Toggle tussen nauwkeurige en standaard Photoshop-cursors

Inhoudsopgave:

Toggle tussen nauwkeurige en standaard Photoshop-cursors
Toggle tussen nauwkeurige en standaard Photoshop-cursors
Anonim

Soms, wanneer u een hulpmiddel in Adobe Photoshop CC gebruikt, neemt uw cursor het uiterlijk van het hulpmiddel aan: het Eyedropper-hulpmiddel ziet eruit als een pipet en de Pentool ziet er bijvoorbeeld uit als een penpunt. De cursors van andere gereedschappen geven een cirkel weer op de afbeelding, die het gebied aangeeft van de gereedschapseffecten. Als u de voorkeur geeft aan een meer exacte manier van werken, drukt u op Caps Lock op uw toetsenbord nadat u een hulpmiddel hebt gekozen om de standaardcursor in een precieze cursor te veranderen. Dit geeft u een crosshair-tool die veel gemakkelijker te gebruiken is wanneer u gedetailleerd en van dichtbij aan een afbeelding wilt werken. Tik nogmaals op de Caps Lock-toets om de precieze cursor terug te brengen naar de standaardcursor.

Als je merkt dat je cursor op onverklaarbare wijze verandert van de vorm van het penseel in het vizier of omgekeerd, heb je waarschijnlijk per ongeluk op de Caps Lock-toets gedrukt. Druk er nogmaals op. veranderen

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Adobe Photoshop CC 2019.

Hulpprogramma's met nauwkeurige instellingen

Er is een precieze cursor beschikbaar voor veel van de penseelgereedschappen, penseelgebaseerde gereedschappen of andere gereedschappen van Photoshop CC. Het gebruik van een precieze cursor is handig wanneer het belangrijk is om een penseelstreek te starten op een specifiek punt op een afbeelding of om de kleurwaarden van een enkele pixel te samplen. Tools met nauwkeurige cursormogelijkheden zijn onder meer:

  • Eyedropper
  • Genezingsborstels
  • Patch-tool
  • Rode ogen
  • Borstels
  • Rubberstempel
  • Ontwijken, verbranden en sponsen

Als u de Pipet-tool overschakelt naar een precieze cursor, controleer dan de Sample Size in de Tool OptionsTenzij u op zoek bent naar een enkele pixel, wilt u geen Point Sample De reden is dat de sample de exacte kleur zal hebben van de enkele pixel die wordt gesampled. het kiezen van de gewenste kleur. Kies in plaats daarvan ofwel de 3 bij 3 Gemiddelde of 5 bij 5 Gemiddelde steekproefomvang. Dit vertelt Photoshop om te kijken naar de drie of vijf pixels rond het monsterpunt en het gemiddelde te berekenen van alle kleurwaarden voor de pixels in het voorbeeld.

Image
Image

Nauwkeurige cursorinstellingen wijzigen

Als uw workflow zodanig is dat u altijd volledige precisie nodig heeft, kunt u de Photoshop-voorkeuren zo instellen dat alleen nauwkeurige cursors worden gebruikt. Hier is hoe:

  1. Open Voorkeuren door het te selecteren onder het Bewerken menu (of het Photoshop menu op een Mac).
  2. Selecteer Cursors.

    Image
    Image
  3. Selecteer onder de Other Cursors sectie Precise.

    Image
    Image
  4. Selecteer OK.

    Image
    Image

Als u terug wilt naar de oorspronkelijke cursors, volgt u gewoon de bovenstaande instructies en selecteert u Standard.

Aanbevolen: