Hoe verschillen wifi-repeaters en wifi-extenders?

Inhoudsopgave:

Hoe verschillen wifi-repeaters en wifi-extenders?
Hoe verschillen wifi-repeaters en wifi-extenders?
Anonim

Wi-Fi-repeaters en Wi-Fi-extenders voeren hetzelfde werk uit, maar doen dit op verschillende manieren. En hoewel deze apparaten vaak door elkaar worden gebruikt, zijn het verschillende apparaten die hun werk anders doen.

Hoe verschillen wifi-repeaters en wifi-extenders?

Een wifi-repeater maakt verbinding met je bestaande draadloze netwerk en zendt dat netwerk vervolgens opnieuw uit naar een groter gebied. Een wifi-extender maakt via een bekabelde verbinding verbinding met je bestaande netwerk en zendt het netwerk vervolgens uit naar een ander gebied in je huis.

Het uiteindelijke doel van deze twee apparaten is hetzelfde, maar de manier waarop ze werken is heel anders.

Wat is een wifi-repeater?

Image
Image

Een wifi-repeater gebruikt zijn eigen ingebouwde draadloze technologie om verbinding te maken met het draadloze thuisnetwerk.

Zo zou je een wifi-repeater gebruiken:

  • Steek de repeater aan op een stopcontact in een hoek van je huis met een zwakker draadloos signaal.
  • Maak verbinding met de wifi-repeater met je laptop en configureer deze om in te loggen op het wifi-thuisnetwerk.
  • De repeater maakt verbinding met je netwerk en zendt het opnieuw uit naar een nieuw, groter gebied met een veel sterker signaal.

Wi-Fi-repeaters zijn over het algemeen goedkoper dan Wi-Fi-extenders. Ze zijn ook gemakkelijker in te stellen en te configureren omdat je ze overal in huis kunt plaatsen, zelfs als er geen bekabelde netwerkpoort is.

Plaats ze echter niet te dicht bij elektronische apparaten die microgolf- of radiosignalen uitzenden, omdat deze apparaten vaak interfereren met het draadloze signaal van de repeater.

Hoewel wifi-repeaters het wifi-signaal in een nieuw gedeelte van je huis zullen versterken, is er ook een compromis. Het creëert een geheel nieuw draadloos netwerk waarmee je verbinding moet maken, en het zal de beschikbare bandbreedte van die verbinding tot 50 procent verminderen.

Wat is een wifi-extender?

Image
Image

Een wifi-bereikvergroter breidt uw thuisnetwerk ook uit naar delen van uw huis die mogelijk een zwak draadloos signaal hebben. Er zijn echter een paar zeer belangrijke verschillen tussen een extender en een repeater.

Wi-Fi-extenders anders dan Wi-Fi-repeaters:

  • Verbindt met je thuisnetwerk via een bekabelde ethernetverbinding
  • Breidt uw bestaande netwerk uit in plaats van een nieuw draadloos netwerk aan te maken
  • Heeft geen last van verminderde netwerkbandbreedte
  • Eenvoudig in te stellen en te configureren

Een wifi-extender is ideaal voor delen van het huis waar je draadloze netwerk helemaal leeg is (deze staan bekend als "dode zones"). Het voordeel van een extender is dat je geen bestaand zwak draadloos signaal nodig hebt om te werken. Je hebt helemaal geen draadloos signaal nodig.

Wi-Fi-boosters en wifi-versterkers

Tijdens het kopen van een wifi-repeater of -extender, kun je andere termen tegenkomen, zoals Wi-Fi-booster of Wi-Fi-versterker.

Beide termen worden gebruikt om het volledige assortiment wifi-repeaters en -extenders op de markt te beschrijven. Dit komt omdat beide productfamilies uiteindelijk het wifi-signaal versterken of versterken.

Deze termen worden allemaal door elkaar gebruikt. Als u ooit wilt weten of het apparaat een Wi-Fi-repeater of een Wi-Fi-extender is, vraag dan of het het bestaande draadloze netwerk (repeater) van een router "heruitzendt", of dat het wordt aangesloten op een bekabelde poort en een andere draadloze hotspot creëert (verlenger).

Aanbevolen: