Wat is Mewe en hoe is het anders?

Inhoudsopgave:

Wat is Mewe en hoe is het anders?
Wat is Mewe en hoe is het anders?
Anonim

Billing zelf als een "Next Generation Social Network", MeWe is ontworpen als een alternatief voor populaire platforms zoals Facebook. Het is niet helemaal de jonge parvenu die je misschien denkt dat het is, want het werd oorspronkelijk opgericht in 2012, maar verliet zijn kleinschalige bètatestinitiatief pas in 2015. Sindsdien heeft het zijn functieset uitgebreid, maar bovenal één kernwaarde behouden: privacy.

Dat heeft zijn plussen en minnen, waarbij sommige gebruikers dol zijn op het verminderde overzicht en de gegevensverzameling die MeWe biedt in vergelijking met andere sociale netwerken. Maar het wordt ook aangehaald als een broeinest van complottheorieën en verkeerde informatie.

Wat maakt het MeWe sociale netwerk anders?

Wat de dagelijkse functionaliteit betreft, verschilt MeWe niet veel van de sociale netwerk(en) die het leek te vervangen. Het heeft een tijdlijn, groepen waar je lid van kunt worden, vrienden die je kunt maken, een ingebouwde berichtentool en een profielpagina die je kunt aanpassen en je eigen kunt maken.

Image
Image

Dit alles wordt echter gefilterd door de lens van privacybescherming. MeWe heeft beloofd nooit datamining uit te voeren op haar gebruikers, noch hun gegevens door te verkopen aan andere bedrijven. Dat plaatst het lijnrecht tegenover platforms zoals Facebook, die zich ontwikkelden tot belangrijke knooppunten voor het verzamelen van gegevens, met aantoonbaar dat de sociale functies van de site een bijzaak waren voor de belangrijkste functie van de dienst, namelijk het verkopen van gerichte advertenties.

MeWe Pro is een secundair, premium niveau van MeWe-account, waarmee u extra services kunt opnemen in uw sociale netwerkaccount. Voor ongeveer $ 5 per maand (eerste 30 dagen gratis) kun je 100 GB cloudopslagruimte krijgen en onbeperkt spraak- en videogesprekken via de MeWe-chatinterface. Het ontgrendelt ook extra emoji's en stickers, aangepaste profielthema's en badges.

Dat is niet de enige manier om aan te passen hoe je MeWe-ervaring is als het gaat om advertenties. Terwijl MeWe vroeger niet-gepersonaliseerde advertenties aanbood, biedt het vanaf 2020 helemaal geen advertenties meer, afhankelijk van Pro-abonnementen en de verkoop van andere digitale pakketten zoals stickers en badges van gebruikers om de rekeningen te dekken.

Image
Image

Bedrijven die zichzelf op MeWe willen vertegenwoordigen, moeten ook een kleine maandelijkse vergoeding betalen om op de site te werken, en er zijn opties voor cloudopslag en pakketten voor videobellen om extra geld te genereren.

Er zijn geen post-boost mechanica op de site, en geen algoritmisch beheer van wat mensen zien. Dus als je een pagina leuk vindt, een artiest volgt of lid wordt van een communitygroep, zie je alles wat ze posten in chronologische volgorde. U kunt aanpassen wat er op uw tijdlijnpagina wordt weergegeven, maar inhoud wordt niet geblokkeerd of gefilterd op basis van een willekeurig algoritme of MeWe-personeel. Jij hebt de controle.

MeWe geheime groepen en zorgen

Hoewel MeWe-fans dol zijn op de hands-off benadering van het beheren van hun feeds en het ontbreken van opdringerige datamining en advertentietargeting, heeft dit ertoe geleid dat de site een zeer nicheklantenkring van groepen en individuen ondersteunt die waarschijnlijk zouden zijn afgewezen van andere sociale platforms.

Vanwege de manier waarop MeWe het mogelijk maakt om geheime groepen te maken en te beheren, geen groepen of hun leden op de reguliere zoekmachines vermeldt en voorkomt dat inhoud wordt gedeeld met niet-leden, is er een toename in haatdragende groepen vinden een huis op MeWe.

Er zijn in de loop der jaren rapporten geschreven over hoe blanke supremacisten, anti-vaxxers en andere niche-complottheorieën en haatgroepen zich op MeWe hebben gevestigd. Hoewel u niet met dergelijke groepen op de site hoeft te communiceren en er veel op andere sociale platforms bestaan, is het de moeite waard om in gedachten te houden wanneer u overweegt lid te worden van de website.

Er zou echter een argument kunnen worden aangevoerd dat MeWe de discussie over dit soort niche-opvattingen onder reeds geradicaliseerde of bekeerde individuen alleen maar faciliteert. Aangezien er geen algoritmen zijn die je naar groepen duwen die extremere standpunten kunnen aanmoedigen, zoals op Facebook, is het onwaarschijnlijk dat je met deze gemeenschappen omgaat, tenzij je ernaar op zoek gaat.

Kinderen veilig houden op MeWe

MeWe is, zoals de meeste sociale netwerken, niet ontworpen met jonge kinderen in gedachten. Het hanteert wel een leeftijdsgrens van 16+ wanneer je je aanmeldt, hoewel je alleen een vakje hoeft aan te vinken om te zeggen dat je ouder bent dan die leeftijd, wat niet echt een belemmering vormt voor opzettelijke kinderen.

Met minder toezicht van de beheerders van de site en geen echte mogelijkheid voor ouderaccounts op de site om te kijken naar wat hun kinderen gaan via openbare berichten of profielen, is de beste manier om uw kinderen veilig op MeWe te houden, betrokken te zijn in hun dagelijks gebruik. Praat met ze over wat ze zien en doen op de site en zorg ervoor dat je eventuele veranderingen in hun gedrag of vooruitzichten opmerkt die erop kunnen wijzen dat ze iets verontrustends hebben gezien of gelezen.

Aanbevolen: