Een pdf elektronisch ondertekenen

Inhoudsopgave:

Een pdf elektronisch ondertekenen
Een pdf elektronisch ondertekenen
Anonim

Wat te weten

  • Installeer Acrobat Adobe Reader DC op uw computer en ga naar File > Open, open vervolgens uw PDF-bestand en selecteerOndertekenen > Handtekening toevoegen.
  • Ga naar de DocuSign-website en meld u aan voor een account, selecteer vervolgens Upload om uw PDF-bestand te openen.
  • Gebruik op iPhone/iPad Markup of Apple Books. Gebruik op Mac Preview of je camera.

Heb je geen scanner? U kunt een PDF nog steeds elektronisch ondertekenen met DocuSign of Adobe Acrobat Reader DC, zonder dat het u iets kost.

Een pdf elektronisch ondertekenen op uw pc

Er zijn een paar manieren om pdf's op je pc te ondertekenen. Zoals hierboven vermeld, kunt u een stuk papier ondertekenen, het scannen en de resulterende afbeelding gebruiken om in uw PDF-document in te voegen met behulp van PDF-bewerkingssoftware. Dat is echter veel werk.

Een veel eenvoudigere manier is om Adobe Acrobat Reader DC te gebruiken (het is gratis) of een service zoals DocuSign, die ingebouwde tools heeft voor het maken van elektronische handtekeningen in PDF-documenten.

Iedereen kan DocuSign of Adobe Reader DC gebruiken. iPhone/iPad-gebruikers kunnen echter ook Markup of Apple books gebruiken en Mac-gebruikers kunnen Preview of uw camera ook gebruiken.

Een PDF elektronisch ondertekenen met Adobe Acrobat Reader DC

Adobe Acrobat Reader DC is een van de gemakkelijkste tools voor het elektronisch ondertekenen van PDF's. De applicatie is gratis online beschikbaar en stelt je in staat om PDF's te ondertekenen zonder de volwaardige, betaalde versie van Adobe Acrobat te hoeven downloaden.

  1. Ga naar de Adobe Acrobat Reader DC-website en download en installeer de Windows-versie van Acrobat Adobe Reader DC op uw computer. Volg de stapsgewijze instructies om de installatie op uw computer te voltooien.

    Image
    Image
  2. Start de Adobe Acrobat Reader DC-toepassing. Selecteer in de applicatie File > Open en open vervolgens uw PDF-bestand.

    Image
    Image
  3. Wanneer uw PDF is geopend, selecteert u Sign > Add signature.

    Image
    Image
  4. Je zou nu een venster moeten zien waar je je eigen aangepaste handtekening kunt toevoegen. Voer uw naam in het handtekeninggebied in en selecteer vervolgens Toepassen. Om de stijl te veranderen, selecteer Change style aan de rechterkant.

    Image
    Image
  5. Je zou nu een klein vakje met je handtekening in je PDF-bestand moeten zien. Sleep het vak naar het gedeelte van de PDF waar u de handtekening wilt laten verschijnen.

    Image
    Image
  6. Sla je pdf op.

Een pdf elektronisch ondertekenen met DocuSign

Net als Adobe Reader DC kunt u met DocuSign gratis documenten ondertekenen. Als u echter handtekeningen wilt aanvragen bij anderen die de software gebruiken, moet u betalen voor een abonnement. Hier leest u hoe u DocuSign gebruikt om een PDF elektronisch te ondertekenen.

  1. Ga naar de DocuSign-website en meld u aan voor een account. U moet een geldig e-mailadres opgeven om het account te activeren.

    Image
    Image
  2. Zodra het account is geactiveerd, logt u in op DocuSign en selecteert u Upload om uw PDF-bestand te openen.

    Image
    Image
  3. Vink vervolgens het vakje naast Ik ben de enige ondertekenaar aan en selecteer vervolgens Ondertekenen.

    Image
    Image
  4. Selecteer aan de linkerkant Signature, selecteer vervolgens het gele vak en sleep het naar het veld waar u de handtekening te gaan.

    Image
    Image
  5. Maak vervolgens uw handtekening door uw naam in te typen. Selecteer Adopteren en onderteken.

    Image
    Image
  6. Uw document is nu ondertekend. Voeg indien nodig extra handtekeningen toe door stap 4 te herhalen en selecteer vervolgens Finish.

    Image
    Image

Aanbevolen: