Een programma geforceerd afsluiten in Windows 11

Inhoudsopgave:

Een programma geforceerd afsluiten in Windows 11
Een programma geforceerd afsluiten in Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • Druk tegelijkertijd op Alt+ F4 op je toetsenbord.
  • U kunt ook Taakbeheer of de Run-service gebruiken om apps af te sluiten.
  • Houd er rekening mee dat het geforceerd stoppen van apps op het verkeerde moment kan betekenen dat je werk of voortgang verliest.

Deze gids leidt je door verschillende methoden voor het geforceerd stoppen van applicaties in Windows 11, of ze nu zijn vergrendeld of je gewoon geen snelle en gemakkelijke manier bieden om ze goed te sluiten.

Hoe verwijder ik een bevroren programma in Windows 11?

De gemakkelijkste en snelste manier om een vergrendeld of vastgelopen programma te sluiten wanneer Windows 11 wordt uitgevoerd, is met de traditionele sneltoets Alt+ F4. Als ze tegelijkertijd worden ingedrukt, zouden ze een niet-reagerende applicatie onmiddellijk moeten sluiten.

Als er niets onmiddellijk gebeurt, wacht dan een paar seconden, want het kan even duren om de opdracht uit te voeren, vooral als de toepassing is vastgelopen. Druk nog een keer als je niet zeker weet of het effect heeft gehad, maar pas op dat je het niet meerdere keren achter elkaar indrukt, omdat je onbedoeld ook andere programma's kunt afsluiten.

Hoe sluit ik een venster dat niet reageert?

Als de bovenstaande methode niet werkt, is de volgende beste manier om te proberen een app te sluiten die niet reageert, door Taakbeheer te gebruiken.

  1. Druk op Ctrl+ Shift+ Esc om toegang te krijgen tot de Taak Manager. Selecteer indien nodig de Meer Details knop onderaan het venster.

    Image
    Image
  2. Selecteer het tabblad Processen als dit nog niet is geselecteerd.

    Image
    Image
  3. Zoek het programma dat u wilt sluiten in de lijst. Klik met de rechtermuisknop of tik erop en houd vast en selecteer vervolgens Taak beëindigen.

    Image
    Image

Hoe kan ik geforceerd stoppen in Windows 11 zonder Taakbeheer?

Als u Taakbeheer niet kunt of wilt gebruiken, is een andere methode die u kunt gebruiken de Windows Run-service en de taskkillcommando.

  1. Druk op de Windows Key+ R om de Run-service te starten.

    Image
    Image
  2. Typ taskkill /im program.exe /t in het veld Open en vervang het gedeelte "program.exe" door de naam van de toepassing die u wilt sluiten en druk op Enter Als u bijvoorbeeld een kladblokdocument wilt sluiten, typt u taskkill /im notepad.exe /t

    Image
    Image

Hoe kan ik geforceerd stoppen met een programma dat niet reageert?

Het volgen van de bovenstaande stappen zijn de beste methoden om een vastgelopen programma dat niet reageert te forceren om opnieuw op te starten of af te sluiten. Als je echt vastloopt of je hele pc met Windows 11 niet reageert, moet je misschien het hele systeem opnieuw opstarten.

FAQ

    Hoe kan ik een programma geforceerd afsluiten in Windows 10?

    Als u een programma in Windows 10 geforceerd wilt afsluiten, plaatst u het programma op de voorgrond en houdt u ALT + F4 ingedrukt. Als dat niet werkt, gaat u naar Task Manager > Processen en zoek het programma dat u geforceerd wilt sluiten, selecteer vervolgens Ga naar Details, klik met de rechtermuisknop op de gemarkeerd item en klik op Procesboom beëindigen

    Hoe kan ik Windows geforceerd afsluiten?

    Om Windows 10 af te sluiten, gaat u naar het menu Start, selecteert u het pictogram Power en klikt u vervolgens op Shut Down U kunt ook met de rechtermuisknop op het menu Start klikken en Shut down or sign out > Shut Down selecteren Een andere optie: Klik op het Power-pictogram rechtsonder en klik vervolgens op Shut down in het pop-upmenu.

    Hoe kan ik een programma geforceerd afsluiten in Windows 7?

    Als u Windows 7 gebruikt, zet u het programma op de voorgrond en houdt u ALT + F4 ingedrukt. U kunt ook Taakbeheer openen en op de Applicaties klikken tab, zoek dan het programma dat je geforceerd wilt afsluiten; klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Ga naar proces Klik met de rechtermuisknop op het gemarkeerde item en selecteer Procesboom beëindigen

    Hoe kan ik een programma geforceerd afsluiten in Windows 8?

    Als je Windows 8 gebruikt, zet het programma dan op de voorgrond en houd ALT + F4 ingedruktU kunt ook Taakbeheer > Processen openen en het programma zoeken dat u geforceerd wilt sluiten, en vervolgens Ga naar details selecteren, klik met de rechtermuisknop op het gemarkeerde item en klik op Processtructuur beëindigen

Aanbevolen: