Draadloze problemen: weggevallen signalen & vlekkerige verbindingen

Inhoudsopgave:

Draadloze problemen: weggevallen signalen & vlekkerige verbindingen
Draadloze problemen: weggevallen signalen & vlekkerige verbindingen
Anonim

Het kan behoorlijk frustrerend zijn als je een computer of wifi-apparaat niet op een router kunt aansluiten, en er is geen gebrek aan redenen waarom vlekkerige of onregelmatige verbindingen kunnen optreden.

Draadloze probleemoplossing: draadloos signaal v alt vaak weg

Dit is wat je moet doen als je vaak merkt dat je je computer of router opnieuw moet opstarten om een wifi-verbinding tot stand te brengen.

Verwijder interferentie

Image
Image

Een van de meest voorkomende oorzaken van wegvallende of zwakke wifi-signalen is interferentie van fysieke objecten, zoals muren, deuren en archiefkasten. Lange afstanden kunnen ook van invloed zijn op de signaalsterkte. De meeste wifi-signalen zonder hulp kunnen tot 50 voet bereiken.

Probeer dichter bij de draadloze router te komen en eventuele obstakels tussen het toegangspunt en uw apparaat te verwijderen. Een duidelijk pad of line-of-site naar de router is ideaal. U kunt ook proberen uw draadloze thuisrouter op een meer centrale locatie in uw huis te plaatsen.

Controleer op updates

Verouderde stuurprogramma's voor uw computer, router of besturingssysteem kunnen ook zwakke of wegvallende signalen veroorzaken. Controleer op software- of OS-updates en installeer deze indien beschikbaar. Je kunt ook op de website van de fabrikant van je router kijken of er firmware-upgrades nodig zijn.

Het draadloze kanaal wijzigen

Soms wordt interferentie veroorzaakt door andere draadloze netwerken of apparaten in de buurt. U kunt mogelijk een duidelijker signaal krijgen op uw thuisnetwerk door het kanaal te wijzigen dat de draadloze router gebruikt. U kunt een hulpprogramma zoals NetStumbler gebruiken om te zien welke kanalen in de buurt van draadloze netwerken worden gebruikt en een ander kanaal voor uw netwerk te selecteren. Volg de instructies in de handleiding van uw router om toegang te krijgen tot de beheerfuncties (meestal wordt u doorverwezen naar een URL zoals https://192.168.2.1) en vindt u het gedeelte waar u een ander kanaal kunt selecteren.

Boost het signaal

Als het probleem te ver van het draadloze toegangspunt of de router is, kun je een draadloze repeater of draadloze extender aanschaffen om het bereik van het draadloze netwerk te vergroten. Deze "signaalversterkers" zijn verkrijgbaar bij Linksys en andere makers van netwerkapparatuur. Goedkope zijn te vinden voor minder dan $ 50, maar ze kunnen oplopen tot enkele honderden dollars. Bekijk de prijzen en recensies van de beste draadloze extenders.

Vervang uw router

Helaas is de oorzaak van sommige draadloze problemen - vooral vaak wegvallende draadloze signalen - de router zelf. Als de bovenstaande suggesties niet werken, probeer dan uw draadloze router terug te zetten naar de standaardinstellingen en probeer vervolgens of deze een draadloos signaal kan vasthouden. Als dit niet het geval is, moet u mogelijk een nieuwe router aanschaffen. (Terwijl je toch bezig bent, overweeg dan om te upgraden naar wireless-ac.)

Aanbevolen: