Apple Firmware Update voor Mac Mini (eind 2012)

Inhoudsopgave:

Apple Firmware Update voor Mac Mini (eind 2012)
Apple Firmware Update voor Mac Mini (eind 2012)
Anonim

Als je Mac mini HDMI-verbinding niet werkt, kan dit te wijten zijn aan een bug uit de 2012-release van de desktopcomputer. Na de release van de Mac mini uit 2012 waren er af en toe meldingen van slechte beeldstabiliteit of kwaliteit bij het aansluiten van de HDMI-uitgang op de HDMI-poort van een HDTV. De gebruikelijke klacht was flikkeren of een slechte beeldkwaliteit. De Apple EFI-firmware-update voor de Mac mini eind 2012 corrigeert het probleem met behulp van de HDMI-uitgang van de Mac mini.

Deze upgrade is alleen beschikbaar voor de Mac mini eind 2012. Als je een ander Mac-model hebt, mini of anderszins, kan het niet worden geïnstalleerd. Als u de upgrade probeert te installeren, ontvangt u een foutmelding.

Firmware-oplossing voor flikkerend probleem

Het probleem leek te worden veroorzaakt door de Intel HD Graphics 4000-chip die de HDMI-poort aanstuurt. Nadat Intel een update voor de graphics had geproduceerd in de vorm van een nieuwe driver, bracht Apple de update uit.

Toen de HDMI-poort werd gebruikt met een DVI-adapter, verdwenen de problemen meestal. Onder degenen die de Thunderbolt-poort hebben gebruikt om een beeldscherm aan te sturen, meldt niemand beeldproblemen.

Deze update van de EFI-firmware corrigeert de HDMI-videoproblemen en kan worden gedownload van de ondersteuningswebsite van Apple.

Deze update is een must voor mensen met het 2012-model van de Mac mini. Zelfs als je de Mac niet gebruikt met een HDTV of een alternatieve videopoort zoals de Thunderbolt-poort gebruikt, corrigeert deze update verschillende andere videogerelateerde problemen.

Hoe de upgrade uit te voeren

Voordat u de upgrade uitvoert, sluit u het netsnoer van de computer aan op de computer en sluit u deze aan op een werkende voedingsbron. Laat de Mac mini aangesloten tijdens het hele proces.

  1. Ga naar de ondersteuningswebsite van Apple en selecteer Download onder Mac mini EFI Firmware Update 1.7.
  2. Ga naar de map Downloads van uw Mac mini en dubbelklik op MacminiEFIUpdate.dmg om de schijfkopie op het bureaublad te koppelen.

    Image
    Image
  3. Dubbelklik op het bureaublad op het Mac mini EFI Updater pictogram.
  4. Dubbelklik op het bestand MacminiEFIUpdate.pkg om het installatievenster te openen en het installatieproces te starten.

De Mac mini start opnieuw op en geeft een statusbalk weer die de voortgang van de upgrade aangeeft. Het kan even duren. Onderbreek het proces niet. De Mac kan een tweede keer opnieuw opstarten.

Als de upgrade is voltooid, voltooit de Mac het opstartproces en wordt het bureaublad of het inlogscherm weergegeven, afhankelijk van hoe je het hebt geconfigureerd.

Aanbevolen: