SanDisk 32GB Ultra SDHC-kaart Review: trage kaart, maar een verleidelijke prijs

Inhoudsopgave:

SanDisk 32GB Ultra SDHC-kaart Review: trage kaart, maar een verleidelijke prijs
SanDisk 32GB Ultra SDHC-kaart Review: trage kaart, maar een verleidelijke prijs
Anonim

Bottom Line

De SanDisk 32GB Ultra SDHC-kaart biedt matige prestaties, maar de bodemprijs is moeilijk te betwisten.

SanDisk 32GB Ultra Class 10 SDHC

Image
Image

We hebben de SanDisk 32GB Ultra SDHC-kaart gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De SanDisk 32GB Ultra SDHC-kaart is niet de snelste van de UHS-I-kaarten die we hebben getest, het was zelfs de langzaamste van onze verzameling van de beste SD-kaarten. Dit zou normaal gesproken een goede reden zijn om verder te zoeken en ergens anders verder te zoeken, maar deze kaart heeft nog steeds genoeg te bieden dat de zeer lage prijs een groot deel van het verschil kan uitmaken. Moet je de SanDisk 32GB Ultra toch overwegen? Laten we eens nader kijken.

Image
Image

Ontwerp: Simplistisch

De SanDisk 32GB Ultra SDHC-kaart heeft geen grote verrassingen in de ontwerpafdeling. De kaart heeft een zilveren sticker op de voorkant met een snelheid van "80 MB/s" op de voorkant. Zoals we later zullen leren, doet die asterisk heel zwaar werk. De kaart geeft ook zijn Class 10-classificatie weer, wat zorgt voor een schrijfsnelheid van minimaal 10 MB/s. Als het 30 MB/s zou kunnen halen, zou het een U3-classificatie hebben verdiend, die u alles vertelt wat u moet weten over dat cijfer van "80 MB/s".

De goedkoopste kaart die we met een aanzienlijke marge hebben getest.

SanDisk laat ook opzettelijk een klein gebied aan de onderkant van de kaart leeg zodat u de kaart kunt labelen met de inhoud ervan. Als je al eerder met een groot aantal kaarten hebt gewerkt, zul je dit zeker een nuttige toevoeging vinden.

Bottom Line

De SanDisk 32GB Ultra SDHC-kaart vereist geen extra inspanning om in te stellen dan wat je normaal zou verwachten van een SD-kaart. We hebben de kaart uit de verpakking gehaald en konden hem meteen gebruiken zonder extra poespas.

Prestaties: Niet verbijsterend

De SanDisk 32GB Ultra SDHC-kaart heeft een classificatie van klasse 10, goed voor een gegarandeerde schrijfsnelheid van 10 MB/s. Dit is prima voor een groot deel van de scenario's voor Full HD-opnames, maar zelfs dan nog niet allemaal. De Panasonic GH4 heeft bijvoorbeeld een 1080p-opnamemodus die nog steeds 25 MB/s schrijfcapaciteit vereist. Tijdens onze tests behaalde de SanDisk 32GB Ultra meer dan zijn minimumclassificatie, maar niet genoeg om U3-snelheden van 30 MB/s te bereiken.

Image
Image

In CrystalDiskMark behaalde de SanDisk 32GB Ultra, met behulp van een 1 GiB sequentiële schrijfbestandstest gedurende 9 iteraties, 20,55 MB/s schrijfsnelheden. De resultaten in Blackmagic's Disk Speed Test waren iets minder gunstig en bereikten slechts 13,7 MB/s in onze 5 GB stresstest.

Leessnelheden waren een heel ander verhaal. De SanDisk 32GB Ultra haalde 94,66 MB/s in CrystalDiskMark en 92,3 MB/s in de Blackmagic-test. Het is interessant om te zien hoe consistent UHS-I-kaarten zijn met hun leessnelheden - geen van de geteste kaarten wijkt hier veel af. Toch behaalde de SanDisk 32GB Ultra de hoogste snelheden van alle kaarten in zijn klasse in deze statistiek, al was het maar op een haar na.

Over het algemeen waren we niet erg onder de indruk van de prestaties van de SanDisk 32GB Ultra, en vonden betere resultaten in de meeste andere kaarten die we in deze categorie hebben getest.

Image
Image

Prijs: een goedmaker

De SanDisk 32GB Ultra SDHC-kaart is te vinden voor iets minder dan $ 7, waardoor het de goedkoopste kaart is die we met een aanzienlijke marge hebben getest. Het was echter ook de enige kaart van 32 GB, dus dit is te verwachten. Met $ 0,21 per GB bleef de SanDisk 32 GB Ultra achter bij de Lexar 633x 256 GB, die slechts $ 0 kostte.15. Hoewel geen van de 32 GB-varianten van de kaarten in onze verzameling goedkoper was dan de SanDisk 32 GB Ultra, inclusief de Lexar 633x 32 GB. Degenen met een bijzonder krap budget zullen geen betere deal kunnen vinden.

Image
Image

SanDisk 32GB Ultra versus Samsung EVO Select

Als u het zich kunt veroorloven wat meer uit te geven, zult u een aanzienlijk betere waarde vinden in de EVO Select-kaarten van Samsung, te beginnen met het 64 GB-model voor $ 12 ($ 0,18/GB) en vooral het 256 GB-model voor $ 39 ($ 0,15/GB). Deze kaarten bieden niet alleen meer opslagruimte per dollar, ze presteren ook in grote mate beter dan de SanDisk 32GB Ultra. De EVO Select leverde consistent 65 MB/s schrijfsnelheden, waardoor de SanDisk Ultra's 13-20 MB/s in het stof achterbleef.

Het overslaan waard indien mogelijk.

De SanDisk 32GB Ultra wordt eenvoudigweg overtroffen door de meeste concurrenten en wint alleen in pure prijs. Als je alleen een 32 GB-kaart nodig hebt, je niet al te veel zorgen maakt over de prestaties en absoluut elke cent moet besparen, is dit op dit moment de beste deal. Voor ieder ander is er een betere kaart.

Specs

  • Productnaam 32GB Ultra Class 10 SDHC
  • Productmerk SanDisk
  • SKU B0143RT8OY
  • Prijs $7.00
  • Releasedatum september 2015
  • Kaarttype SDHC
  • Opslag 32GB
  • Bustype UHS-1
  • Snelheidsklasse 10

Aanbevolen: