalen of jij het probleem bent of dat er problemen zijn met Facebook Messenger.

De instructies in dit artikel zijn zowel van toepassing op de Facebook Messenger-service als op de smartphone-apps.

Hoe weet ik of Facebook Messenger niet werkt

Als je denkt dat Facebook Messenger niet beschikbaar is voor iedereen en niet alleen voor jou, probeer dan deze eenvoudige stappen om te controleren of je gelijk hebt.

  1. Controleer of Facebook ook offline is. Omdat de services met elkaar verbonden zijn, is het belangrijk om uit te zoeken of het probleem bij beide ligt of alleen bij Facebook Messenger.
  2. Zoek op Twitter naar FacebookMessengerDown. Als de service voor iedereen niet beschikbaar is, is de kans groot dat iemand er al over heeft getweet. Controleer op tweets om te zien of er problemen zijn geweest. Let goed op de data die bij de tweets zijn gevoegd. Sommige zijn misschien oud, dus u wilt controleren of de informatie die u leest actueel en relevant is voor dit moment.

    Image
    Image

    Geen toegang tot Twitter? Probeer andere grote sites zoals Google of YouTube. Als u ze ook niet kunt bekijken, ligt het probleem vrijwel zeker bij u of bij uw ISP.

  3. Gebruik een externe "status checker" website. Populaire opties zijn Down For Everyone Or Just Me, Downdetector, Is It Down Right Now? en Outage. Rapport. Ze zullen je allemaal vertellen of Facebook Messenger voor iedereen werkt en of er recente problemen zijn geweest met de service.

    Image
    Image

Wat te doen als je geen verbinding kunt maken met Facebook Messenger

Als niemand anders een probleem met Facebook Messenger meldt, ligt het probleem waarschijnlijk aan jouw kant.

Er zijn een paar dingen die je kunt proberen als Facebook Messenger goed lijkt te werken voor iedereen, maar niet voor jou.

  1. Zorg ervoor dat u daadwerkelijk Facebook.com bezoekt en geen kloon van de site.
  2. Als je Facebook Messenger niet kunt openen vanuit je webbrowser, probeer dan de Facebook Messenger-app. Als de Facebook Messenger-app niet werkt, probeer dan in plaats daarvan de browser op je smartphone of tablet te gebruiken.

  3. Probeer de Facebook Messenger-app opnieuw te installeren op je smartphone.
  4. Sluit al je browservensters, wacht 30 seconden, open één venster en probeer opnieuw toegang te krijgen tot de Facebook Messenger-site. Doe hetzelfde met de Facebook Messenger-app als je een tablet of smartphone gebruikt. Zorg ervoor dat je de app goed afsluit. Leer hoe u Android-apps sluit en hoe u apps op de iPhone afsluit met de volledige methode, in plaats van ze gewoon te sluiten.

    Als de app of het browservenster vast lijkt te zitten en niet goed sluit, probeer dan in plaats daarvan je apparaat opnieuw op te starten.

  5. Wis de cache van je browser.
  6. Wis de cookies van uw browser.
  7. Controleer uw computer op malware.
  8. Start je computer opnieuw op.
  9. Af en toe kan er een probleem zijn met uw DNS-server. Als je genoeg zelfvertrouwen hebt om zelf van DNS-server te wisselen, zijn er veel gratis en openbare methoden. Dit vereist echter meer geavanceerde kennis.

Bottom Line

Als niets Facebook Messenger voor je heeft opgelost, heb je mogelijk een probleem met je internetverbinding. Een zo'n probleem kan zijn wanneer u te veel apparaten heeft die uw netwerkbandbreedte gebruiken en uiteindelijk uw internet vertraagt, zodat u het niet kunt gebruiken, maar het kan ingewikkelder zijn dan dat. Neem contact op met uw ISP voor meer hulp.

Facebook Messenger-foutberichten

Facebook Messenger kan standaard HTTP-statuscodefouten weergeven, zoals 500 Internal Server Error, 403 Forbidden en 404 Not Found. Er is ook een specifieke foutcode exclusief voor Facebook Messenger die vrij vaak te zien is.

Foutcode 490: Als je problemen hebt met het verzenden of lezen van berichten, is foutcode 490 een van de meest waarschijnlijke berichten die je te zien krijgt. Dit betekent dat er een probleem is met het valideren van uw toegangstoken. In het Engels betekent dit dat u opnieuw moet inloggen. Als u dit ziet terwijl u de app opent, installeert u de app opnieuw om het probleem op te lossen.

Als het probleem nog steeds niet is opgelost, wacht dan af en probeer het later opnieuw. Wanneer er veel vraag is naar Facebook Messenger, kan het deze foutmeldingen geven wanneer het probleem aan de kant van de app of website ligt, niet aan de jouwe.

Aanbevolen: