Lexar Professional 2000x 64GB SDXC UHS-II-kaart Review: hoge snelheden en een handig accessoire

Inhoudsopgave:

Lexar Professional 2000x 64GB SDXC UHS-II-kaart Review: hoge snelheden en een handig accessoire
Lexar Professional 2000x 64GB SDXC UHS-II-kaart Review: hoge snelheden en een handig accessoire
Anonim

Bottom Line

De Lexar Professional 2000x 64GB SDXC UHS-II-kaart biedt hoge schrijf- en leessnelheden, maar biedt geen geweldige algehele prestaties per dollar.

Lexar Professional 2000x 64GB SDXC UHS-II-kaart

Image
Image

We hebben de Lexar Professional 2000x 64GB SDXC UHS-II-kaart gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Lexar Professional 2000x 64GB SDXC UHS-II-kaart maakt, net als veel van de beste SD-kaarten, optimaal gebruik van de UHS-II SD-standaard (die u kunt herkennen aan de tweede rij pinnen op de achterkant) om push overdrachtssnelheden in de drievoudige cijfers en dekken een breed scala aan mogelijke opnamebehoeften. Niet alleen dat, maar ze gooien er ook een handige UHS-II SD-kaartlezer bij - een nuttige toevoeging aangezien de meeste mensen waarschijnlijk geen UHS-II-compatibele kaartlezer hebben, of zelfs niet weten hoe ze het verschil kunnen herkennen. Lexar geeft echter nauwelijks iets weg en de prijs weerspiegelt deze beslissing die ze voor u hebben genomen.

Is het de moeite waard om je portemonnee te openen voor Lexar om deze premium SD-kaart te betalen? Voor sommigen misschien wel, maar laten we eens kijken.

Image
Image

Bottom Line

De Lexar Professional 2000x 64GB SDXC UHS-II-kaart wordt geleverd met een zwarte sticker met een gouden rand aan de zijkant, waar de geadverteerde snelheid van 300 MB/s en 2000x wordt weergegeven. Ook zie je op het label een V90, die verwijst naar de Video Speed Class, een SD Association-standaard. V90 garandeert een schrijfsnelheid van minimaal 90 MB/s. En als je nieuwsgierig bent naar wat deze kaart precies 2000x sneller is dan: het is een terugkeer naar de dagen van cd-rom en hun 150 KB/s-schijfsnelheden.

Configuratieproces: geen zweet

De Lexar Professional 2000x 64GB SDXC UHS-II-kaart kan direct na het uitpakken worden gebruikt. Als u klaar bent om bestanden van de kaart naar uw computer over te zetten, zorg er dan voor dat u de meegeleverde UHS-II-adapter op ten minste een USB 3.0-poort gebruikt om te garanderen dat u de best mogelijke snelheden krijgt.

Prestaties: solide, maar met ruimte voor verbetering

De Lexar Professional 2000x 64GB SDXC UHS-II-kaart maakt goed gebruik van de extra hoofdruimte die wordt geboden door UHS-II - we hebben zeker het soort snelheden gezien dat we van kaarten in deze klasse willen zien. Er was echter nog ruimte voor verbetering.

In CrystalDiskMark's 1 GiB sequentiële schrijfsnelheidstest zagen we snelheden van 177 MB/s in de 9 iteraties van de test die we voltooiden. De schijfsnelheidstest van Blackmagic kon echter niet dezelfde resultaten opleveren en zag slechts 124 MB/s in de sequentiële schrijfstresstest van 5 GB. We vragen ons af hoeveel variatie er is tussen kaarten en of sommige mensen meer geluk hebben gehad dan wij, maar dit is wat we hebben kunnen meten.

De Lexar Professional 2000x 64GB SDXC UHS-II-kaart maakt optimaal gebruik van de UHS-II SD-standaard.

Voor leessnelheden produceerde Lexar 221 MB/s-snelheden in CrystalDiskMark en een gezonde 249 MB/s in de Blackmagic-test. Dit zal het uitladen van grote hoeveelheden beeldmateriaal zeker een fluitje van een cent maken.

Deze snelheden zijn absoluut snel, en ze zullen voldoende zijn om alles tot en met 6K video-opname gemakkelijk aan te kunnen op camera's zoals de Panasonic Lumix S1H. De enige plaats waar deze kaart moeite zou hebben, is met opnamemodi met hoge bitrate op camera's zoals de Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K, die schrijfsnelheden tot 483 MB/s vereist. U kunt nog steeds Apple ProRes 422 HQ opnemen in 4K, waarvoor slechts 118 MB/sec nodig is.

Image
Image

Prijs: een grote staking

De Lexar Professional 2000x 64GB SDXC UHS-II-kaart kost ongeveer $ 84, gebaseerd op de gemiddelde prijs van 90 dagen op Amazon. Dit is vrij duur voor een kaart van 64 GB voor $ 1,31 / GB. Geen enkele andere kaart die we hebben getest, heeft zelfs $ 1 per GB gekraakt. Er bestaan wel duurdere kaarten (kijk naar Sony's Tough-serie of SanDisk's Extreme Pro voor bewijs), maar dat geldt ook voor goedkopere in deze snelheidsklasse.

Lexar bespaart op zijn minst een behoorlijke hoeveelheid gezicht door de kaartlezer samen met de kaart te leveren. Aan de andere kant, wat als je er meerdere wilt kopen? Wat moet je met al deze lezers?

Lexar Professional 2000x vs. Transcend 64GB klasse 10 SDXC UHS-II SD-kaart

Lexar wordt geconfronteerd met de zwaarste concurrentie van deze Transcend-kaart, die zachtmoedige beweringen doet over de prestaties op de doos, maar erin slaagde om de Lexar met elke maatstaf in onze tests te overtreffen. Transcend leverde hogere schrijf- en leessnelheden in CrystalDiskMark (respectievelijk 186 MB/s en 250 MB/s). De Transcend-kaart kost de afgelopen 90 dagen ook slechts $ 57 op Amazon. Het enige punt in het voordeel van Lexar hier was hun opname van de kaartlezer. Het is hun verdienste dat dit aanzienlijk zou zijn voor gebruikers die momenteel geen UHS-II-compatibele lezers hebben.

Snel, maar vol reserveringen

De Lexar Professional 2000x 64GB SDXC UHS-II-kaart is zeker een snelle kaart, maar hij is niet bijzonder goedkoop. Er zijn goedkopere, snellere opties die het overwegen waard zijn als je de meegeleverde UHS-II-kaartlezer niet nodig hebt.

Specs

  • Productnaam Professional 2000x 64GB SDXC UHS-II-kaart
  • Product Merk Lexar
  • Prijs $84,00
  • Releasedatum november 2014
  • Kleur Zwart
  • Kaarttype SDXC
  • Opslag 64GB
  • Snelheidsklasse 10

Aanbevolen: